Schimbarea Parolelor pe iPhone: Ghid complet și detaliat

Cum să schimbi parolele pe iPhone
⏱️ 13 min read

Dacă te temi pentru securitatea datelor tale personale sau a telefonului tău, este important să înveți cum să schimbi parolele pe iPhone. Există o mulțime de informații și date personale stocate pe telefonul tău, inclusiv informații de contact, informații bancare, fotografii și multe altele. Schimbarea regulară a parolelor poate fi un factor important pentru a preveni orice potențial atac cibernetic.

Pentru a schimba parolele pe iPhone, deschideți aplicația de setări și accesați secțiunea General. De acolo, selectați “Parolă și cod”. Puteți alege între “Parolă” sau “Cod de acces” pentru securitatea telefonului tău. Dacă alegeți “Parolă”, va trebui să introduceți parola curentă, apoi să introduceți noua parolă și să vă confirmați alegerea prin introducerea noii parole. Dacă alegeți “Cod de acces”, veți vedea o serie de opțiuni pentru a seta un cod de acces pe telefonul tău, cum ar fi lungimea și complexitatea codului.

În plus, puteți activa opțiunea de autodistrugere pe iPhone, prin care telefonul dvs. va fi resetat la setările implicite după un anumit interval de timp, dacă nu este utilizat sau dacă este introdus un cod greșit prea multe ori. Aceasta poate fi o măsură suplimentară de precauție pentru a vă proteja datele personale.

În concluzie, schimbarea parolelor pe iPhone poate fi o măsură importantă pentru securitatea datelor tale personale și a telefonului tău. Asigură-te că introduci parole suficient de puternice și schimbă-le periodic pentru a evita orice potențial atac cibernetic.

Când se confruntă cu amenințări de înșelătorie din ce în ce mai iminente, întotdeauna merită să aveți un strat suplimentar de protecție. Probabil cea mai bună modalitate de a evita să fii piratat este să-ți iei rămas bun de la parolele ghicibile, cum ar fi 1234 sau 4321, care provoacă probleme cu ambele mâini. Deși nimeni nu vrea să se ocupe de parole dificile, crearea și gestionarea codurilor de securitate puternice a devenit un exercițiu ușor pe iOS. Ca să nu mai vorbim că nu mai trebuie să te bazezi pe instrumente terțe pentru a genera și autentifica coduri. Deci, dacă sunteți gata să vă îmbunătățiți securitatea contului, permiteți-mi să vă arăt cum să schimbați cu ușurință parola pe iPhone și iPad.

Cum să schimbi parola pe iPhone și iPad (2022)

Cum funcționează gestionarea parolelor în iOS și iPadOS?

Datorită iCloud Keychain, gestionarea parolelor a devenit ușoară pe toate dispozitivele Apple. Adânc integrat în ecosistemul Apple, managerul de parole încorporat vă permite să păstrați la zi parolele pentru aplicații și site-uri web, informațiile despre rețeaua Wi-Fi și informațiile despre cardul de credit pe toate dispozitivele (suporta cu iOS 7 și versiuni ulterioare, iPadOS 13). și mai târziu, OS X 10.9 și mai târziu).

În plus, iCloud Keychain oferă și recomandări de securitate pentru a preveni compromiterea codurilor dvs. de securitate. Managerul de parole încorporat ține evidența parolelor și vă avertizează dacă acestea sunt găsite în scurgeri de date cunoscute. Combină această experiență perfectă cu criptarea AES pe 256 de biți în timpul stocării și transmisiei, iar Keychain-ul iCloud lasă foarte puțin loc de plângere.

Schimbați parola ID-ului Apple pe iPhone și iPad

Puteți schimba parola ID-ului Apple direct din setările profilului.

1. Pe dispozitivul iOS/iPadOS, deschideți aplicația de setări și atingeți profilul tau în centrul de sus.

2. Acum alege parola si securitatea și apoi atingeți Schimbaţi parola.

schimbați parola ID-ului Apple pe iPhone și iPad

3. Apoi introduceți parola dispozitivului dvs apoi introduceți noua parolă și confirmați. lovit în cele din urmă Schimbare în dreapta sus pentru a termina.

Confirmați modificările parolei ID-ului Apple

Schimbați-vă parolele pentru aplicații și site-uri pe iPhone și iPad

Cu Keychain iCloud, gestionarea parolelor pentru aplicații și site-uri pe iPhone și iPad este destul de ușoară.

1. Pentru a începe, deschideți aplicația de setări pe dispozitivul dvs. și selectați parolele.

Parole în setările iOS.

2. Acum, autentifica folosind Face ID/Touch ID.

autentificați-vă cu Face ID și Touch ID pe iPhone

3. Ar trebui să vedeți apoi o listă lungă de intrări de breloc. Apăsați pe o intrare specifică si apoi lovit Editați | × în colțul din dreapta sus al ecranului.

Editați parola salvată pentru site-uri web pe iPhone

4. Acum, introduceți noua parolă în câmpul pentru parolă și lovit Făcut în dreapta sus pentru a confirma.

Atingeți Editați în partea dreaptă sus a iPhone-ului

Vă rugăm să rețineți că aveți și opțiunea de a vă schimba parola pe site. Pentru a face acest lucru, atingeți Schimbați parola pe site pentru a naviga pe site și apoi face ceea ce este necesar.

Schimbați parola ecranului de blocare pe iPhone și iPad

Când configurați iPhone-ul, iOS vă permite să creați o parolă pentru ecranul de blocare pentru securitatea dorită. În plus, vă puteți schimba oricând parola în funcție de nevoile dvs. pentru a vă asigura că prima linie de protecție rămâne puternică.

1. Deschideți aplicația de setări pe iPhone și iPad. După aceea, derulați în jos și alegeți Face ID și parolă sau Touch ID și parolă în funcție de modelul dispozitivului dvs.

Setări Face ID și parolă pe iPhone

2. Acum, introduceți codul de acces existent și lovit Schimbaţi parola.

Schimbați parola pe iPhone și iPad

3. Apoi introduceți vechea dvs. parolă. Asa de, introduceți noua parolă și verificați-o. Acum, va trebui să așteptați câteva momente pentru ca parola să se actualizeze.

Schimbați parola ecranului de blocare pe iPhone și iPad

Configurați un cod alfanumeric personalizat pe iPhone și iPad

Pentru o protecție îmbunătățită, trebuie să configurați un cod alfanumeric personalizat pe iPhone. Ceea ce îl face mult mai puternic și mai greu de ghicit este combinația de numere, litere și caractere speciale.

1. Pentru a începe, porniți Aplicația Setări pe iPhone sau iPad -> Face ID și codul de acces/Touch ID și codul de acces -> introduceți parola -> Schimbați codul de acces.

Schimbați parola iPhone în cod alfanumeric

2. Ar trebui atunci introduceți vechea parolă si apoi alege opțiunile de parolă.

Configurați o parolă din 4 cifre pe iPhone și iPad

3. Apoi, selectați Cod alfanumeric personalizat opțiunea din meniu.

Cod alfanumeric personalizat pe iOS

4. În cele din urmă, introduceți litere, cifre și caractere speciale pentru a crea un cod de acces securizat și a-l verifica.

Configurați un cod alfanumeric personalizat pe iPhone și iPad

Configurați o parolă din 4 cifre pe iPhone și iPad

Din punct de vedere al securității, o parolă din 4 cifre este vulnerabilă și, prin urmare, ar trebui evitată. Probabil de aceea Apple l-a ascuns ușor în meniul de parole. Dacă nu vă deranjează amenințarea la securitate, consultați pașii rapidi pentru a configura o parolă din 4 cifre pe dispozitivul dvs. iOS.

1. Pe iPhone sau iPad, lansați Aplicația Setări -> Face ID și codul de acces/Touch ID și codul de acces -> introduceți parola existentă -> Schimbați parola.

Schimbați parola pe iPhone și iPad

2. Acum, introduceți vechea parolă și lovit opțiunile de parolă.

Configurați o parolă din 4 cifre pe iPhone și iPad

3. Apoi, alegeți cod numeric din 4 cifre în meniu.

alege codul numeric din 4 cifre din meniu

4. Apoi introduceți noua parolă și confirmați.

Configurați o parolă din 4 cifre pe iPhone și iPad

Schimbați parola de mesagerie vocală pe iPhone și iPad

În funcție de nevoile dvs., puteți seta și o parolă puternică pentru mesageria dvs. vocală, pentru a preveni accesul neautorizat.

1. Deschideți aplicația de setări pe iPhone sau iPad și alegeți Telefon.

Alegeți Telefon în setările iOS

2. Acum atingeți Schimbați parola mesageriei vocale. Apoi actualizați caseta de parolă cu noul cod. La sfârșit, asigurați-vă că atingeți Făcut a confirma.

Utilizați autentificatorul de parolă încorporat în iOS și iPadOS

Cu iOS 15 și versiuni ulterioare, nu mai trebuie să vă bazați pe aplicații terță parte precum Google Authenticator și Authy pentru a gestiona codurile de autentificare cu doi factori. Da, ai citit bine! Apple a construit un autentificator de parolă cu doi factori direct în iCloud Keychain, care vă permite să generați coduri 2FA mai sigur.

1. Porniți aplicația de setări pe dispozitivul dvs. și selectați parolele.

autentificați-vă cu Face ID și Touch ID pe iPhone

2. Acum selectați o intrare specifică și apoi atingeți Setați codul de verificare. După aceea, alegeți modalitatea preferată de a seta codul de verificare. Puteți introduce tasta de configurare sau scanați codul QR.

Utilizați autentificatorul de parolă încorporat în iOS și iPadOS

Având în vedere cât de remarcabilă este această caracteristică, am creat un ghid detaliat despre cum să configurați și să utilizați autentificatorul de parolă încorporat în iOS 15 și versiuni ulterioare. Deci, dacă doriți să aflați mai multe despre caracteristica sa de securitate, asigurați-vă că o verificați.

Schimbați cu ușurință parola pe iOS și iPadOS

Așadar, așa puteți schimba parolele pe iPhone cu ușurință. O combinație de parolă puternică cu autentificare cu doi factori poate contribui în mare măsură la păstrarea contului dvs. protejat. În plus, se recomandă să continuați să schimbați parolele din când în când pentru a preveni compromiterea codurilor de securitate. Apropo, aveți idei de împărtășit despre gestionarea parolelor în iOS și despre felul de îmbunătățiri pe care ați dori să le vedeți în acest sens? Dacă da, atunci am aprecia feedback-ul dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos. Dacă doriți să explorați mai multe astfel de sfaturi utile, explorați lista noastră extinsă de comenzi rapide pentru iPhone.

Într-o lume tot mai expusă la amenințări de securitate, este important să aveți un strat suplimentar de protecție pentru conturile dvs. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să utilizați parole puternice și să le schimbați cu regularitate. Gestionarea parolelor a devenit ușoară pe iOS și iPadOS datorită integrării în ecosistemul Apple a managerului de parole încorporat, Keychain-ul iCloud. Acesta vă permite să păstrați la zi parolele pentru aplicații și site-uri web, informațiile despre rețea Wi-Fi și informațiile despre cardul de credit pe toate dispozitivele. În plus, oferă recomandări de securitate pentru a preveni compromiterea codurilor dvs. de securitate. Acest articol vă arată cum să schimbați parolele pe iPhone și iPad, inclusiv parola ID-ului Apple, parolele pentru aplicații și site-uri, parola ecranului de blocare, configurați un cod alfanumeric personalizat, precum și schimbând parola de mesagerie vocală. De asemenea, puteți utiliza autentificatorul de parolă încorporat în iOS și iPadOS pentru o experiență mai sigură.
Și cu asta ajungem la finalul acestei postări pline de informații utile și interesante despre lumea tehnologiei. Sper că ți-a plăcut ceea ce ai citit și că vei fi cu ochii pe noi și la următoarele postări de pe acest blog. Până atunci, nu uita să fii mereu conectat la ultimele noutăți din domeniu și să-ți îmbunătățești abilitățile tehnice. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x