Sim încorporat (eSim) a fost explicat și cum vă afectează

Sim încorporat (eSim) a fost explicat și cum vă afectează
⏱️ 4 min read

Dacă ați schimbat vreodată rețeaua cu un telefon mobil, veți afla despre cartele SIM. În aceste zile, acestea vin într-o formă hibridă concepută pentru a se potrivi telefoanelor de toate dimensiunile. Când doriți să schimbați rețeaua, este la fel de simplu ca să scoateți vechiul SIM și să introduceți unul nou – adică dacă telefonul dvs. este deblocat! Cu toate acestea, acesta nu este singurul mod în care utilizatorii pot schimba rețelele, deoarece cardurile SIM încorporate (eSIM) încep să câștige tracțiune.

Ce este un SIM încorporat?

O cartelă SIM încorporată este exact așa cum sugerează și numele său – o cartelă SIM încorporată în interiorul dispozitivului. Nu veți avea un port pentru cartela SIM pe telefon și nu îl puteți scoate fizic din dispozitiv. Este îngropat în placa de bază și nu poate fi detașat. Cu toate acestea, la fel ca o cartelă SIM schimbabilă, puteți schimba cartela SIM într-o altă rețea dacă nu este blocată.

Spre deosebire de un SIM fizic, totuși, nu este nevoie să vizitați un magazin sau să utilizați comanda prin poștă pentru o nouă cartelă SIM! Folosind ceea ce se numește „aprovizionare SIM la distanță”, furnizorii de rețea pot transmite detalii către eSIM, permițându-i să se conecteze la rețeaua lor. Unele dispozitive pot stoca un singur profil, deci va trebui să ștergeți și să descărcați profilul de rețea pentru a face modificarea. Alte dispozitive, cum ar fi cele care utilizează Apple SIM, vă permit alegeți între operatorii de transport din setările dispozitivului din mers.

embedded-sim-apple

În prezent, eSIM-urile nu au devenit standardul tuturor telefoanelor. Cu toate acestea, interesul pentru ele crește încet. Apple, Samsung, Google și Huawei au toate adoptate eSIM într-un fel sau altul, deci nu va trece prea mult până când vor deveni predominante pe piață. Indiferent dacă vor înlocui total sau nu SIM-urile schimbabile este încă de văzut.

Avantajele cardurilor SIM încorporate

Cel mai mare avantaj al eSIM este că elimină necesitatea cardurilor SIM individuale. Dacă doriți să utilizați mai multe planuri pe telefon, puteți schimba și schimba între ele după cum aveți nevoie de ele. Acest lucru îl face perfect pentru buncărele de rețea care nu doresc să se uite la cartele SIM fizice de fiecare dată când vor să se schimbe.

De asemenea, prin eliminarea locașului necesar pentru cartelele SIM, producătorii își pot proiecta telefoanele pentru a fi mai subțiri. Dacă nu ați schimbat niciodată și niciodată nu intenționați să schimbați furnizorul pentru telefon, tot ce veți observa cu adevărat din schimbare este că telefoanele dvs. mai noi vor pierde o anumită lățime. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea SIM – pur și simplu bucurați-vă de dispozitivul dvs. mai elegant!

Dezavantaje ale cardurilor SIM încorporate

embedded-sim-phone

Desigur, acest lucru nu se rezolvă bine cu persoanele care iubesc SIM-urile fizice. Trecerea de la un SIM înlocuibil de utilizator la unul fix din interiorul dispozitivului determină unii utilizatori să devină îngrijorați de libertatea lor, numindu-l ca o altă parte a telefonului pe care nu o pot personaliza. Schimbarea SIM-ului este acum un proces pe care companiile îl controlează complet, mai degrabă decât ceva ce pot face utilizatorii singuri.

Oamenii împărtășesc povești despre cât de ușor este să călătorești într-o țară nouă pentru vacanță, să iei un SIM fizic dintr-un magazin și să îl folosești pe durata șederii lor. Cum va funcționa acest lucru cu eSIM-uri? Va fi la fel de ușor pentru oameni să ia un „SIM aruncabil” ca acum? Sau vor exista cercuri suplimentare, limitări și bariere lingvistice care să-l împiedice să fie ușor? În acest moment, este greu de spus, dar încrederea utilizatorilor este scăzută în acest sens.

Punerea SIM-urilor încorporate pe pat

Progresele în tehnologia cartelei SIM au eliminat necesitatea unui SIM fizic, înlocuibil. Acum furnizorii de rețea pot transmite detalii către un eSIM, permițându-vă să faceți schimb între furnizorii de rețea din mers. În ceea ce privește dacă va înlocui sau nu umilul SIM, este încă de văzut.

Sunt eSIM-urile calea de urmat? Sau sunt o apăsare agresivă pentru a scăpa de controlul utilizatorului asupra cartelelor SIM? Spune-ne părerile tale mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x