Șapte sfaturi pentru a remedia mesajul ”Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13

How to Fix ‘Last Line No Longer Available’ on iPhone 13
⏱️ 15 min read

Atunci când întâlnim mesajul „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13, este important să nu ne panicăm și să căutăm soluții pentru a remedial problema. În primul rând, putem încerca să resetăm rețeaua celulară, prin accesarea setărilor telefonului și selectarea opțiunii „Resetare rețea”. Dacă această metodă nu funcționează, putem verifica să ne asigurăm că avem ultima versiune de software instalată pe telefon și că operatorul nostru de telefonie mobilă nu are probleme de acoperire în zona noastră. De asemenea, putem încerca să resetăm toate setările telefonului cu opțiunea „Resetare toate setările”. În cazul în care aceste metode nu rezolvă problema, este indicat să contactăm serviciul de asistență tehnică Apple.

Primiți eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13 sau iPhone 14 în mod repetat atunci când încercați să efectuați un apel de la numărul dvs. de telefon implicit? Relaxează-te, deoarece nu ești singurul care se confruntă cu această problemă persistentă. Câțiva proprietari de iPhone 13 s-au plâns de această eroare în iOS 16. Deși se pare că problema este comună pe seria iPhone 13, aceasta afectează și cea mai recentă serie iPhone 14 și unele modele mai vechi de iPhone care rulează iOS 16 sau iOS 15. Ca întotdeauna, noi” Am creat un ghid care să vă ajute să remediați eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13. Așadar, haideți să intrăm în modul de depanare și să vedem câteva soluții viabile pentru dvs. rezolvați problema!

11 moduri de a remedia eroarea iPhone „Ultima linie nu mai este disponibilă” (2023)

Stăpânirea bine a problemei este cheia pentru a descoperi cauza și a găsi o posibilă soluție. Prin urmare, am vorbit mai întâi despre care ar putea fi motivul posibil al acestei erori persistente înainte de a afla despre diferitele modalități de a rezolva problema.

Ce cauzează problema „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone?

Nu există nimic nou în legătură cu eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă”, deoarece există pe Apple iPhone încă de la iOS 12. Problema a apărut Modelele iPhone compatibile cu dual SIM afectateinclusiv iPhone XR, iPhone XS, XS Max, iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max, iPhone 13, 13 mini, 13 Pro, 13 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Notă: Prima generație de iPhone SE nu a venit cu funcționalitate dual SIM, prin urmare acest bug nu ar trebui să-l afecteze pe acesta sau alte iPhone-uri mai vechi fără funcționalitate dual SIM.

Când un utilizator încearcă să efectueze un apel de la linia implicită prin înregistrările recente ale aplicației pentru telefon, pe ecran apare un mesaj de eroare care spune: „Ultima linie nu mai este disponibilă. Vrei să apelezi folosind linia rămasă?”

Pentru cei care nu știu, iOS vă permite să setați linia implicită (numărul de telefon), pe care iMessage și FaceTime o folosesc atunci când aveți două SIM-uri active în dispozitiv. În plus, iPhone-ul vă permite, de asemenea, să utilizați linia implicită atunci când sunați sau trimiteți un mesaj unei persoane care nu se află în aplicația Contacte. În funcție de nevoile dvs., puteți alege să setați linia implicită pentru apeluri și mesaje și să utilizați cealaltă linie numai pentru date mobile.

Bug-ul împiedică utilizatorii să formeze un contact prin intermediul cartelei SIM preferate. Prin urmare, ei sunt forțați să folosească linia rămasă în acest scop. Ei bine, vă vom arăta cum să remediați eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13 sau iPhone 14 achiziționat recent.

Remediați eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13 și iPhone 14 (Pro și Pro Max)

1. Activați/dezactivați modul avion

Credeți sau nu, modul Avion este ca instrumentul meu de depanare pentru a remedia orice probleme legate de rețea pe iPhone. Dacă există o defecțiune ocazională legată de rețea, resetarea radiourilor face truc pentru mine, de cele mai multe ori. Așadar, asigurați-vă că încercați acest hack ingenios înainte de a trece la alte remedieri de mai jos.

 • Glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului (pe iPhone fără buton de pornire) la centru de control acces și atingeți-l Modul avion pictograma pentru a-l activa.
Activați sau dezactivați modul avion pe iPhone
 • După ce ați așteptat câteva secunde, atingeți pictograma modului avion pentru a o dezactiva și a vă activa din nou conexiunea la rețea. Acum, încercați să formați orice contact prin cartela SIM preferată de pe iPhone pentru a verifica dacă problema „ultima linie nu mai este disponibilă” este rezolvată.

2. Ștergeți jurnalul de apeluri recent

Mai mulți utilizatori de iPhone care au întâlnit eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” au raportat că ștergerea jurnalului de apeluri recent a funcționat pentru ei. Deși sună puțin ciudat, am găsit câteva soluții ieșite din cutie care au ajutat la rezolvarea problemelor în trecut. Așa că nu-l ratați nici pe acesta.

 • Lansați aplicația Telefon pe iPhone, treceți la Fila recentă în partea de jos și atingeți „Editați” în colțul din dreapta sus al ecranului. Apoi, atingeți „Ștergeți” în colțul din stânga sus al ecranului. După aceea, selectați „Curata tot” pentru a confirma ștergerea. Acum, reporniți iPhone-ul.
 • Odată ce dispozitivul s-a repornit, încercați să efectuați un apel de la linia implicită. Dacă fereastra pop-up nu apare, ați rezolvat problema.
Ștergeți jurnalele de apeluri recente pe iPhone

3. Forțați repornirea iPhone-ului

Repornirea forțată (cunoscută și ca resetare hard) șterge memoria cache și elimină fișierele temporare inutile, care adesea funcționează pentru a rezolva multe probleme iOS de pe iPhone-ul tău. Prin urmare, ar trebui să încercați și această soluție ingenioasă.

 • Pe iPhone 8 sau o versiune ulterioară: Apăsați butonul de creștere a volumului. Apoi apăsați rapid butonul de reducere a volumului. După aceea, țineți apăsat butonul de pornire până când pe ecran apare logo-ul Apple.
 • Pe iPhone 7/7 Plus: Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul de pornire și butonul de reducere a volumului până când pe ecran apare sigla Apple.
 • Pe iPhone 6s/6 Plus sau o versiune anterioară: Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire și butonul de pornire în același timp până când ecranul devine negru și apare logo-ul Apple.

4. Încercați să comutați între SIM

iOS vă permite să comutați între cartelele SIM pentru a efectua apeluri. Chiar dacă ați setat o linie implicită pentru apeluri și mesaje, puteți alege să o schimbați. Dacă problema „Ultima linie nu mai este disponibilă” încă vă împiedică să efectuați un apel de la linia implicită, încercați să comutați între SIM-urile pe iPhone.

 • Atingeți butonul „eu”. lângă contactul pe care doriți să-l apelați -> numărul dvs. de telefon implicit -> număr alternativ.
 • Când formați manual un număr de telefon, atingeți Număr de telefon principal și alegeți cartelă SIM alternativă.

5. Actualizați setările operatorului

O altă soluție pe care ar trebui să o încercați să remediați problema „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe dispozitivul dvs. iOS este actualizați setările operatorului. Există posibilitatea ca problema să fie legată de rețeaua unui operator, pe care o puteți rezolva prin actualizarea setărilor operatorului de pe dispozitiv. Lucrul bun este că furnizorii de servicii de telefonie mobilă lansează adesea actualizări pentru a îmbunătăți performanța generală a rețelei celulare și pentru a scăpa de probleme aleatorii.

 • Deschideți aplicația Setări pe iPhone și navigați la General -> Despre. Acum, este posibil să primiți o alertă care vă cere să actualizați setările operatorului.
 • Apoi apăsați „Actualizați” în mesajul pop-up și ați terminat!
Actualizați setările operatorului pe iPhone

6. Dezactivează apelarea WiFi

Apelarea WiFi este o caracteristică utilă, în special pentru persoanele care se află adesea în zone cu acoperire slabă a celulelor, dar recepție WiFi excelentă. Cu toate acestea, apelurile WiFi pot provoca uneori probleme precum mesajul de eroare „ultima linie nu mai este disponibilă”. Dezactivarea apelurilor WiFi poate remedia eroarea pentru dvs.; iată cum să o faci.

 • Accesați Setări -> Telefon -> Apelare WiFi.
dezactivați apelarea wifi pe iPhone pasul 1
 • Dezactivați opțiunea de lângă „Apel WiFi” pentru a dezactiva funcția de pe iPhone.
dezactivați comutatorul de apelare wifi iphone

Alternativ, puteți dezactiva și apelarea WiFi prin setările de date mobile:

 • Accesați Setări -> Date mobile -> Apeluri WiFi.
dezactivați apelurile wifi din setările de date mobile
 • Dezactivați opțiunea de lângă „Apel WiFi pe acest iPhone” pentru a dezactiva apelarea WiFi.
dezactivați apelurile wifi pentru a remedia eroarea de ultima linie care nu mai este disponibilă

Sperăm că acest lucru va remedia eroarea pentru dvs. Cu toate acestea, dacă tot nu puteți efectua apeluri de la numărul dvs. principal, încercați unele dintre celelalte soluții menționate mai jos.

7. Dezactivați selecția automată a rețelei

Mulți utilizatori au raportat că eroarea „ultima linie nu mai este disponibilă” apare atunci când Selectarea rețelei este setată automat pe iPhone-urile lor. Dezactivarea acestui lucru poate rezolva problema în multe cazuri, așa că merită încercat. Asta ar trebui să faci.

 • Accesați Setări -> Date mobile -> Selectare rețea.
Cum să remediați „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13
 • Dezactivează opțiunea de lângă „Automat”
Cum să remediați „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 13

Verificați dacă puteți efectua apeluri fără eroare acum. Dacă nu, citiți mai departe pentru alți pași pe care îi puteți lua pentru a remedia problema.

8. Scoateți și reintroduceți SIM-ul

Niciuna dintre soluțiile de mai sus nu a funcționat pentru a rezolva problema? Ei bine, scoateți cartela SIM și reintroduceți-o. De multe ori, puteți scăpa de problemele cu celulele folosind acest vechi truc. Opriți iPhone-ul și apoi utilizați un instrument de ejectare SIM pentru a scoate tava SIM. Acum, așteptați câteva secunde și reintroduceți cartela SIM fizică.

După aceea, țineți apăsat butonul de pornire pentru a porni dispozitivul. Acum, efectuați un apel folosind linia implicită de pe iPhone și vedeți dacă încă primiți mesajul de eroare „Ultima linie nu mai este disponibilă” sau nu.

9. Resetați setările de rețea

Ori de câte ori mă confrunt cu o problemă legată de rețea, trucul pe care mă asigur că îl încerc este resetați setările de rețea la valorile implicite din fabrică. Deoarece eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pare să fie, de asemenea, legată de e-SIM, vă sugerăm să încercați și acest truc.

 • Mergeți la aplicația Setări –> General -> Transferați sau resetați iPhone -> Resetare -> Resetați setările de rețea.
 • Acum, introduceți parola dispozitivului și selectați „resetați setările de rețea” din nou în fereastra pop-up pentru a confirma selecția.
resetați setările de rețea

10. Resetați toate setările

Când sfaturile de bază nu reușesc să rezolve o problemă obișnuită iOS, poate ajuta să eliminați toate setările existente și să configurați dispozitivul de la zero. Prin urmare, vă sugerăm să încercați această soluție de mai jos pentru a remedia eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone.

 • Deschide Aplicația Setări pe iPhone -> General -> Transferați sau resetați iPhone -> Resetare -> Resetați toate setările.
 • Acum, introduceți parola dispozitivului și apăsați pe „Resetează toate setările” din nou pentru a termina.
Resetează toate setările

11. Actualizare software

În zilele noastre, majoritatea versiunilor iOS vin cu un număr mare de erori. În timp ce unele sunt remediate de actualizări ulterioare, altele, în special cele mai puțin informate, continuă să existe pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, există unele erori care continuă să apară din când în când și am enumerat unele dintre cele mai comune probleme iOS 15 și remedierea lor în articolul legat. Deși sună critic la adresa sistemului de operare mobil al Apple, este realitatea dură.

Dacă încă sunteți îngrijorat de eroarea la efectuarea unui apel prin linia implicită, atunci probabil că există o eroare în spatele acestei probleme. Prin urmare, actualizarea software-ului poate rezolva problema.

 • du-te la Aplicația Setări pe iPhone -> General -> Actualizare software și descărcați și instalați cea mai recentă versiune de iOS.
Actualizați software-ul

Rezolvați problema „Ultima linie nu mai este disponibilă” în iOS 15 și iOS 16

Deci, da, acestea sunt aproape toate metodele pe care le puteți folosi pentru a rezolva eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone 14, iPhone 13 sau modelul iPhone anterior. După cum am menționat mai devreme, problema este probabil legată de rețea. Prin urmare, sfaturi precum resetarea setărilor de rețea sau actualizarea setărilor operatorului au mai multe șanse să rezolve problema. Spuneți-mi ce soluție v-a ajutat să remediați eroarea „Ultima linie nu mai este disponibilă” pe iPhone. De asemenea, anunțați-ne despre orice alte soluții care ajută la remedierea acestei probleme enervante în comentariile de mai jos.

Eroarea ”Ultima linie nu mai este disponibilă” poate fi enervantă și persistentă, dar există mai multe soluții pe care le puteți încerca pentru a rezolva problema. Această eroare afectează modelele iPhone 13 și 14, precum și alte versiuni mai vechi care rulează iOS 15 sau 16. Printre soluțiile pe care le puteți încerca se numără activarea și dezactivarea modului avion, ștergerea jurnalului de apeluri recente, forțarea repornirii telefonului și schimbarea între cartelele SIM. De asemenea, puteți încerca dezactivarea apelurilor WiFi și actualizarea setărilor operatorului. Reînserarea cartelei SIM este, de asemenea, remarcată ca o soluție potențială.
În sfârșit, am ajuns la finalul acestei postări. Sper că ați găsit informațiile utile și interesante. Vă mulțumim că ați petrecut timpul cu noi și reveniți curând pentru mai multe știri și recenzii din lumea tehnologiei. Până data viitoare, nu uitați să fiți la curent cu noutățile și să vă bucurați de tehnologie în mod responsabil!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x