Sfaturi de top pentru a economisi durata de viață a bateriei pe iPhone

Sfaturi de top pentru a economisi durata de viață a bateriei pe iPhone
⏱️ 8 min read

Dacă există un lucru cu care toți proprietarii de iPhone pot fi de acord, este că bateria iPhone-ului ar trebui să dureze mai mult. Deși acest lucru poate necesita unele progrese în tehnologia bateriilor, orice speranță nu se pierde. Cu câteva sfaturi inteligente sau modificări în setările iOS, durata de viață a bateriei poate dura cel mai mult, dacă nu chiar întreaga zi, chiar și cu utilizare intensă. Urmați ghidul de mai jos pentru cele mai bune modalități de a economisi durata de viață a bateriei pe un iPhone și lăsați încărcătorul acasă.

Aplicații pentru baterii

Pentru a economisi durata de viață a bateriei pe un iPhone, trebuie să știți ce aplicații consumă cea mai mare parte a duratei de viață a bateriei. Accesați „Setări -> Baterie” și consultați lista celor mai bune aplicații în funcție de utilizarea bateriei. S-ar putea ca aplicațiile să dureze câteva momente pentru a fi populate, dar odată ce vor face acest lucru, veți avea o impresie excelentă despre aplicațiile care vă acoperă bateria.

Există o mare probabilitate ca această listă să fie plină de aplicații care vă surprind, inclusiv favoritele fanilor precum Facebook. Ștergerea aplicației Facebook și accesarea versiunii Web a Facebook prin Safari vă poate ajuta semnificativ la durata de viață a bateriei. Această listă vă va ajuta, de asemenea, să vedeți cât de dependent sunteți de alte aplicații sau jocuri care consumă rapid bateria. Când îi cunoașteți pe primii suspecți, reducerea utilizării acestora sau găsirea alternativelor ar putea îmbunătăți durata de viață a bateriei în mare măsură.

Dezactivați actualizarea aplicației de fundal

Una dintre cele mai bune și mai proaste caracteristici ale iPhone-ului este Actualizarea aplicației de fundal. Practic, această caracteristică permite aplicațiilor să se actualizeze în fundal, astfel încât la următoarea deschidere a aplicației, totul să fie deja încărcat. Este util pentru aplicațiile critice, cum ar fi aplicațiile de e-mail sau Maps (Google sau Apple), dar cu siguranță nu este necesar pentru majoritatea celorlalte aplicații.

Sfaturi de top Actualizarea aplicației pentru durata de viață a bateriei

Nu trebuie să o dezactivați pentru toate aplicațiile, dar cu cât dezactivați mai mult, cu atât mai multă autonomie a bateriei puteți câștiga. Pentru a verifica ce aplicații au această funcție activată:

1. Deschideți aplicația Setări.

2. Navigați la „General -> Actualizare aplicație de fundal”.

3. Derulați prin lista de aplicații și dezactivați funcția pentru orice aplicații de care nu utilizați frecvent sau de care nu aveți nevoie.

Conectivitate Wi-Fi peste celulară

Wi-Fi este cu siguranță cea mai bună opțiune pentru economisirea duratei de viață a bateriei. Rețelele mobile necesită mai multă energie decât Wi-Fi, ceea ce duce la scurgerea mai rapidă a bateriei.

Sfaturi de top Durată de viață a bateriei Conectivitate celulară

Accesați „Setări -> Celular” pentru a vedea o listă de aplicații care utilizează date celulare. Puteți afla ce aplicații ascund date celulare. Primii suspecți includ YouTube, Netflix, Facebook etc. Dacă există aplicații, pur și simplu nu trebuie să lucrați la date celulare, dezactivați-le și economisiți durata de viață a bateriei.

Modul de consum redus

Modul de consum redus plasează telefonul într-un mod care păstrează alimentarea prin dezactivarea sau limitarea unei varietăți de funcții.

Sfaturi de top Durată de viață a bateriei Mod de consum redus

Pentru a activa această caracteristică, mergeți la „Setări -> Baterie” și activați „Modul de consum redus”. Odată activ, iPhone va:

  • Dezactivați preluarea e-mailului, cel puțin cu aplicația implicită
  • Opriți funcționarea „Hei Siri”
  • Opriți complet actualizarea aplicației de fundal
  • Întrerupeți descărcările automate
  • Reduceți unele efecte vizuale
  • Blocați automat ecranul la 30 de secunde
  • Dezactivați sincronizarea iCloud Photos în fundal

Când această funcție este activată, bateria din bara de stare devine galbenă. Odată ce iPhone-ul dvs. este încărcat la 80% sau mai mult, Modul de consum redus este dezactivat automat.

Utilizați modul întunecat

Sfaturi de top Durată de viață a bateriei Mod întunecat scăzut

Cercetările au arătat că modul întunecat are un impact mai mic asupra duratei de viață a bateriei și este mai bun pentru ochi. Modul întunecat este disponibil pentru iPhone X, iPhone XS și XS Max, precum și pentru iPhone 11 Pro și Pro Max. Activați modul întunecat, îndreptându-vă către „Setări -> Afișare și luminozitate” și comutând aspectul de la lumină la întuneric.

Notificări limită

Reducerea numărului de notificări este o modalitate rapidă de a economisi puțin viața bateriei. De fiecare dată când sosește o notificare, telefonul trebuie să se aprindă și să facă o conexiune la Wi-Fi sau la turnurile celulare.

Sfaturi de top Notificări ale limitei de viață a bateriei

Pentru a reduce numărul de notificări:

1. Deschideți aplicația Setări și atingeți notificări.

2. Parcurgeți fiecare aplicație individual (da, ar putea fi o mulțime de aplicații) și ajustați dacă doriți sau nu să primiți notificări prin bannere, sunete, ecusoane etc.

3. Cu cât dezactivați mai mult, cu atât mai multă autonomie a bateriei puteți recâștiga.

Reduceți luminozitatea dispozitivului

Creșterea luminozității pe iPhone are un impact negativ asupra bateriei. Cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât utilizează mai multă baterie.

Sfaturi de top Durata bateriei reduce luminozitatea

Luminozitatea ecranului poate fi controlată fie prin Centrul de control, fie prin „Setări -> Afișare și luminozitate”. Puteți activa luminozitatea automată pentru a vă ajuta să gestionați luminozitatea ecranului, dar dacă doriți să prelungiți durata de viață a bateriei, fiți precauți în privința accesului la luminozitate maximă în aer liber pentru perioade lungi de timp.

Dezactivați serviciile de localizare

Localizarea și urmărirea GPS pot fi incredibil de utile cu aplicațiile, în special cu aplicațiile de hărți, dar utilizarea acesteia frecvent poate afecta durata de viață a bateriei.

Sfaturi de top Servicii de localizare a duratei de viață a bateriei

Pentru a ajunge la aceste funcții de localizare:

1. Deschideți aplicația Setări.

2. Derulați până vedeți opțiunea Confidențialitate.

3. Atingeți „Servicii de localizare”.

Acum aveți ocazia să parcurgeți lista aplicații cu aplicații și să vedeți ce folosește informațiile despre locație. Vremea, e-mailul și aplicațiile din magazinele de vânzare cu amănuntul vor dori să știe informațiile dvs. pentru a vă servi mai bine. Este posibil ca alte aplicații să nu necesite un astfel de acces, deci dezactivarea acestora vă va permite să păstrați durata de viață a bateriei. De asemenea, puteți dezactiva complet serviciile de localizare, dar acest lucru împiedică, de asemenea, aplicațiile critice, precum Hărți, să vă ajute în timp ce conduceți.

După cum puteți vedea, este ușor să economisiți durata de viață a bateriei pe un iPhone. Opțiunile mai mici, mai puțin impactante, cum ar fi Siri sau imagini de fundal dinamice, pot consuma, de asemenea, cantități mici de viață a bateriei în fiecare zi, deci poate doriți să le dezactivați.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x