Sfaturi și trucuri utile YouTube pentru a vă îmbunătăți vizionarea

Sfaturi și trucuri utile YouTube pentru a vă îmbunătăți vizionarea
⏱️ 2 min read

Practic toată lumea se uită la YouTube. Se estimează că 300 de ore de videoclip sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut. În timp ce YouTube este un site destul de simplu, există o serie de funcții puțin cunoscute care ajută la îmbunătățirea experienței de vizionare.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Comenzi rapide de la tastatură

Știm cu toții că apăsând pe Evadare în modul ecran complet va micșora videoclipul la dimensiunea implicită atunci când îl vizionați pe computer. Cu toate acestea, există mai multe comenzi rapide de la tastatură. Acest lucru permite utilizatorilor să renunțe la mouse atunci când vizionează YouTube.

 • Apăsând tastele numerice 0-9 va salta redarea la un anumit procent din videoclip. De exemplu, dacă apăsați pe „3” veți avea 30% în videoclip. Apăsând pe „5” se va trece la jumătatea videoclipului. Apăsând pe „0” se va reporni videoclipul de la început.
 • Majoritatea utilizatorilor YouTube știu probabil că atingeți Bara de spațiu întrerupe redarea. Dar dacă bara de spațiu nu funcționează, lovind K va face la fel.
 • Pentru a sări în jurul videoclipului în intervale de zece secunde, apăsați J și L. „J” derulează videoclipul cu 10 secunde; „L” avansează rapid 10 secunde. În mod similar, Sageata stanga tasta derulează videoclipul 5 secunde și tasta Sageata dreapta transmite rapid videoclipul 5 secunde.
 • Pentru a regla rapid volumul unui videoclip, apăsați tasta Sus și Jos săgeți. Săgeata sus crește volumul cu 5%; săgeata în jos reduce volumul cu 5%.
 • apasă pe M tasta pentru a dezactiva sunetul unui videoclip. Apăsați-l din nou pentru a relua sunetul.
 • Comutarea modului ecran complet este la fel de simplă ca și apăsarea butonului F cheie.
 • Utilizatorii au posibilitatea de a modifica viteza de redare a videoclipurilor YouTube. Presare Schimb + > va crește viteza, întrucât Schimb + < va reduce viteza de redare.
 • Dacă vizionați videoclipuri într-o listă de redare, puteți sări rapid înainte și înapoi între videoclipurile din acea listă de redare. Schimb + P se mută la videoclipul anterior dintr-o listă de redare, în timp ce Schimb + N trece la următorul videoclip dintr-o listă de redare.

Atingeți de două ori pentru a căuta

telefon-youtube

Se estimează că aproximativ un miliard de ore de videoclipuri sunt consumate pe YouTube în fiecare zi. Aceasta este o cifră impresionantă, dar, din păcate, există doar atâtea ore într-o zi. Din fericire, puteți sări peste orice videoclip cu relativă ușurință. Pe computer puteți folosi mouse-ul pentru a freca un videoclip pentru a sări în jur. Cu toate acestea, pe un dispozitiv mobil, acest lucru nu este întotdeauna practic. Din fericire, puteți sări cu ușurință înainte sau înapoi în intervale de zece secunde cu ușurință. Tot ce trebuie să faceți este să atingeți de două ori ecranul. Atingeți de două ori partea stângă pentru a derula înapoi zece secunde, atingeți de două ori partea dreaptă pentru a avansa rapid zece secunde.

Rafinează-ți căutarea

căutare pe YouTube

Funcția de căutare YouTube este perfectă pentru cei mai mulți. Acestea fiind spuse, puteți utiliza simboluri sau cuvinte pentru a face căutările mai precise.

 • Adăugarea ghilimelelor în jurul unui cuvânt sau expresie va limita rezultatele căutării la videoclipuri care includ acele cuvinte specifice. În plus, adăugarea unui plus (+) sau minus (-) va include sau omite anumite cuvinte din rezultatele căutării.
 • În mod normal, atunci când YouTube caută videoclipuri relevante, acesta preia videoclipuri care au legătură cu cuvintele din căutarea dvs. Pentru a deveni mai specific, adăugați „allintitle ” în caseta de căutare înainte de cuvintele cheie. Acest lucru vă va asigura că rezultatele vor include toate cuvintele cheie pe care le-ați căutat.
 • Dacă sunteți special în legătură cu calitatea videoclipurilor, pur și simplu adăugați „HD” la căutare. Acest lucru va forța YouTube să recupereze doar rezultatele de înaltă definiție. În mod similar, adăugați „3D” pentru conținut tridimensional.
 • În cele din urmă, dacă sunteți fan al unui anumit canal, puteți adăuga numele canalului în interogarea dvs. de căutare. Aceasta va prelua rezultatele de la anumite canale.

Distribuiți un videoclip care începe la un anumit moment

timp-specific-youtube

Uneori doriți să partajați un videoclip cu cineva, dar doar o mică parte din videoclip este relevantă. Din păcate, acest lucru ar însemna că va trebui să trimiteți întregul videoclip împreună cu instrucțiunile pentru ca destinatarul să le frece la o anumită marcă de timp. Din fericire, YouTube a facilitat trimiterea unui link care va porni un videoclip la un moment prestabilit. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe videoclip și selectați „Copiați adresa URL a videoclipului la ora curentă”.

Porniți Tema întunecată

youtube-dark-theme

Dacă îți place să urmărești YouTube într-un mediu întunecat, există șanse mari ca strălucirea de pe pagina de pornire YouTube să-ți facă un număr în ochi. Din fericire, dacă folosești versiunea desktop YouTube, poți opta pentru o temă mai întunecată. Acest lucru transformă tot albul strălucitor găsit în mod normal pe interfața YouTube în negru. Această „temă întunecată” o face mult mai ușoară pentru ochi atunci când priviți într-un mediu întunecat sau noaptea.

Pentru a-l activa, asigurați-vă mai întâi că sunteți conectat la contul dvs. YouTube. Apoi, faceți clic pe meniul contului dvs. din partea dreaptă sus a ecranului. În acest meniu, faceți clic pe „Tema întunecată”. Puteți reveni la tema albă implicită ori de câte ori doriți.

Ești un pasionat de YouTube? Știți vreun sfat sau truc care poate îmbunătăți obiceiurile de vizionare YouTube? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x