Sistem de operare Chrome vs. Windows 10 S: Care este potrivit pentru dvs.?

Sistem de operare Chrome vs. Windows 10 S: Care este potrivit pentru dvs.?
⏱️ 5 min read

Odată cu introducerea de către Microsoft a noii versiuni a sistemului său de operare, Windows 10 S, un nou player a intrat pe piața laptopurilor și computerelor bugetare. Acest segment al pieței a fost condus anterior de Chromebookuri, laptopuri ieftine (începând de la 179 USD) care rulează sistemul de operare Chrome Google. Cu toate acestea, Google are un nou rival: Microsoft.

Caracteristici lipsesc din Windows 10 S

Windows 10 S este destul de similar în ceea ce privește aspectul și designul cu Windows 10. Microsoft a descris noul sistem de operare bugetar al companiei ca fiind o „configurație specifică a Windows 10 Pro care oferă o experiență Windows familiară și productivă, simplificată pentru securitate și performanță”. Cu toate acestea, există diferențe majore.

Windows 10 S vă va permite doar să descărcați și să utilizați aplicații din Windows Store. Acest lucru elimină experiența din modalitățile tradiționale de instalare a software-ului. Dezavantajul acestei caracteristici este că nu toate aplicațiile pot fi găsite în Windows Store. De exemplu, dacă doriți să utilizați Adobe PhotoShop CS6 pentru a edita imagini, nu le puteți găsi în aplicațiile Microsoft. Desigur, sunt oferite alternative: PhotoShop Express și PhotoShop Elements 15 gratuite, acesta din urmă costându-vă 99 USD.

Microsoft susține că astfel de modificări au fost necesare pentru a îmbunătăți securitatea noului sistem. Utilizând aplicațiile exclusiv din Windows Store, utilizatorii pot evita răspândirea programelor malware în sistemul de operare.

În plus, controlul mai strâns asupra aplicațiilor instalate face sistemul ușor, ceea ce înseamnă că acesta va rula mai rapid pe dispozitivele cu hardware low-end. Instalând aplicații numai din Magazinul Windows, acesta va împiedica încetinirea sistemului în timp. Această încetinire este adesea cauzată de aplicații care solicită o parte mai mare din resursele sistemului, precum și de construirea de cruft în secvențele de pornire.

ChromeOS vs. Windows 10 S

Instalarea aplicațiilor

În timp ce Windows 10 S folosește modalitățile tradiționale de instalare a aplicațiilor (de pe hard disk), sistemul de operare Chrome utilizează Internetul pentru aproape orice. În primii ani ai sistemului de operare Chrome, era aproape imposibil să folosești sistemul de operare în modul offline. Cu toate acestea, mai târziu, Google a lansat o serie de programe care vă permit să lucrați offline și să vă sincronizați cu serverele web atunci când vă conectați la o rețea WiFi. Puteți descărca aplicații din Magazinul Google Play, deși fiecare mișcare se efectuează prin ferestrele browserului, atât cu aplicațiile, cât și cu datele utilizatorilor care se află în cloud.

Browser

Profitând de sistemul ușor, ambele sisteme de operare limitează numărul de motoare de căutare și browsere care pot fi utilizate. Evident și evident, sistemul de operare Chrome oferă Google Chrome pentru browser și Google ca motor de căutare, în timp ce Windows 10 S vine cu Microsoft Edge și Bing.

În afară de preferințe, nu ar trebui să existe nicio problemă cu browserul Microsoft Edge, deoarece acesta a trecut recent prin diverse modificări și actualizări. În plus, Microsoft susține că utilizarea Edge va oferi utilizatorilor o durată de viață a bateriei mai mare de patruzeci și cinci la sută în comparație cu dispozitivele similare care utilizează Chrome. Cu toate acestea, datorită popularității sale și a algoritmului eficient, majoritatea dintre noi preferă Google față de Bing în ceea ce privește căutările pe Internet.

Preț

În ceea ce privește hardware-ul, nu există prea multe diferențe între dispozitivele acceptate ale ambelor sisteme de operare. Puteți achiziționa un Chromebook la prețuri de până la 179 USD, în timp ce laptopurile Windows 10 S vor începe de la 189 USD, cel din urmă urmând să înceapă livrarea în această vară.

Aplicații

Ambele sisteme de operare oferă o mare varietate de aplicații. Microsoft susține că există 669.000 de aplicații în Windows Store. Pe de altă parte, Magazinul Google Play are mai multe aplicații. Putem spune că niciun SO nu suferă de lipsa aplicațiilor.

Un avantaj pe care ChromeOS îl are față de Windows 10 S este abilitatea de a instalați aplicații Android pe Chromebook. Totuși, nu toate aplicațiile Android vor funcționa pe Chromebook, dar asta le oferă utilizatorilor mai multe opțiuni de aplicație decât Windows 10 S.

Iată un tabel pentru a rezuma diferențele.

Windows 10 S Sistem de operare Chrome
Instalarea aplicației De pe hard disk De pe internet
Motor de căutare Bing Google
Motor de cautare Microsoft Edge Google Chrome
Prețul laptopului Începând de la 189 USD Începând de la 179 USD
Magazin folosit pentru descărcarea aplicațiilor Magazin Windows Magazin Google Play
Abilitatea de a rula aplicații Android Nu da

Ce sistem de operare să alegeți?

Este greu de spus ce sistem de operare funcționează cel mai bine pentru toată lumea. Pentru cei care sunt obișnuiți cu sistemul de operare dominant Microsoft pentru desktop și nu caută să desfășoare aproape toate activitățile de pe web, vă recomandăm Windows 10 S. Pe de altă parte, sistemul de operare Chrome utilizează o selecție mai largă de aplicații și hardware și este o alegere mai bună pentru browsere și motoare de căutare.

Pe care l-ai alege?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x