Sfaturi utile pentru a face YouTube mai sigur pentru copiii tăi

Sfaturi utile pentru a face YouTube mai sigur pentru copiii tăi
⏱️ 5 min read

Când am crescut, televiziunea era acolo. Abia așteptam să ajungem acasă de la școală și să pornim „tubul cu țâțe”. Astăzi, copiii nu sunt la fel de interesați de televiziune. În schimb, este vorba despre YouTube.

În teorie, copiii ar trebui să aibă 13 ani înainte de a se putea înscrie pentru un cont YouTube. Cu toate acestea, mulți părinți le permit copiilor lor să înfrunte această regulă și să facă conturi înainte. A sondaj realizat de Common Sense Media a arătat că copiii cu vârsta de cel puțin 8 ani petrec în medie patruzeci și opt de minute pe zi pe dispozitive mobile și două ore și nouăsprezece minute în timpul total al ecranului.

YouTube are un conținut excelent. Puteți găsi cam orice aveți nevoie. Dar, după cum știu majoritatea oamenilor, YouTube are și partea sa întunecată. Nu este dificil să găsești videoclipuri furate sau videoclipuri cu porno, discursuri de ură sau blasfemie.

YouTube a luat câțiva pași pentru a încerca să împiedice conținutul neadecvat să ajungă la tinerii de pe platforma sa. Au creat YouTube Kids, care configurează filtre care surprind videoclipurile pe care copiii nu ar trebui să le vadă. De asemenea, au scos veniturile din publicitate de pe canalele care vizează videoclipuri cu conținut pentru adulți către copii, eliminând stimulentele pentru a face acest tip de marketing.

Conturi de familie

Dacă aveți copii mici (sub doisprezece ani), este posibil să vă puteți îndeplini obiectivul de a vă proteja copiii de acest conținut prin configurarea unui cont YouTube de familie. Faceți acest lucru creând un cont Gmail nou și configurând canalul YouTube însoțitor.

Un cont de familie vă permite să creați liste de redare a videoclipurilor aprobate și să vă abonați la canale pentru familie. Dacă copiii dvs. vizionează videoclipuri în acest cont, aceștia vor apărea în lista de istoric din stânga, astfel încât să le puteți monitoriza vizionarea.

Pentru a păstra acest cont cât mai sigur posibil, iată câteva alte straturi de protecție pe care le puteți adăuga.

 • Dezactivați opțiunea Căutare și întrerupeți Istoricul vizionărilor. Aceste acțiuni împiedică YouTube să adune informații din videoclipurile vizionate de copilul tău.
 • Activați modul de siguranță sau modul restricționat. Dacă familia dvs. accesează YouTube pe mai multe browsere, trebuie să le faceți tuturor. Trebuie să derulați în partea de jos pentru a găsi această opțiune.
 • Blocați modul de siguranță protejându-l cu datele de conectare.
 • Ajutați cauza marcând videoclipuri neadecvate. YouTube are ființe umane reale care ajută la monitorizarea acestor notificări.

raport-siguranță-YouTube

 • De asemenea, atunci când raportați un videoclip, acesta va fi blocat automat de pe canalul dvs.
 • Dezactivați redarea automată. Următorul videoclip din listă ar putea fi inadecvat. Cel mai bine este să oprești YouTube de la pornirea automată a videoclipurilor.

Siguranța contului personal

Pe parcursul anilor întregi, copilul dvs. poate începe să nu știe că trebuie să folosească un canal de familie sau să fie limitat doar la listele de redare pe care le-ați configurat. Aceștia pot folosi YouTube în siguranță pe propriul canal, dacă activați una dintre aceste idei.

 • Folosiți un serviciu de rețea precum OpenDNS (de Cisco) pentru a adăuga un strat suplimentar de filtrare și securitate a conținutului.
 • Monitorizați utilizând un software de filtrare web cum ar fi Norton Family Premier sau Ochii siguri ai McAfee Security. Aceste programe vă anunță când copilul dvs. urmărește videoclipuri inadecvate și vă permite să le blocați pe cele inacceptabile.

Responsabilitate părintească

Nu poți da vina pe YouTube pentru tot conținutul pe care copilul tău îl consideră că te-ai aștepta să blocheze. Ești cel mai crucial filtru pe care îl are copilul tău. Este responsabilitatea dvs. să comunicați așteptările cu privire la utilizarea platformei cu copilul dumneavoastră. Puneți aceste sisteme în poziție pentru a le informa că țineți cont de comportamentul lor de vizionare.

youtube-security-parent-monitoring

 • Efectuați verificări telefonice aleatorii. Uită-te la istoricul lor de vizionare. Dacă este gol, fii suspect. Probabil că își șterg istoricul pentru a evita să fie prinși urmărind ceva ce nu ar trebui.
 • Asigurați-vă că activați modul restricționat pentru fiecare aplicație și browser pe care îl folosește copilul dvs.
 • Purtează conversații cu copiii tăi despre ce să faci dacă văd ceva nepotrivit și care sunt consecințele lor pentru nerespectarea regulilor tale.
 • Cunoașteți numele de utilizator și parola.

Se încarcă pe YouTube

Cea mai mare diferență între „tubul cu țâțe” de care eram dependenți în copilărie și „YouTube” de astăzi este capacitatea de a încărca conținut. Mulți copii doresc să înceapă să-și facă propriile videoclipuri la vârste mici, dar încărcarea de conținut nesupravegheat poate duce la consecințe devastatoare. Dacă copiii încarcă videoclipuri, riscă să-și ofere locația, identitatea și alte informații personale.

video-încărcare-siguranță-YouTube

 • Dacă vor să încarce videoclipuri, lucrează cu ei pentru a o face în siguranță și în privat.
 • Postați privat la început. Postarea privată permite persoanelor cu linkul, precum membrii familiei, să vadă videoclipul, dar nu îl pune la dispoziția publicului.
 • Ucideți comentariile la videoclipuri, cel puțin până când acestea devin mai mari, când le puteți folosi ca instrument didactic.

Copiii tăi folosesc YouTube? Dacă da, monitorizați utilizarea acestora? Dacă nu, luați în considerare riscurile și începeți să verificați acum.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x