Set Thunderbolt 4 pentru lansare în 2021

Thunderbolt 4 definido para lançamento em 2021
⏱️ 4 min read

Aducem mereu sentimente amestecate la masă atunci când sunt anunțați noi conectori. Înseamnă toate cablurile noi și problemele de conectivitate. Dar, pe de altă parte, înseamnă și dispozitivele și mașinile noastre vor fi mai rapide. Când vine vorba de USB și Thunderbolt, înseamnă și un pic de confuzie. Ne vom întâlni din nou cu toți trei, în timp ce Thunderbolt 4 își va continua lansarea în acest an.

Ce este Thunderbolt 4?

Este greu de imaginat că un nou conector este lansat atunci când nu am sortat complet ultimele versiuni. Totuși, este și se pare că confuzia va continua doar.

Ultimii conectori care au fost eliberați au fost Thunderbolt 3 și USB-C. Da, există o diferență, dar nu prea mult. Conectorii și mufele lor arată la fel. Uneori sunt interschimbabile. S-ar putea să vă gândiți că este un lucru bun că mergem mai departe, dar înlocuirile s-ar putea să nu ne ușureze confuzia și vom avea nevoie de noi conectori, porturi, cabluri etc. Cu toate acestea, va fi mai rapid.

Set Thunderbolt 4 pentru lansare în 2021

Următorul conector va fi Thunderbolt 4. Un nou USB a fost lansat și recent: USB4, care va menține acest lucru confuz.

Intel a creat protocolul Thunderbolt 3 fără redevențe pentru dezvoltarea USB4. Dar asta nu l-a împiedicat pe Intel să continue dezvoltarea Thunderbolt. Thunderbolt 4 a fost anunțat CES cel puțin anul. În consecință, există acum PC-uri cu Thunderbolt 4 lansat. Aceste mașini au procesoare „Tiger Lake” și vor avea, de asemenea, conectivitate USB4.

Thunderbolt 4 vs. Thunderbolt 3

Din punct de vedere estetic, Thunderbolt 4 și Thunderbolt 3 apar la fel – adică ambele folosesc conectorul fizic al USB-C. Thunderbolt 4 are încă același debit maxim de 400bps, oferă între 15 și 100 de wați de putere de încărcare și acceptă rețea de 100 bps.

Cu toate acestea, pentru Thunderbolt 4, cerințele minime de video și date sunt duble față de predecesorul său. Acesta va susține trimiterea unui semnal video către două afișaje 4K sau un afișaj 8K. Thunderbolt 4 dublează cerința de acceptare a ratei de date prin PCI Express la 32Gbps.

Sigla Thunderbolt 4

Cu mai multe dispozitive și accesorii care vor avea capacitatea Thunderbolt 4, este probabil să existe mai multe porturi Thunderbolt 4 pe laptopuri. Noile cabluri vor fi îmbunătățite, de asemenea. Vor suporta 400bps pe un cablu de până la doi metri, în timp ce Thunderbolt 3 acceptă doar un cablu maxim de 0,5 metri. În plus, Thunderbolt 4 vă va permite să lanțați până la șase dispozitive. Cu patru porturi, aceasta înseamnă o capacitate de 24.

Thunderbolt 4 vs. USB4

La fel ca în cazul USB-C și Thunderbolt 3, atât Thunderbolt 4, cât și USB4 vor utiliza același conector USB-C. Ambele vor avea 400bps și veți putea conecta dispozitivele USB la porturile Thunderbolt 4. Noul Thunderbolt este, de asemenea, compatibil înapoi cu predecesorul său.

Thunderbolt 4 Usb C

Aceasta va oferi doar viteza mai mică a Thunderbolt 3 sau USB4. Cu toate acestea, Thunderbolt 4 este o garanție pentru rularea a două ecrane 2 4K și a ratei de transfer de 32 Gbps.

Lansarea T4

Laptopurile cu aceste porturi încep să lovească rafturile. Va trebui să citiți cu atenție specificațiile, deoarece nu veți ști din porturi ce versiune de Thunderbolt este. Toate porturile Thunderbolt arată la fel și sunt marcate cu sigla fulger, dar nu și versiunea.

Thunderbolt 4 porturi

Primele laptopuri cu procesor Tiger Lake cu suport Thunderbolt 4 au fost lansate la sfârșitul anului trecut cu Asus Zenbook 13 și Dell XPS 13. În timp ce ați crede că noile procesoare M-1 Mac-uri ar avea Thunderbolt 4, nu au, dar au USB4 . Nu se știe când primele Mac-uri Thunderbolt 4 vor ajunge pe rafturi. Există, de asemenea, docuri Thunderbolt 4 care încep să fie lansate, ceea ce înseamnă că în curând vom vedea hub-uri, unități externe etc.

Dacă viteza și rularea a două ecrane 4K este importantă pentru dvs., țineți ochii deschiși pentru mai multe versiuni Thunderbolt 4 Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre USB4.

Credit de imagine: Fișier: Thunderbolt 3 Cable conectat la OWC Thunderbolt 3 Dock.jpg de Amin, Fișier: interfața Thunderbolt 3 porturi USB-C.jpg de Amin, Thunderbolt 3 porturi pe MacBook Pro 2018.jpg de IM3847, Cablu Thunderbolt USB de tip C – Încărcător USB-C MacBook Pro de Tony Webster, domeniu public

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...