de Ignacio Chavarria

Scopul tarifelor minime și tarifelor de timp Uber

Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber

Uber și Cabify, cele mai importante companii de transport rideshare non-taxi din America Latină, ambele percep tarife minime. Numai Uber a implementat taxe de timp.

După ce am efectuat o simulare de 72.000 de călătorii, am putut observa impactul financiar al optării pentru – sau din – caracteristici pe care le identificăm ca instrumente valoroase care acoperă ambele capete ale curba de risc partener-șofer.

Curba de risc partener-șofer

Să presupunem că Compania XYZ percepe doar un kilometru și un tarif de bază numit banderazo în Columbia și bandeirada in Brazilia. Apropo, tariful de bază este nu e la fel ca tarif minim.

Pentru un șofer care folosește aplicația Companiei XYZ, toate călătoriile nu sunt egale. Următorul grafic arată cum riscul unui șofer va varia la diferite lungimi de călătorie și viteză, atunci când se încarcă numai în funcție de distanță. Graficul presupune că toți ceilalți factori pentru călătorie sunt aceiași.

Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber
Pe măsură ce vă deplasați dreapta pe axa X, distanța călătoriilor devine mai mare. Deplasarea pe axa Y înseamnă că mașinile se deplasează la viteze medii mai mari. Riscul șoferilor pentru compania XYZ crește în direcția opusă față de viteza medie de călătorie. Acest lucru se datorează faptului că șoferii petrec mai mult timp în călătorii fără să taxeze pentru asta. Acest grafic nu este menit să implice că călătoriile urmează o distribuție gaussiană. Călătoriile urmează probabil o distribuție înclinată la dreapta, asemănătoare Pareto, așa cum se arată în simularea de mai jos.

Așa cum se arată mai sus, driverele companiei XYZ probabil nu le plac pe ambele călătorii scurte care călătoresc cu viteză mică (din cauza traficului intens, a opririlor clientului sau din alte motive) și mai ales călătorii lungi care călătoresc cu viteză mică. Călătoriile lungi la viteze reduse reprezintă un risc mult mai mare pentru șoferii Companiei XYZ, forțându-i să își asume costul de oportunitate (și cheltuielile cu gazul) timpului petrecut în trafic. Când șoferii nu încarcă pentru timp, acest lucru riscul cozii este plasat direct pe ele.

Simularea călătoriilor rideshare în Kanyeville

Pentru restul acestui studiu, vom folosi datele obținute într-o lună dintr-o simulare pe care am lansat-o pentru o piață imaginară numită Kanyeville (da, numită după Yeezy).

Simularea rulează cu următoarele ipoteze:

  • Distanța călătoriilor urmează o distribuție înclinată la dreapta
  • Distanța medie a călătoriei este de 4 km
  • 20% dintre călătorii au o viteză medie lentă de 5 km / oră, în timp ce 80% au o viteză medie normală de 40 km / oră
  • Fiecare companie rideshare din Kville (cum localnici numiți-o) are în medie 200 de șoferi activi zilnic. Fiecare șofer efectuează în medie douăsprezece călătorii pe zi, totalizând 72.000 de călătorii pe lună, pe companie.
1611532511 463 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber
Date generate folosind SciPy

Primul grafic arată distribuția călătoriei, în funcție de distanță, la scară normală. Al doilea folosește un logaritmic pentru a crește vizibilitatea cozii curbei. În graficul jurnal, varianța mare în coadă, indicând acest lucru călătoriile lungi, cele peste distanța medie de călătorie (MTD), pot varia foarte mult. În acest eșantion, șoferii au condus călătorii de până la 60 km.

În acest studiu, am analizat două caracteristici de stabilire a prețurilor care au impact asupra diferitelor capete ale curbei. Tarifele minime cresc monetizarea în partea din față a curbei (în cazul în care se găsesc călătorii scurte – adică cele care fac parte din MTD reprezintă aproximativ 80% din totalul călătoriilor). Încărcările de timp au cel mai mare impact pozitiv asupra cozii curbei, unde se găsesc călătorii mai lungi.

Sigur, tarifele de timp afectează toate călătoriile. Oricine a fost într-o mașină știe diferența dintre a fi blocat în trafic în timp ce conduce câteva blocuri și a fi blocat într-un blocaj de trafic în timp ce se afla pe autostradă. Acum imaginați-vă că sunteți un șofer rideshare care este plătit doar la distanță. De asemenea, vom măsura ce înseamnă financiar această diferență pentru șoferi.

Impactul tarifului minim

Pentru a măsura impactul tarifului minim, următorul script simulează valoarea tarifelor șoferilor pe o lună, cu și fără tarif minim (MF):

Rezultatele simulării sunt prezentate în ilustrația de mai jos. Tarifele brute zilnice sunt comparate din perspective diferite. Fiecare scenariu presupune o taxă de 0,50 USD / km și un tarif minim de 2,50 USD:

1611532512 916 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber

Graficele din stânga compară distribuțiile de frecvență pentru tarifele zilnice. Tarifele minime se deplasează de la capătul frontal al curbei către valori mai mari. Decalajul din graficul din dreapta sus arată cum tarifele medii zilnice aproape dublu deoarece se percepe un tarif minim. În cele din urmă, complotul din dreapta jos arată beneficiul zilnic, în dolari, din tarifele minime. Arată un beneficiu mediu zilnic de aproximativ 17 USD pe șofer. Pentru a fi clar, acestea sunt valorile tarifului brut zilnic și nu au fost ajustate pentru comisioanele companiei.

În ceea ce privește probabilitatea cumulativă, următorul grafic compară curbele valorilor tarifare zilnice pentru scenarii cu și fără tarif minim:

1611532512 176 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber

Beneficiile tarifelor minime sunt din nou foarte clare. Aproape 50% dintre șoferii Kanyeville câștigă peste 40 USD / zi în tarife brute atunci când percep tarife minime. Doar 10% dintre șoferii care nu percep taxă minimă câștigă peste 40 USD / zi.

Aceste rezultate reprezintă un argument bun pentru tarifele minime. Acesta este probabil motivul pentru care tarifele minime sunt atât de frecvente. Dar ce zici de impactul încărcării la minut? Ne vom uita la asta în secțiunea următoare.

Impactul tarifelor de timp

Pentru a măsura impactul încărcării până la al doilea, scriptul de mai jos a rulat pentru a simula o lună de tarife individuale de călătorie, pe șofer, cu și fără o taxă de timp:

Notă: În această secțiune, ne imaginăm că există două companii rideshare în Kanyeville: Compania U și Compania C. Singura diferență între structura lor de stabilire a prețurilor este că prima are o taxă de timp de 0,05 USD / minut.

Rezultatele simulării sunt prezentate în cele patru grafice de mai jos. Tarifele individuale de călătorie sunt comparate între cele două companii. O companie taxează numai în funcție de distanță (0,50 USD / km), iar cealaltă percepe atât distanța, cât și timpul (0,50 USD / km și 0,05 USD / minut):

1611532513 34 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber
În stânga sus: afișează distribuția frecvenței tarifelor de călătorie atunci când companiile percep doar distanța. În dreapta sus: arată distribuția frecvenței călătoriei-tarif atunci când companiile percep atât distanța, cât și timpul. În partea stângă jos: la fel ca în graficul din stânga sus, dar pe o scară de jurnal. În partea dreaptă jos: la fel ca în graficul din dreapta sus, dar pe o scară de jurnal.

În graficul de mai sus, rândul de sus compară distribuțiile frecvenței călătoriei-tarifelor între două companii. O singură companie taxează doar pentru distanța călătoriei (în stânga sus). O altă companie percepe atât distanța, cât și timpul (sus în dreapta). Al doilea rând folosește o scară de jurnal pentru a crește vizibilitatea cozii pentru ambele curbe.

De ce să înregistrați rezultatele? Deoarece la scară normală, ambele distribuții par similare (cu cele mai multe apariții ale prețului tarifului în partea din față a curbelor). La scara jurnalului, impactul încărcării timpului este mult mai clar. Coada mai lungă arată un număr mai mare de călătorii cu tarife mari. Este important să rețineți că pentru companiile reprezentate în acest grafic, valorile medii ale tarifului au fost de 3,50 USD, respectiv 4,00 USD. Aceasta indică o creștere de 14% a tarifelor medii.

Parcelele de mai jos împart călătoriile cu prețuri reduse de călătoriile cu prețuri ridicate, pentru ambele modele de stabilire a prețurilor, pentru a revizui schimbarea tarifelor de călătorie medie și maximă.

1611532513 100 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber

taxa de timp abia a avut un impact asupra călătoriilor cu preț redus (cele sub medie), unde a crescut tarifele medii cu aproximativ doar 1%. Cu toate acestea, taxa de timp a jucat un rol crucial în călătoriile cu tarife mari, unde a crescut tarifele medii cu 31% și a dublat valorile tarifelor maxime.

Mai mult, următoarele comploturi pentru vioară împart datele în funcție de structura prețurilor, distanța de călătorie și viteza de călătorie:

1611532513 712 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber

Cum era de așteptat, călătoriile pe distanțe lungi cu viteze medii lente au înregistrat cea mai mare creștere a prețului tarifului – mai mult decât dublu – când s-a adăugat o taxă pe timp. Din cele 41.000 de dolari din totalul tarifelor lunare din această simulare, 66% provin din călătorii lungi și lente. Acestea au avut loc doar 5% din timp.

Frecvența creșterilor tarifelor poate fi rezumată succint în următoarele:

  • Nu a existat o creștere a tarifului cu 60% din timp
  • A existat o creștere medie a tarifului cu 4%, 15% din timp
  • A existat o creștere medie a tarifului cu 14%, 20% din timp
  • A existat o creștere medie a tarifului de 119%, 5% din timp

Cotele de a vedea o creștere a tarifului pot fi observate mai bine în următorul grafic cumulativ de probabilitate:

1611532514 817 Scopul tarifelor minime si tarifelor de timp Uber

Experiența riderului rămâne în mare parte aceeași. Doar rar (5% din timp) intervin creșteri ridicate ale prețurilor. Cu toate acestea, pentru șoferi, atunci când crește această creștere, acționează ca un gard viu. Creșterea reduce efectiv impactul pe care traficul intens și / sau oprirea călăreților ar avea altfel asupra venitului zilnic al șoferilor.

În esență, atunci când o companie rideshare adaugă o taxă de timp la modelul său de prețuri, ea acceptă evenimente de lungă durată. Aceasta include călătorii lungi în trafic intens, care favorizează în mare parte șoferii (care iau un procent mai mare din tarife). Companiile care taxează doar la distanță rămân fragile față de aceste evenimente. Riscurile evenimentelor de lungă durată sunt transferate complet șoferilor, care trebuie să-și asume costuri suplimentare – cum ar fi benzina, costul de oportunitate al timpului și uzura mașinilor lor – fără a face venituri suplimentare.

Sigur, a doua companie ar putea susține că favorizează în mod intenționat călărețul prin faptul că șoferul își asumă riscul cozii. Dar trebuie să ne întrebăm dacă acest lucru este de fapt sustenabil. Dupa toate acestea, piloții și șoferii au impact asimetric asupra operațiunilor companiei lor.

O modalitate bună de a cuantifica această asimetrie este de a observa diferența puternică pe care o vor plăti companiile rideshare pentru noii piloți și șoferi. De exemplu, unele companii vor arunca încasează șoferii concurenților lor pentru a-i determina să-și încerce aplicația – am văzut că ofertele ajung până la 500 USD / șofer – dar, cineva a oferit vreodată atât de mult unui călăreț?

Nu am văzut niciodată unui nou călăreț să i se ofere mai mult de 25 de dolari. Dar să presupunem că s-au oferit 50 de dolari. Acest număr încă apreciază un șofer de 10 ori mai mult decât un călăreț. Avand in vedere, are sens pentru companiile de transporturi rideshare să-și protejeze utilizatorii cu o valoare mai mare – șoferii – prin transferul riscului de coadă către rideri.

Mulțumesc pentru lectură! Dacă ți-a plăcut articolul, ține apăsat butonul? butonul de mai jos pentru a ajuta la răspândirea cuvântului.

Puteți găsi depozitul de coduri pe Github. Folosiți-l pentru a rula propriile simulări de prețuri!

Dacă aveți întrebări despre implementarea acestuia pentru analiza proprie sau doriți să colaborați la un articol viitor sau pur și simplu doriți să spuneți „Bună ziua”, dați-mi drumul Stare de nervozitate și / sau LinkedIn.