Scriitorii pot fi înlocuiți cu mașini?

Scriitorii pot fi înlocuiți cu mașini?

În prezent, trăim în ceea ce s-ar putea numi “era postindustrială”. De-a lungul secolului al XX-lea, mașinile au făcut încet o muncă de rupere cu care oamenii și animalele din carne și sânge au fost împovărate de secole. Mașinile de spălat au înlocuit plăcile de spălat, automobilele au înlocuit trăsurile trase de cai, iar acum roboții înlocuiesc lucrătorul din fabrică. Chiar și atunci, majoritatea oamenilor s-au îndoit că roboții ar putea crea opere de artă de expresie, cum ar fi scrisul și pictura. Dar acum, roboții sunt scrierea de știri și pictând capodoperele de mari artiști. Acesta este sfârșitul pentru cei care se află în aceste nișe?

Ce sunt ei Într-adevăr Capabil de?

Capacitățile roboților au crescut considerabil în ultimele decenii și nu ne putem aștepta decât să se îmbunătățească la ceea ce fac. Motivul pentru care sectorul de producție al forței de muncă este ușor eliminat de mașini este dublu. În primul rând, companiile trebuie să caute modalități de a rămâne competitive pe o piață care solicită întotdeauna prețuri mai mici, care coexistă cu un guvern care le face mereu să câștige mai mulți bani. Companiile lăsate să aleagă între a-și pierde o parte din forța de muncă pentru a rămâne pe linia de plutire vor lua această alegere dacă înseamnă că nu ajung să se închidă complet. În timp ce necesitatea este un stimulent puternic pentru mecanizarea forței de muncă, nu este singura; de asemenea, întreprinderile trebuie să producă lucruri mai repede decât concurenții lor. Și ce este mai rapid decât o mașină care poate produce o cantitate semnificativ mai mare dintr-un produs, reducând în același timp defectele?

În secolul 21, roboții sunt stăpâni imitație și ascultare. Ei fac tot ce le spui să facă, imitând fiecare pas pe care l-ar face un om și uau, o fac repede!

Dar artele creative? Pot roboții să producă lucrări abstracte la fel de originale ca și cele pe care oamenii le pot construi cu propriile lor mâini?

Pur și simplu, nu.

Deși antetul de mai sus pare un răspuns foarte puternic, este mai nuanțat decât s-ar putea crede la început. Pentru a ajunge cu adevărat la concluzia de mai sus, trebuie să vă puneți o singură întrebare simplă: ce ne face oameni într-un mod în care roboții sunt incapabili în prezent să se reproducă? Gândește-te o secundă. Suntem singurele ființe de pe această planetă capabile să lucreze cu concepte abstracte și să le punem pe pânză sau hârtie. Acest lucru ne face singurele lucruri care sunt capabile să facă un original piesă de artă. Da, roboții scriu știri. Cu toate acestea, în cel mai bun caz, puteți spune că aceste povești sunt doar cuvinte strânse într-un mod lizibil. Pe 20 mai 2015, Engadget a raportat asta o confruntare între un robot scriitor celebru și un adevărat reporter live a dezvăluit că scrierea robotului era încă … robotică.

Înseamnă asta că roboții nu vor avea niciodată capacitatea pe care o au oamenii de a crea opere de artă pline de corp? Nu neaparat! Dacă putem face ca roboții să fie la fel de ciudați, iraționali și creativi precum suntem, ne putem vedea cu siguranță creând următorul Picasso cu propriile noastre mâini. Într-o zi, o echipă de ingineri fără talent în artele plastice își va putea construi propriul robot care compune melodii noi și scrie literatură frumoasă care nu a fost niciodată citită. Această zi nu este cu siguranță aproape, dar o pot vedea în viitorul îndepărtat când am reușit să creăm un robot care să facă o cerere sincer, să aibă un gust special în muzică și să se inspire din ceea ce percepe în jurul său.

Acum, trebuie să ne întrebăm: merită creat un astfel de robot? Continuați și spuneți-ne ce părere aveți într-un comentariu!