Chrome OS supera macOS come secondo sistema operativo più popolare

Sistemul de operare Chrome Topează macOS ca al doilea cel mai popular sistem de operare

⌛ Reading Time: 3 minutes

Am trecut dincolo de bătălia Windows vs. Mac. Mac a avut întotdeauna fanii săi, dar nu a reușit niciodată să răstoarne Windows. Și acum se pare că a căzut mai jos pe trepte. Sistemul de operare Chrome l-a depășit și este acum al doilea cel mai popular sistem de operare pentru prima dată.

Este aceasta o cădere din grație pentru MacOS?

În primul rând, să devenim reali. Nici unul – macOS sau Chrome OS – nu bate la ușa Windows. Windows are o cotă de piață de 80,5%, potrivit firmei de date de piață IDC și a unui raport la GeekWire. Asta nu lasă prea mult loc pentru nicio altă platformă.

Cu toate acestea, sistemul de operare Chrome vine acum cu 10,8% – deci o optime din cota pe care Windows o are. MacOS se află acum pe locul trei, cu 7,5%. „Altele” are doar 1,2%. Linux trebuie ascuns undeva în acel grup.

Sistemul de operare Chrome Topează macOS ca al doilea cel mai popular sistem de operare

Aceste date compară cifrele din 2020 în întregime. Sistemul de operare Chrome a apărut pe locul doi înainte de câteva trimestre, dar niciodată de un an întreg.

Cu toate acestea, analizând cifrele mai profund, se pare că macOS nu a scăzut deloc – mai degrabă, Windows a scăzut. macOS are de fapt un procent mai mare decât în ​​2019. A avut doar 6,7% în acel an. Sistemul de operare Chrome avea 6,4%, iar Windows avea 85,4. Deci, sistemul de operare Chrome și macOS au preluat de fapt cota de piață de pe Windows – sistemul de operare Chrome a preluat mai mult.

Privind trendul

Întrebarea imediată este de ce Windows a renunțat la favoare anul trecut. Însă, de-a lungul istoriei, din acest moment, nu vom mai putea privi niciodată 2020 ca niciun alt an.

Chrome OS al doilea Windows

Am mai vorbit despre asta aici, la Routech.ro. În primul rând, a existat o penurie de laptopuri. A existat o asemenea grabă pentru munca la distanță și învățarea la distanță, încât multe gospodării cereau laptopuri. Există, de asemenea, o penurie în creștere a cipurilor.

Deci, de ce s-au apelat oamenii la sistemul de operare Chrome? În primul rând, Chromebookurile au aproximativ același preț ca un PC ieftin și mult mai ieftin decât macOS. Întrucât economia se luptă anul trecut și nimeni nu știe că pandemia va continua încă un an mai târziu, nu este de mirare că oamenii au căutat rapid și ieftin.

În afară de asta, a existat o penurie. Cine va spune că cumpărătorii nu s-au uitat mai întâi la Windows, au venit goi, apoi s-au stabilit pe Chrome?

Chrome Os 2nd Acer

În afară de toate acestea, IDC a menționat, de asemenea, că această creștere are mai mult de-a face cu extinderea Chromebookurilor pe piața educației, precum și în afara acesteia. În plus, PC-urile tradiționale au prezentat o creștere, la fel ca PC-urile în general. PC-urile pentru jocuri au avut un an grozav, la fel ca Mac-urile.

Adevăratul test al puterii sistemului de operare Chrome pe piață va fi ceea ce se întâmplă anul acesta și viitorul. Își va păstra creșterea? Îl măriți? Va trebui să așteptăm și să vedem.

Dacă acum vă gândiți că doriți să încercați sistemul de operare Chrome, citiți mai departe pentru a afla dacă sistemul de operare Chrome sau Windows 10 este potrivit pentru dvs.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.