Salt intre cuvinte folosind comenzile rapide de la tastatura in
Sursa imaginii: iterm

iTerm este un înlocuitor excelent al terminalului pe care îmi place să îl folosesc. O caracteristică pe care mi-am dorit-o după migrarea mea de la Windows la OS X a fost abilitatea de a sări între cuvinte în linia de comandă și de a nu fi nevoie să parcurg întreaga linie, caracter cu caracter.

Se pare că acest lucru este posibil și nu provoacă multă durere și efort. Nu trebuie să plătiți 1 BTC către Apple pentru ca acest lucru să funcționeze. Trebuie doar să faceți câteva modificări ale tastaturii în preferințele iTerm și ați terminat.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să instalați nimic altceva în OS X. Tot ce trebuie să faceți este să faceți câteva configurații în preferințele iTerm și sunteți bine să mergeți.

Este atât de ușor.

Să începem.

Pentru ca acest lucru să funcționeze pentru cheia de opțiune corectă, trebuie să setați modificatorul cheii să acționeze ca o secvență de evacuare.

ad-banner

Mai întâi, trebuie să setați tasta left stângă pentru a acționa ca un personaj de evadare.

1611239224 594 Salt intre cuvinte folosind comenzile rapide de la tastatura in

După aceea, puteți schimba comanda rapidă curentă pentru ⌥ ← sau puteți crea una nouă, în tastele de comenzi rapide de profil, cu următoarele setări:

  • Comandă rapidă de la tastatură: ⌥ ←
  • Acțiune: Trimite secvența de evadare
  • Esc +: b
1611239225 135 Salt intre cuvinte folosind comenzile rapide de la tastatura in

Acum trebuie să repetăm ​​un proces similar pentru comanda rapidă de la tastatură ⌥ → cu următoarele setări:

  • Comandă rapidă de la tastatură: ⌥ →
  • Acțiune: Trimite secvența de evadare
  • Esc +: f

Asta este tot ce trebuie să facem. După ce am terminat, este posibil să trebuiască să repornim iTerm pentru a putea folosi modificările pe care tocmai le-am făcut.

Acum putem sări peste cuvinte întregi de pe interfața liniei de comandă, ținând apăsată tasta left stângă și apăsând pe ← sau →.

Sper să vă fie de ajutor acest articol.

Acest articol a fost publicat pentru prima oară de către autorul său blog.