Semne de top Este timpul să vă înlocuiți computerul

Semne de top Este timpul să vă înlocuiți computerul

Hardware-ul Apple are o reputație excelentă de durată îndelungată. Se simte adesea că computerele companiei sunt construite pentru a rezista. Din păcate, nici produsele Apple nu pot dura pentru totdeauna, așa că la un moment dat va trebui să-ți iei rămas bun. Cum stabiliți dacă este timpul să vă înlocuiți computerul Mac? Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai mari semne de avertizare.

Cât ar trebui să dureze un Mac?

Nu există o știință exactă care să răspundă corect la această întrebare. Două persoane ar putea cumpăra un Mac în aceeași zi, iar un Mac ar putea dura mai mult decât celălalt. Acest lucru s-ar putea reduce la o varietate de factori, inclusiv ceea ce fac ambele persoane pe computerele lor. Cineva care folosește software profesionist precum Photoshop sau care face editare video se poate găsi cu o durată de viață mai scurtă din cauza cerințelor mai solicitante.

Vestea bună este că Apple își acceptă, în general, computerele actualizări de software de mulți ani. Cu alte cuvinte, dacă sunt manipulate corect, pot dura cu ușurință ani de zile. Acest lucru ne aduce la semnele de avertizare care indică timpul pentru înlocuire.

Ai rămas fără spațiu liber

Semne de top Înlocuiește spațiul de stocare Mac

Dimensiunile fișierelor sunt în continuă creștere. Chiar și cu creșterea rapidă a stocării în cloud, există încă o mulțime de fișiere și instrumente de care aveți nevoie pe computer. Așa cum iPhone-ul de 8 GB a trebuit să crească, la fel și unele computere Mac. Dacă Mac-ul dvs. are doar 128 GB spațiu de stocare sau mai puțin, este posibil să ștergeți fișiere în mod constant, astfel încât să puteți elibera spațiu. Da, există hard disk-uri externe pe care le puteți achiziționa, dar și ele sunt o soluție de bandă. Puteți utiliza spațiu cloud sau o unitate externă pentru o vreme, dar la un moment dat, acestea nu sunt la fel de eficiente ca stocarea încorporată.

Ați deteriorat hardware-ul

Semnele de sus Înlocuiește Mac-ul spart

Reputația Apple pentru hardware scump duce adesea la un control remarcabil al produsului, dar reparațiile pot fi, de asemenea, costisitoare. În cazul în care computerul dvs. suferă daune hardware, poate fi timpul să îl înlocuiți.

ad-banner

În multe dintre aceste cazuri, reparația poate costa mai mult decât merită calculatorul. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți nevoie de afișajul fix. Chiar și pe un MacBook mai vechi din 2015, repararea ecranului poate costa mai mult de 500 USD într-una din locațiile oficiale ale magazinului Apple. Puteți obține cu ușurință un nou laptop pentru acest joc. Dacă portul dvs. de încărcare nu mai funcționează (ceea ce înseamnă că nu puteți încărca laptopul), și acest lucru poate duce la reparații de sute de dolari. Va fi mai bine să obțineți un nou Mac.

Computerul dvs. este depășit

Semne de sus Înlocuiește computerul vechi Mac

În lumea de astăzi, componentele hardware precum memoria RAM înseamnă totul pentru utilizatorii care au nevoie de multitasking. Pentru cei aflați în mișcare, durata de viață a bateriei poate însemna totul. Fie că este vorba de o baterie mai veche sau de o lipsă de memorie RAM, hardware-ul sau software-ul învechit vă poate afecta productivitatea. Ultimul lucru pe care îl doriți este să conectați cablul de încărcare de fiecare dată când porniți Mac-ul, deoarece bateria nu mai încarcă.

Computerele mai vechi Apple vă pot permite să actualizați unele componente interne, cum ar fi RAM sau schimbarea unui HDD cu un SSD, dar, din nou, acestea sunt soluții de ajutor pentru bandă. Mai important, înlocuirea acestor componente este practic imposibilă fără anularea garanției. Dacă rularea Chrome cu cinci file pe hardware-ul dvs. determină oprirea aparatului, știți că este timpul să îl înlocuiți.

Nu se poate rula cea mai recentă versiune macOS

Semne de top Înlocuiește versiunea Mac Macos

De ani de zile Apple și-a făcut obișnuința să-și actualizeze versiunile de macOS cu noi caracteristici interesante. Au chiar o conferință anuală în fiecare vară pentru a arăta schimbările MacOS în lume. Un semn bun că este posibil să fie necesară înlocuirea computerului este că nu poate gestiona cea mai recentă actualizare.

Cea mai recentă actualizare de software, macOS 10.15 Catalina, a fost capabilă să accepte computere Mac încă din 2012. Opt ani este cu siguranță o durată de viață bună pentru orice computer. Cu toate acestea, dacă computerul dvs. este mai vechi de atât, faptul că nu puteți obține cea mai recentă actualizare poate duce la probleme potențiale. Este posibil ca dezvoltatorii de software să nu mai ofere asistență pentru unele dintre aplicațiile dvs. preferate. Dacă acesta este cazul, este timpul să vă înlocuiți Mac-ul.

Apple a făcut o afacere din furnizarea de hardware de lungă durată alături de asistența pentru clienți stelară. Aceste două lucruri combinate au ajutat computerele sale să aibă o durată de viață mai mare decât de obicei în rândul producătorilor de computere. Și, din fericire, există încă modalități de a folosi bine vechiul tău Mac.

Legate de:

Scroll to Top