Sfaturi de optimizare a imaginilor pentru WordPress

Sfaturi de optimizare a imaginilor pentru WordPress
⏱️ 6 min read

Imaginile sunt unul dintre cele mai importante elemente ale unui site decent. Acestea atrag atenția vizitatorilor, fac conținutul mai partajabil și îi obligă pe utilizatori să ia măsuri (cum ar fi cumpărarea produselor dvs.).

Cu toate acestea, adăugarea de imagini de înaltă rezoluție sau a celor cu dimensiuni mari de fișiere ar putea face site-ul dvs. lent și oferi utilizatorului final o experiență slabă pentru utilizator. Nu există nicio scuză pentru a oferi o experiență de utilizare slabă cu multitudinea de instrumente care vă pot ajuta să vă comprimați imaginile fără o pierdere vizibilă a calității și chiar să automatizați procesul pentru dvs.

În acest articol vă voi arăta numeroase modalități de optimizare a imaginilor pentru utilizare pe web și mai precis pe site-urile web WordPress.

Alegeți formatul de fișier potrivit

JPEG și PNG sunt două dintre cele mai populare formate de fișiere de imagine de pe web. JPEG este un format comprimat utilizat de obicei pentru fotografii care conțin multe culori, în timp ce PNG-urile sunt mult mai bune pentru fotografii cu text, ilustrații, sigle, capturi de ecran și imagini transparente. Un alt format obișnuit este GIF, care este cel mai potrivit pentru imagini cu puține culori sau imagini cu zone mari de aceeași culoare. GIF-ul este utilizat mai ales pentru imagini animate pe web astăzi.

Majoritatea programelor de editare a imaginilor vă permit să salvați fișierul în mai multe formate diferite. Alegerea formatului potrivit vă va asigura că veți obține cea mai clară imagine posibilă, care ar trebui să îmbunătățească experiența utilizatorului pe site-ul dvs. web.

Folosiți dimensiunea și rezoluția potrivite

Trebuie să fii atent atunci când adaugi imagini pe site-ul tău. Este considerată cea mai bună practică pentru a vă salva imaginile la aceeași lățime și înălțime pe care vor apărea pe site și la cea mai mică dimensiune posibilă a fișierului, fără a pierde calitatea.

Comprimă-ți imaginile înainte de încărcare

Există multe instrumente care vă vor ajuta să vă comprimați imaginile înainte de a le încărca pe server. Photoshop, de exemplu, are o funcție la îndemână „salvare pentru web și dispozitive” care vă va permite să alegeți formatul și setările de calitate. Veți vedea, de asemenea, dimensiunea fișierului pentru imaginea dvs. atunci când aplicați o anumită setare. Alte instrumente de manipulare a imaginilor, cum ar fi GIMP, oferă opțiuni similare.

wp-image-optimization-gimp

Există și instrumente de compresie online, cum ar fi Redimensionează, Kraken.io și TinyPNG, de unde puteți încărca imaginile de înaltă rezoluție, le puteți optimiza și descărca formatul comprimat pentru utilizare pe Web.

wp-image-optimization-example1

Comprimă imagini după încărcare

Există mai multe pluginuri în acest scop și unul dintre cele mai populare este WP Smush care ajută la optimizarea formatelor JPEG, PNG sau GIF individual sau în bloc folosind servere dedicate. Pur și simplu scoate din fișiere metadatele și culorile neutilizate pentru a reduce dimensiunea fișierului. Cu versiunea gratuită, sunteți limitat la imagini de 1 MB sau mai mici, dar puteți elimina această limitare prin actualizarea la versiunea Pro, care permite până la 5 MB.

wp-optimizare-imagine-wpsmush

Un alt plugin grozav cu funcții similare este Optimizator de imagini EWWW care vă poate ajuta să vă convertiți imaginile în formatul care produce cea mai mică dimensiune posibilă a fișierului.

Există și alte disponibile în depozitul WordPress, așa că nu ezitați să explorați. Acestea sunt cele două pe care le-am folosit anterior și ambele funcționează bine, așa că ar trebui să fie suficient de bune și pentru tine.

Etichetați-vă corect imaginile

În afară de redimensionarea imaginilor, o modalitate excelentă de a oferi o experiență bună pe site-ul dvs. web este prin etichetarea corectă a imaginilor. Aceasta înseamnă să folosiți întotdeauna „alt”În cazul în care imaginea dvs. nu a putut fi încărcată sau pentru cititoarele de ecran, astfel încât vizitatorii dvs. să primească o descriere a textului a imaginii. De asemenea, ajută motoarele de căutare să indexeze imaginile mai bine pe site-ul dvs. web și vă poate aduce o cantitate semnificativă de trafic de căutare.

wp-image-optimization-tagging

Adăugarea de subtitrări acolo unde este necesar este un alt mod excelent de a ajuta vizitatorii site-ului dvs. să înțeleagă mai bine imaginea. Blocarea etichetelor de titlu descriptive adecvate și a numelor de fișiere ale imaginii ajută în același mod. Deci, în loc să vă salvați imaginile ca „FXSCSUYE.jpg,”Utilizați un titlu descriptiv și un nume cu cuvinte cheie relevante pentru subiectul și site-ul dvs. web. Acest lucru este bun și din punct de vedere SEO.

Lazy-Loading

Încărcarea leneșă este o tehnică utilizată de multe site-uri web pentru a economisi lățimea de bandă, încărcând imagini numai atunci când un utilizator derulează în cadrul de vizualizare al imaginii. Primele câteva imagini se vor încărca imediat, dar altele vor aștepta până când utilizatorul se află în apropierea imaginii înainte de încărcare. Adăugarea acestei funcții la site-ul dvs. web va economisi lățimea de bandă pentru dvs. și pentru utilizator și va îmbunătăți viteza paginilor dvs. web. BJ Lazy Load este un plugin excelent pentru a adăuga Lazy Loading pe site-ul dvs. WordPress.

Utilizați o rețea de livrare de conținut

Utilizarea unei rețele de livrare de conținut (CDN) va reduce considerabil încărcarea pe serverul dvs. și va crește performanța site-ului dvs. web. Un CDN va furniza resurse de la serverul cel mai apropiat de locația utilizatorului care îl solicită. De exemplu, dacă un vizitator din Beijing solicită o imagine și CDN-ul pe care îl utilizați are un server situat în Seoul și Sydney, imaginea va fi transmisă de pe serverul din Seoul.

MaxCDN este un CDN foarte apreciat pe care îl puteți încerca și există altele precum CloudFlare, CDN.net și altele.

Linia de fund

Optimizarea imaginilor pentru utilizare pe web este una dintre cele mai mari modalități de a îmbunătăți timpul de încărcare a paginii site-ului dvs. web și experiența generală a utilizatorului. Dacă aveți alte tehnici de optimizare pe care doriți să le împărtășiți, vă rugăm să faceți acest lucru în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x