Sfaturi utile de întreținere pentru a vă menține computerul Windows în formă

Sfaturi utile de întreținere pentru a vă menține computerul Windows în formă
⏱️ 5 min read

Vă folosiți computerul în fiecare zi și este posibil să nu vă deranjați cu întreținerea computerului, deoarece pur și simplu nu aveți timp pentru asta. Ținerea pasului cu întreținerea computerului dvs. este esențială pentru menținerea acestuia în funcțiune.

Întrucât va trebui să vă ocupați de întreținere mai devreme sau mai târziu, ar putea fi la fel de repede. În acest fel, veți preveni orice problemă mică să devină mai mare și următoarele sfaturi vă pot ajuta.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Păstrați computerul fără praf

Acest prim pas este destul de ușor de urmat. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că computerul nu este praf. Dacă lăsați computerul să colecteze prea mult praf, praful va funcționa ca un izolator, crescând căldura computerului.

Cel mai obișnuit instrument de curățare este o cutie de aer comprimat. Acest lucru va face o treabă excelentă de a elimina praful din zonele greu accesibile, dar asigurați-vă că păstrați cutia cât mai verticală posibil.

Dacă vă puteți deschide computerul, puteți face o treabă și mai bună de curățare și ștergere a prafului. Pentru a șterge fiecare centimetru al computerului (după deschiderea acestuia), veți avea nevoie de instrumente precum cârpe din microfibră, apă distilată și sfaturi Q.

2. Folosiți un ventilator pentru a vă răci laptopul

Dacă vă țineți laptopul pe masă fără a utiliza un ventilator ca bază, nu lăsați căldura să scape. Căldura (pentru a scăpa) trebuie să aibă spațiu pentru a preveni acumularea. Puteți găsi un mare varietate de ventilatoare pe Amazon la un preț foarte decent.

3. Actualizați întotdeauna Windows

Din când în când, computerul dvs. Windows vă va informa că aveți actualizări în așteptare. Este adevărat că actualizările pot veni într-un moment nepotrivit și poate că va trebui să o amânați, dar asigurați-vă că nu așteptați prea mult.

Aceste actualizări vă ajută să vă păstrați computerul în cea mai bună formă posibilă. Actualizările au și patch-uri de securitate care vă ajută să vă păstrați computerul în siguranță.

întreținere-actualizare

Pentru a verifica dacă aveți o actualizare în așteptare, tastați „Actualizare” în caseta de căutare din partea stângă jos a afișajului. Alegeți actualizarea Windows și Windows vă va informa dacă sunteți la curent sau nu.

4. Ștergeți fișierele temporare ale computerului

întreținere-ștergere-fișiere

De asemenea, nu uitați să ștergeți fișierele temporare de pe computer, deoarece acestea pot încetini în timp. Puteți face acest lucru deschizând caseta de rulare și tastând %temp% comanda.

Când se deschide folderul Temp, alegeți fișierele pe care doriți să le ștergeți. După ce ați selectat fișierele, ștergeți-le apăsând pe Șterge tasta de pe tastatură sau din meniul Acasă.

5. Dezinstalați software-ul inutil

Pentru a vă menține computerul în funcțiune cât mai lin, este necesar să scăpați de software-ul inutil. Aceste programe inutile vă pot încetini computerul.

Puteți dezinstala cu ușurință orice software făcând clic pe meniul Start și făcând clic dreapta pe software-ul de care doriți să scăpați. Va apărea fereastra Programe și caracteristici. Căutați software-ul, faceți clic dreapta pe acesta, apoi faceți clic pe „Dezinstalare”. O veți putea dezinstala numai dacă aveți privilegii administrative.

6. Eliminați programele de pornire inutile

Dacă aveți prea multe programe de pornire automată, puteți crește timpul de pornire al computerului. Aruncați o privire și vedeți dacă există programe la pornire pe care să le puteți porni manual, astfel încât să se lanseze numai atunci când aveți nevoie de ele.

7. Rulați scanări antivirus în mod regulat

Asigurați-vă că aveți și un software antivirus bun care vă va scana periodic computerul pentru a detecta viruși și alte pericole. Desigur, știți că a nu scăpa de aceste riscuri vă poate afecta computerul și chiar vă poate expune informațiile personale.

virus de întreținere

Există diferite programe antivirus gratuite pe care le puteți utiliza, dar versiunile cu plată oferă întotdeauna mai mult atunci când vine vorba de protejarea computerului. De exemplu, am folosit Eset și Bitdefender, și funcționează excelent.

8. Opriți computerul

Dacă computerul durează pentru totdeauna să pornească, s-ar putea să fiți tentat să îl lăsați pornit. În acest fel, te așteaptă ori de câte ori ai nevoie. Cu toate acestea, singurul lucru pe care îl faceți cu adevărat este să vă uzați computerul.

Dacă nu veți avea nevoie de computer mai mult de o oră, opriți-l. Pentru a economisi timp când vă întoarceți la muncă, luați o ceașcă de cafea în timp ce pornește, astfel încât să nu stați doar acolo, uitându-vă la ecran.

Concluzie

A avea obiceiuri bune de întreținere este important dacă doriți ca computerul să dureze cât mai mult posibil. Păstrați la îndemână aceste sfaturi de întreținere, iar computerul vă va mulțumi pentru asta. Cum vă mențineți computerul în stare bună? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x