Sfaturi practice pentru a vă naviga pe Mac fără Trackpad

Praktische Tipps zum Navigieren auf Ihrem Mac ohne Trackpad
⏱️ 6 min read

Am argumenta că, dacă nu lucrați cu produse Apple în calitate profesională, dispozitivul dvs. la alegere acasă este un MacBook. Deși trackpad-ul este eficient combinat cu glisări și gesturi, nu este singura modalitate de a vă deplasa în jurul macOS. Poate doriți să navigați pe Mac fără Trackpad.

În această postare, vă oferim câteva tehnici utile pentru navigarea fără trackpad. Cu toate acestea, mai întâi clarificăm de ce nu este întotdeauna cea mai bună opțiune pentru navigare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce Trackpad-ul nu este întotdeauna cel mai bun mod de a vă naviga pe Mac

Chiar și pe MacBook-urile mai vechi, trackpad-ul a fost un mod nou și elegant de a vă deplasa. Este, fără îndoială, mult mai bun decât ofertele de pe mașinile bazate pe Windows, iar o privire în jurul oricărui birou vă va arăta acum utilizatorii de laptopuri care folosesc mouse-ul în mod standard, comparativ cu utilizatorii de MacBook cu trackpad.

Cu toate acestea, în timp ce glisările și gesturile care utilizează trackpad-ul economisesc timp în unele cazuri, nu sunt complet impecabile. Multe dintre cele mai bune comenzi rapide nu sunt posibile folosind singur trackpad-ul. O glisare errantă poate provoca ravagii în anumite aplicații.

Mai mult, bateria MacBook-ului dvs. se află chiar sub trackpad. Odată ce începe să eșueze, acest lucru va afecta utilizarea trackpad-ului. Cursorii care se mișcă sunt, de obicei, până la o baterie bombată care se lipeste de trackpad.

Alternative la Trackpad pentru a vă naviga pe Mac

În general, pentru majoritatea sarcinilor zilnice, trackpad-ul este excelent și ușor de utilizat. Cu toate acestea, dacă căutați o alternativă, ați putea lua în considerare Magic Mouse 2.

Acest periferic este destinat celor care provin de pe computerele desktop și servește, de asemenea, ca o poartă de acces pentru tranziția utilizatorilor Windows. Este un mouse wireless de la Apple care poate fi reîncărcat – deci nu este nevoie de baterii. Mai mult, funcționalitatea multi-touch înseamnă că puteți utiliza gesturile așa cum ați face cu un trackpad, dar cu senzația unui mouse.

Dacă lucrați în domenii creative digitale, cum ar fi fotografia sau designul grafic, un stilou și o tabletă se vor simți probabil naturale în mâna dvs.

O tabletă Wacom lângă o tastatură Mac.

Chiar și o soluție mică, cum ar fi o tabletă Wacom mai ieftină, este suficient de bună pentru a naviga pe un ecran MacBook Pro de 15 inci. Deși nu veți putea profita de gesturile macOS, veți putea să circulați între aplicații cu o consistență mai mare. În orice caz, tabletele vor avea deseori butoane personalizabile pe care le puteți programa.

Sfaturi pentru navigarea pe Mac fără Trackpad

Există două abordări clasice pentru navigarea pe Mac fără trackpad:

  • Comenzi rapide de la tastatură
  • Instrument de căutare Spotlight

Când vine vorba de comenzile rapide de la tastatură, este important să învățați. Acest lucru înseamnă că viteza de navigare va încetini până la accesarea cu crawlere în primele zile. Cu toate acestea, veți găsi peste aceleași comenzi rapide din nou și din nou.

Majoritatea comenzilor rapide vor utiliza Comanda (CMD), iar aceasta înlocuiește direct Control (CTRL) de pe mașinile Windows. Cu toate acestea, Mac are și un CTRL cheie și este de fapt folosit în același mod ca CMD în anumite aplicații (mai ales în porturile Linux).

Dacă sunteți copleșiți de numărul de comenzi rapide de care trebuie să vă amintiți, vă recomandăm să descărcați o CheatSheet.

Aplicația CheatSheet.

Este o aplicație gratuită care afișează o suprapunere de comenzi rapide relevante pentru o aplicație după ce țineți apăsat CMD tasta timp de câteva secunde. În timp, este posibil să nu aveți nevoie de el; totuși, la începutul călătoriei dvs., este binevenit.

În ceea ce privește Spotlight, considerați-l ca și cum ați ridica un motor de căutare specific computerului ori de câte ori trebuie să găsiți ceva. De fapt, există o mulțime de suplimente disponibile pentru a integra servicii, cum ar fi Google Drive în Spotlight. Indiferent, propriile instrumente Apple – cum ar fi dicționare, calculatoare și multe altele – pot fi accesate printr-un rapid CMD + Spaţiu comandă rapidă pentru a aduce Spotlight în sus.

Utilizatorii puternici ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare o versiune supraalimentată a Spotlight numită Alfred.

Aplicația Alfred.

Acest lucru vă permite să integrați o serie de servicii în funcționalitatea tradițională Spotlight, cum ar fi schimbarea alegerii motorului dvs. de căutare, adăugarea căutării Spotify și multe altele, toate din bara de căutare.

O selecție de fluxuri de lucru Alfred.

Au existat și evoluții mai moderne, cum ar fi integrarea Siri și introducerea Touch Bar. Cu toate acestea, scoaterea mâinilor de pe trackpad, folosirea comenzilor rapide și deschiderea regulată a Spotlight va suprasolicita modul în care navigați în MacOS pentru totdeauna.

În concluzie

Navigarea pe un dispozitiv cu factor de formă mai mic, cum ar fi un MacBook, ar putea genera o serie de probleme. Cu toate acestea, echipa de design Apple a făcut din trackpad o modalitate excelentă de a trece peste macOS, deși nu este perfect. Comenzile rapide de la tastatură și utilizarea intensă a Spotlight vă vor ajuta să navigați mai rapid și mai eficient decât practic orice altă metodă.

Doriți să navigați pe Mac fără trackpad? Împărtășiți ideile și întrebările dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum se calibrează afișajul Mac-ului pentru o mai bună luminozitate și precizie a culorilor
  • Ce modele Mac Mini permit pentru upgrade-urile RAM și HDD?
  • Cum să partajați fișiere între Mac și PC în rețeaua dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x