de Antoine Lechenault

Sfaturi utile pentru a vă ajuta să creați obiceiuri bune ca dezvoltator web

0*aBR7CeFwdI8VbV19
Fotografie de rawpixel pe Unsplash

Acest articol se adresează dezvoltatorilor juniori, dar poate interesa pe oricine ca o bancă de sfaturi utile despre cum să dezvolți niște obiceiuri bune.

Încerc constant să mă provoc și să ies din zona mea de confort. Iată rezumatul celor mai bune sfaturi zilnice cu care am venit.

Încerc să-mi perfecționez obiceiurile de lucru pe măsură ce cresc, așa că nu ezitați să sugerați câteva sfaturi nespecificate în acest articol pentru a mă ajuta și pe mine!

Bine, primul sfat.

1. Fă ceas tehnologic. MULT.

„Ceas tehnologic” este activitatea de a ține la curent cu inovațiile într-un anumit sector.

Nu mai sunt multe de spus, dar în opinia mea, este cel mai simplu mod de a învăța doar citind. Chiar dacă nu înțelegeți întregul subiect sau învățați cum să faceți lucrurile magice despre care vorbește articolul, știți că există. Și asta contează cu adevărat.

O mulțime de servicii și instrumente sunt acum disponibile online pentru a vă ajuta să faceți acest lucru. Ar trebui să le folosiți, deoarece acestea vor fi prima dvs. sursă de informații și idei noi zilnic, săptămânal sau lunar.

Instrumente precum Netvibes vă poate ajuta să economisiți mult timp, monitorizând toate ceasurile dvs. tehnologice într-un singur loc. În plus, aș recomanda urmărirea conținutului nou și ați citi toate fluxurile dvs., de exemplu luni și joi, nu în fiecare zi.

Câteva dintre site-ul / forumul pe care le citesc în fiecare săptămână:

Dar când folosiți instrumente de monitorizare a conținutului, încercați să vă concentrați asupra unui subiect legat de abilitățile la care doriți să lucrați.

Este ușor să te pierzi și să sari de la un subiect la altul. Ok, ultimul articol despre noul Crypto ICO este SUPER INTERESANT, dar lucrezi în criptomonedă? Rămâi concentrat.

2. Uită-te la site-uri web minunate. Și despachetați-le!

Aici puteți găsi cu ușurință site-uri web minunate, resurse sau experimentări de cod:

Dar ideea nu este să-i privim și să spunem: „Nu voi putea niciodată să fac asta!”

Întrebați-vă: cum ați face magia și încercați să înțelegeți cu ce au construit-o ei. Nouă tehnologie, nouă bibliotecă JavaScript, proprietate CSS necunoscută? Trăim într-o lume în care în fiecare zi apar lucruri noi și nu suntem capabili să învățăm la fel de repede pe măsură ce tehnologiile cresc singure.

Dar aș sugera să încercați nu numai să înțelegeți procesul, ci și să îl reproduceți și să-l explicați. În general, dacă poți preda cuiva, ai însușit subiectul.

În ultimul an, am petrecut mult timp schimbându-mi procesul. Despachetarea site-urilor web și înțelegerea modului în care le-au construit oameni pricepuți Toți acești pași m-au ajutat să combin diferite tehnici și să găsesc modalități inteligente de a-mi construi site-urile web.

Asta mă duce direct la următorul punct.

3. Învață de la cei cu mai multă experiență

De obicei, atunci când începeți ca junior într-o companie, veți fi direcționat de un Dev Devan care va arunca o privire asupra codului dvs., vă va programa sarcinile și vă va împiedica să renunțați la baza de date.

Nu fi timid să ceri să afli mai multe de la ei. Rugați-i să vă arate cum să facă lucrurile interesante pe care le-au făcut pe ultimul site pe care l-au lansat sau componenta drăguță pe care au făcut-o pentru a ușura viața tuturor celor din echipa de dezvoltatori.

Dar cel mai important: nu vă fie frică să cereți lucruri pe care credeți că sunt stupide.

Toată lumea începe cu o educație diferită, deci este firesc să puneți întrebări care uneori pot părea „prostești”, dar aceste răspunsuri vă vor ajuta în anii următori.

O altă modalitate de a învăța de la cei mai buni este revizuirea codului.

Dacă echipa ta nu o face în mod regulat, fii primul care o prezintă echipei tale de dezvoltatori. Nu ezitați să cereți altor membri ai echipei dvs. să vă examineze codul și să încerce să îl îmbunătățească.

Asculta-i. Începeți o dezbatere. Explicați de ce ați făcut-o așa și nu așa cum ar fi făcut-o ei. Schimbarea, discutarea și învățarea de la punctele forte ale celuilalt este probabil cea mai sănătoasă modalitate de îmbunătățire.

4. NICIODATĂ, NICIODATĂ, nu uitați să comentați codul

Ok, știu, ați citit acea propoziție de un milion de ori de când ați început să codificați. Pe internet, de către superiori, de profesori, chiar și de câine.

Scopul comentării propriului cod nu este acela de a-l face ușor de înțeles doar de către un alt dezvoltator sau de tine. Este, de asemenea, un mod de a vă gândi la funcția dvs. înainte de ao scrie. Pentru a defini un scop. Și doar unul.

Opriți-vă să creați o funcție multiSuperTaskFunction ().

// I don't know RickmySuperFunctionAddRemoveCreateEarth( $string, $purpose1, $bool) { $var1 = true; while($var1) {  addNewHumans++; } else {  heregoesnothing();
 }}

Să presupunem, de exemplu, că începeți să scrieți o funcție pentru a gestiona un ecosistem planetar. Cu obiceiul de a-ți comenta codul, îți vei secvența automat codul în funcții multiple. Și fiecare funcție are o singură sarcină de executat.

/** Handler to create the planet system*/Class Planet {
  public $name;
/*  * Set the name of the instancied planet  * @var STRING $new_name Contain only a string to name the planet  */  function set_name(string $new_name) {	 $this->name = $new_name;  }	  /*  * Function to access the name of the planet  * return STRING $this->name Contain only a string with the name  * of the planet  */  function get_name() {			return $this->name;		  }
}

Acest principiu al separării tuturor funcțiilor dvs. în funcții mici vă va ajuta să identificați bug-urile mai repede. Acest lucru vă va permite, de asemenea, să izolați elemente și să le refolosiți ulterior (componente modulare). În cele din urmă, va fi mult mai lizibil și nu va trebui să vă ascundeți atunci când afișați codul.

5. Îmbunătățiți-vă propriul cod: Refactor.

Dacă te bazezi pe toată lumea, cu excepția ta, nu vei putea progresa ȘI să câștigi încredere în tine. Acesta este motivul pentru care este important să vă întoarceți la codul murdar și să îl curățați.

Cred că asta este chiar mai important decât dezvoltarea unei noi funcții. Așadar, data viitoare când managerul de proiect vă întreabă ce ați făcut în acele 5 ore de muncă ne-facturabile, puteți răspunde: îmi refac codul.

„Refactorizarea codului este o tehnică controlată pentru îmbunătățirea proiectării unei baze de cod existente. Esența sa este aplicarea unei serii de mici transformări care păstrează comportamentul, fiecare dintre ele „prea mici pentru a merita să le faci”. Cu toate acestea, efectul cumulativ al fiecăreia dintre aceste transformări este destul de semnificativ. Făcându-le în pași mici, reduceți riscul introducerii erorilor. ”

Martin Fowler, Îmbunătățirea proiectării codului existent

Pe scurt, încercați să vă revizuiți propriul cod și să îl îmbunătățiți fără a afecta funcționalitatea. Mai rapid, mai curat, mai lizibil, modular.

Modul în care o fac este să izolez o parte de cod de care nu sunt mândru sau pe care a trebuit să o codific rapid din cauza unui termen scurt și să revin la ea una sau două săptămâni mai târziu.

Există întotdeauna un motiv întemeiat pentru a explica de ce ați scris acea parte a codului rău, dar nu vă puteți argumenta cu adevărat de ce nu v-ați făcut timp să îl îmbunătățiți.

O porțiune instabilă de cod nu va fi niciodată altceva decât sabia lui Damocle atârnând deasupra capului tău.

Poate fi dificil să vă recuperați codul sau să vă implicați într-o funcție complexă. Dar nu va fi niciodată la fel de greu ca a fi nevoie să o faci sub presiunea unui bug declanșat live.

Ia-ți timp, încearcă să-ți înțelegi greșelile. Vă va economisi mult timp, stres și sănătate pe termen lung.

6. Faceți greșeli.

OK dar…?!

De când am început să codez, am aflat că cel mai valoros mod de a mă îmbunătăți a fost să eșuez din nou și din nou. Crede-mă, unele greșeli sunt aproape imposibil de evitat și asta este total normal.

Ai scris aceeași funcție de cinci ori în același proiect? Am făcut-o, de multe ori. Dar acest lucru nu se mai întâmplă, datorită experienței mele și a proceselor pe care le-am creat.

Nu vă fie frică să greșiți. Vei continua să le faci din când în când, dar din ce în ce mai rar. Nu încetați niciodată să învățați lucruri noi și să vă adaptați la noile schimbări tehnologice, dar aceasta este frumusețea muncii noastre. Învățând lucruri noi în fiecare zi.

Vă mulțumim că v-ați acordat timp pentru a verifica primul articol despre Medium!

Dacă ți-a plăcut acest articol, renunță la un?, Urmărește-mă pe Medium și recomandă acest articol prietenilor tăi.

Simțiți-vă liber să vă conectați cu mine pe LinkedIn! ✌️