Scrisorile de intentie, precum CV-urile, sunt grele. Și majoritatea oamenilor sunt răi la ei.

Acest lucru are sens – probabil că scrieți doar o scrisoare de intenție sau un CV la fiecare câțiva ani. Aceasta implică vânzarea dvs. și a abilităților dvs., lucru cu care se luptă majoritatea oamenilor.

În plus, este dificil să treci prin toate sfaturile de pe internet și să-ți dai seama ce merită de fapt urmat.

În acest articol, voi trece în revistă câteva dintre motivele obișnuite pentru care scrisoarea dvs. de intenție probabil nu este atât de grozavă, împreună cu cele mai importante 10 moduri de a vă îmbunătăți scrisoarea de intenție și de a ieși din mulțime.

De ce trebuie să funcționeze scrisoarea dvs. de intenție

Oamenii rareori cred că scrisoarea de intenție este problema, chiar dacă s-au străduit să obțină interviuri. Vor spune adesea ceva de genul „Dar am avut o mulțime de oameni care o revizuiesc și toți spun că este în regulă!”

ad-banner

Există câteva probleme cu acest lucru.

În primul rând, doriți ca scrisoarea dvs. de intenție să fie mai bună decât în ​​regulă – pentru a ieși în evidență pe o piață a muncii extrem de competitivă, trebuie să fie stelară.

În al doilea rând, majoritatea oamenilor nu știu să scrie o scrisoare de intenție bună și, prin urmare, nu pot ajuta să identifice problemele cu ale tale.

De multe ori este greu pentru recenzori să ofere critici constructive de teama de a nu răni sentimentele cuiva. De ce aveți nevoie cu adevărat de cineva care are multă experiență în angajarea sau recrutarea în domeniul dvs. specific pentru a primi sfaturi exacte.

Cele mai importante 10 sfaturi pentru îmbunătățirea scrisorii de intenție

Ca cineva care a analizat o mulțime de scrisori de intenție (bune și rele), iată câteva dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont.

Nu mai refuzați aceeași scrisoare de intenție

Ar trebui să scrieți o scrisoare de intenție personalizată pentru joburile care vă interesează.

Scrisorile de însoțire sunt un mod prin care puteți să vă distingeți de concurența dvs. și să arătați organizației de ce sunteți interesat să lucrați pentru ele. Acest lucru este mai important pentru unele organizații decât pentru altele (FAANG, de obicei, nu-i pasă), dar o scrisoare de intenție excelentă nu vă va afecta niciodată șansele de a fi angajați.

Poate fi, de asemenea, un exercițiu util pentru dvs. – vă oferă șansa să vă gândiți și să articulați de ce sunteți interesat să lucrați pentru această companie – deci când vi se întreabă într-un interviu „De ce această organizație?” aveți un răspuns ușor disponibil.

Nu urmați șabloanele învechite

Puteți sări peste listarea adresei sau a angajatorilor dvs. în partea de sus.

În schimb, tratați-l ca pe un e-mail și începeți scrisoarea pur și simplu cu „Stimate manager de angajare”. Nu vă faceți griji cu privire la vânătoarea unei anumite persoane pentru a vă adresa scrisoarea, cu excepția cazului în care o cunoașteți deja.

De asemenea, nu trebuie să te lupți pentru creativitate pentru o linie de deschidere. Respectați elementele de bază, cum ar fi „Sunt interesat de X” sau „Scriu despre poziția Y”.

Spuneți companiei de ce doriți să lucrați pentru ei

Îți place cultura și valorile companiei? Crezi că munca pe care o fac este interesantă?

Oferiți-le un motiv specific pentru care sunteți interesat să lucrați pentru ei la început.

De asemenea, anunțați-i cum le-ați găsit. Ați citit un blog al companiei despre cercetări interesante pe care le fac? Ați văzut că apreciază profund filantropia și încurajează toți angajații să se implice într-o serie de eforturi de voluntariat?

Oricum ați aflat despre ele, asigurați-vă că le includeți în scrisoarea dvs.

Intervievarea și angajarea oamenilor este extrem de costisitoare și consumă mult timp pentru o organizație. Companiile ar prefera să investească acel timp și efort în oameni care sunt cu adevărat interesați să lucreze pentru organizația lor (și, prin urmare, sunt susceptibili să accepte o ofertă care este făcută), nu în orice companie generică.

Dacă puteți arăta unei organizații că sunteți profund interesat să lucrați pentru ei, probabil vă va crește șansele de a fi intervievați.

Un bun test de turnesol pentru aceasta este să vă întrebați „dacă aș schimba numele companiei și numele postului, aș putea trimite această scrisoare de intenție unei alte companii?”

Dacă răspunsul este da, trebuie să vă rescrieți scrisoarea de intenție.

Comunică de ce ar trebui să angajeze Tu În locul unui alt candidat

Nu rezumați doar CV-ul.

Au CV-ul tău. Știu ce scrie.

Aceasta este o șansă pentru dvs. de a spune potențialului angajator cine sunteți ca persoană și de ce ați fi potrivit pentru locul de muncă.

Ai primit mari complimente pentru munca ta de la colegi și șefi din trecut? Poți să spui cu încredere: „Eu sunt persoana preferată pentru toate lucrurile X”? Menționează-l aici!

De exemplu, ești atât de pasionat de rețea încât ai citit ghidul ilustrat TCP / IP pe plajă? Scrie despre asta! V-ați petrecut weekendurile lucrând la o idee de aplicație interesantă pe care ați avut-o? Vorbește despre asta!

O mare parte din această secțiune depinde de context – în mod ideal ar trebui să aveți un sentiment al culturii angajatorului și să vă bazați poveștile pe care le oferiți pe acest lucru. Dar, în general, puteți trata scrisorile de intentie ca pe o conversație.

Fii specific

Doriți să spuneți companiei cum puteți rezolva problemele cu care se confruntă în prezent.

Utilizați exemple despre modul în care ați rezolvat problemele la jobul anterior pentru a arăta cum veți fi de ajutor acestei organizații.

Este foarte important să arăți acest lucru cu exemple specifice, mai degrabă decât să le spui pur și simplu. Acest lucru face ca revendicările dvs. să fie mai fiabile și mai ușor de imaginat pentru un angajator.

Este mult mai puțin eficient să spunem: „Sunt un rezolvator de probleme flexibil, cu o atenție deosebită la detalii și o capacitate de a gestiona conducte de cod complexe”.

În schimb, este mult mai bine să scriem: „Pe lângă faptul că am fost extrem de adaptabil, am migrat recent procesul de lansare a codului organizației mele în întregime către AWS, unde am reușit să implementez o conductă continuă CI / CD. pe săptămână până la lansările zilnice, cu mai puține probleme raportate și cu 10% rapoarte de satisfacție a dezvoltatorilor îmbunătățite. Aplic același nivel de dedicare și mă concentrez la toate proiectele pe care mi le atribuie, de la revizuiri de coduri până la revizii de proiecte majore. ”

Una dintre acestea este semnificativ mai credibilă și arată, mai degrabă decât spune, unui potențial angajator despre abilitățile tale.

Asigurați-vă că scrisoarea de intenție sună ca dvs.

Aceasta nu înseamnă că scrisoarea de intenție ar trebui să sune exact așa cum vorbești. Dar ar trebui să sune în continuare ca vocea ta.

Dacă scrisoarea este plină de afirmații precum „Dacă sunteți în căutarea unui inginer de vânzări dedicat, cu spirit de echipă”, probabil că nu sună ca dvs.

Oamenii cărora le trimiteți scrisoarea de intenție sunt oameni adevărați. Adesea, ei erau în poziția ta acum doar câțiva ani și, dacă ești angajat, vor fi colegii tăi.

Gândiți-vă la ele în felul acesta și scrieți scrisoarea de intenție ca și cum ați descrie unui coleg de ce vă potriviți perfect pentru funcție.

Păstrați-l la o singură pagină

Nu vă faceți scrisoarea de intenție mai lungă decât o pagină.

Dacă este mai lung decât o singură pagină, ați scris prea mult. Dacă sunteți în căutarea unor lucruri de rezolvat – gândiți-vă la punctele de mai sus.

A fost acoperit în CV-ul tău ceva despre ce scrii? Scoateți-l. Există fraze lipsite de sens precum „Dacă sunteți în căutarea unui inginer de vânzări dedicat, cu spirit de echipă”? Elimina-le. Păstrați-l simplu și spuneți o poveste despre motivul pentru care ați fi potrivit pentru această slujbă, în această echipă, la această companie.

Gândiți-vă la acest lucru ca la „lift pitch” în care vă exersați rafinând povestea pentru un interviu. Puteți utiliza o versiune modificată a acestei povești atunci când primiți temuta cerere „Spune-mi despre tine” într-un interviu.

Explicați orice incoerență

Dacă anterior ați avut doar locuri de muncă care fac un singur lucru și acum aplicați pentru locuri de muncă care fac ceva total diferit, aveți nevoie de o explicație clară și convingătoare de ce ați fi bun la locul de muncă.

Angajatorii primesc deseori sute, dacă nu chiar mii de CV-uri pentru o singură funcție. Au nevoie de o modalitate rapidă și ușoară de a sorta CV-urile pentru a decide cui doresc să acorde interviuri.

Dacă simt ceva greșit, cum ar fi cineva care este peste sau sub calificare sau nu are experiență în domeniu, este probabil să-l arunce pur și simplu în grămada „nu”.

Este treaba ta să-l convingi pe angajator că ai fi grozav la locul de muncă cu materialele de aplicare. Acest lucru este deosebit de relevant dacă încercați să schimbați cariera sau proveniți dintr-un mediu autodidact sau bootcamp.

Asta nu înseamnă că nu poți aplica pentru aceste locuri de muncă (o mulțime de dezvoltatori autodidacti și-au schimbat cariera cu succes!), Dar o face puțin mai dificilă.

Trebuie să le arătați în mod clar angajatorilor de ce sunteți calificat cu o scrisoare de intenție excelentă și un CV care evidențiază proiectele pe care le-ați făcut și abilități transferabile din locurile de muncă anterioare.

Corectați totul

Citiți scrisoarea de intenție. Apoi citiți-l din nou.

Dacă vă luptați cu gramatica și ortografia, sau engleza nu este prima limbă, verificați Gramatic. Este gratuit și vă va ajuta să identificați modificările pe care ar trebui să le faceți scrisului.

Dacă poți, roagă-ți un prieten care a obținut note excelente în limba engleză să te ajute. Dacă scrisoarea de intenție sau CV-ul dvs. este dificil de citit din cauza greșelilor de ortografie și gramaticale, accentul nu va fi pus pe realizările dvs.

În plus, comunicarea este o parte importantă a oricărui loc de muncă, oricât de tehnică ar fi, iar aplicația dvs. este un loc pentru a vă prezenta abilitățile de comunicare.

Întrucât ați avut în esență timp nelimitat pentru a scrie și revizui CV-ul, scrisoarea de intenție și cererea, este de așteptat ca acestea să fie libere de greșeli gramaticale sau erori de ortografie.

Trimiteți scrisoarea dvs. de intenție în mod corect

La trimiterea cererii către o companie, scrisoarea de însoțire trebuie să se afle în corpul e-mailului cererii dvs. Nu trimiteți un e-mail gol cu ​​două atașamente către managerul de angajare.

De asemenea, utilizați o adresă de e-mail profesională! Ceva de genul firstname.lastname@emailprovider.com este în regulă.

Adresele universității sunt, de asemenea, în regulă, deși după ce ați ieșit din universitate de câțiva ani, probabil că este o idee bună să o actualizați.

Ceva de genul fantasydude@yahoo.com nu este.

Căutați mai multe sfaturi despre cum să scrieți scrisoarea de intenție perfectă? Consultați aceste resurse: