Samsung anuncia dispositivo semelhante a azulejo: Galaxy SmartTags

Samsung anunță un dispozitiv tip placă: Galaxy SmartTags

Încă o dată, Apple a fost bătut la pumn. Întrebarea este dacă va ajunge din urmă. În timp ce produsul AirTags al companiei a fost mult așteptat, lumea tehnologiei încă așteaptă micul dispozitiv de localizare. În acest timp, Samsung s-a strecurat cu Galaxy SmartTags, propriul său dispozitiv care seamănă cu popularul Tile.

Samsung Galaxy SmartTags

Samsung Galaxy SmartTags au fost lansate împreună cu o colecție de alte dispozitive de la companie. Seamănă cu o placă, au o formă pătrată, dar cu margini mult mai rotunjite. Acestea au 1,54 inci x 1,54 inci x 0,39 inci și au o gaură astfel încât să îl puteți așeza pe un breloc și să conțină o baterie CR2032 înlocuibilă.

Etichetele inteligente sunt activate prin Bluetooth, conectându-se la un dispozitiv Galaxy care va afișa poziția etichetei pe o aplicație. Acest lucru permite utilizatorului să găsească orice este conectat sau plasat în interior, cum ar fi chei, rucsac, geantă pentru laptop sau chiar guler de câine. Versiunea care se lansează se bazează exclusiv pe Bluetooth și nu pe UWB (ultra-wideband), deși o versiune UWB este planificată pentru sfârșitul acestui an.

Aplicația „SmartThings Find” va afișa locația etichetelor dacă se află în raza Bluetooth. Dacă nu, va afișa ultima locație cunoscută pe o hartă. Un buton din mijlocul dispozitivului poate fi apăsat pentru a emite un sunet pentru a-l localiza dacă este în apropiere.

Folosește „Galaxy Find Network” pentru a localiza SmartTags, o rețea formată din dispozitive Galaxy. Acesta este același mod în care funcționează majoritatea dispozitivelor de localizare mici. Cu cât mai mulți oameni îi dețin, cu atât mai bine, deoarece extinde rețeaua și duce la o poziționare mai exactă. De asemenea, oferă o istorie a locului în care a fost SmartTag.

Samsung Galaxy Smarttags Dog

Dar Samsung Galaxy SmartTags au o diferență esențială față de Tile și dispozitivele similare. SmartTag-urile pot interacționa cu dispozitivele inteligente de acasă. Apăsarea unui buton pe etichetă permite automatizarea inteligentă a casei. Acest lucru vă permite să porniți dispozitivele când vă întoarceți acasă sau să le opriți când plecați.

Disponibilitate

Samsung Galaxy SmartTags nu va funcționa cu toate telefoanele Android; nu sunt dispozitive Android. Acestea vor funcționa numai cu dispozitive Samsung Galaxy. A fi vândut cu 30 USD fiecare sau într-o pereche îi face să fie la prețuri competitive pentru Tile și dispozitive similare. Acestea sunt deschise pentru precomenzi acum și vor începe să fie livrate până pe 27 ianuarie.

Dispozitive Smarttags Samsung Galaxy

Nu se știe când vom vedea AirTag-urile Apple. Compania încă nu le-a anunțat oficial ca produs viitor. Însă, având în vedere numărul limitat de clienți Samsung de doar utilizatori Galaxy, poate că cei doi nu sunt într-adevăr concurenți direcți.

Citiți mai departe pentru a afla despre planurile Samsung de a lucra cu industria auto.

Credit de imagine: Resurse media Samsung