Site-ul dvs. WordPress și telegrama sunt o pereche perfectă; Iată Cum să le legăm

Site-ul dvs. WordPress și telegrama sunt o pereche perfectă;  Iată Cum să le legăm
⏱️ 4 min read

Editorii încearcă întotdeauna să găsească noi modalități de a interacționa cu publicul lor și de a ajunge la o gamă mai largă de cititori. Una dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru este conectarea celei mai populare platforme de publicații cu cea mai recentă stea în creștere a sistemului de mesagerie instant. De aceea, WordPress și Telegram sunt o pereche perfectă. Integrarea site-ului dvs. WordPress cu Telegram îi va oferi posibilitatea de a face o conexiune instantanee cu publicul dvs.

Interviuri caravana nZEB Roadshow I...
Interviuri caravana nZEB Roadshow Iași

Pluginul

Pentru a le conecta pe cele două, avem nevoie de puțin ajutor de la un plugin numit Telegramă pentru WP. Instalați pluginul în tabloul de bord WordPress și activați-l.

Apoi, puteți începe să personalizați pluginul utilizând meniul Setări accesibil din bara laterală.

Wordpress n Telegram -mte- Setări

Veți observa că există două opțiuni disponibile: Notificări și Postează pe canal. Conținutul Notificărilor și Postarea pe canal este orice informație care este de obicei trimisă de la WordPress prin e-mail. Ar trebui să vă asigurați că serviciul dvs. de găzduire și setările WordPress vă permit să trimiteți e-mailuri.

Wordpress n Telegram -mte- Două file

Configurarea notificărilor

Notificările pot fi trimise unui utilizator sau grup Telegram individual. Un grup Telegram este un grup de chat mic, moderat, cu membri limitați (200 pentru un grup normal și 5000 pentru un supergrup). Dacă aveți nevoie doar de alerte de pe blogul dvs. personal, setați notificările pentru dvs. Dacă aveți o echipă mică care gestionează blogul WordPress și doriți să actualizați toată lumea din echipă, setați notificări pentru grup.

Trimiteți notificări unui singur utilizator

Deschideți aplicația Telegram (fie pe telefonul mobil, fie pe computer) și începeți un nou chat cu @Notifcaster_Bot.

Wordpress n Telegram -mte- caută bot

Trimiteți /token și botul vă va oferi un simbol API pentru utilizator. (Este posibil să fie necesar să vă înregistrați mai întâi folosind /start comanda.

Wordpress n Telegram -mte- get token

Copiați și lipiți jetonul în câmpul de sub instrucțiuni și salvați.

Wordpress n Telegram -mte- salvați jetonul

Trimiteți notificări grupului

Alegeți să adăugați un membru nou la grupul dvs.

Wordpress n Telegram -mte- adaugă membru

Găsiți „Notifcaster_Bot” și adăugați-l.

Wordpress n Telegram -mte- adaugă bot la grup

Botul vă va oferi un simbol API pentru grup (simbolul trebuie început cu g: ).

Wordpress n Telegram -mte- grup de jetoane

Copiați și lipiți jetonul în câmp.

Deoarece există un singur câmp de jetoane sub Notificări, trebuie să alegeți între trimiterea notificărilor către un singur utilizator sau un grup.

Configurarea unui canal

În timp ce un grup este destinat să comunice într-un cerc restrâns de familie, prieteni sau colegi, un canal este un instrument pentru difuzarea mesajelor publice către publicul larg. Un canal poate avea membri nelimitați, iar mesajele sunt semnate cu numele unui canal și nu cu identitatea individuală. Postarea pe un canal necesită o configurare diferită. Mai întâi trebuie să creați un canal din noua pictogramă de chat.

Wordpress n Telegram -mte- creează canalul-1

După configurarea canalului și adăugarea primilor membri, trebuie să creați un bot Telegram. Porniți un nou chat secret cu BotFather și solicitați-i să creeze un bot pentru dvs. tastând /newbot comanda.

Wordpress n Telegram -mte- botfather 2

Botfather va crea un bot și vă va oferi o cheie API. După configurarea botului, adăugați-l ca administrator al canalului făcând clic pe numele canalului și alegând administratorul canalului.

Wordpress n Telegram -mte- adaugă administrator

Apoi accesați tabloul de bord WordPress și deschideți meniul Setări Telegram pentru WordPress și alegeți opțiunea „Postați pe canal”. Completați toate informațiile necesare pe care le-ați obținut de la BotFather și de la canalul Telegram.

Wordpress n Telegram -mte- Opțiuni Postare pe canal

Faceți clic pe „Salvați” pentru a termina.

Sfaturi pentru depanare

În timpul experimentului meu, nu am reușit să trimit testul de notificare de pe blogul meu WordPress. După o mică săpătură în forumul de asistență TWP (Telegram for WordPress), am găsit acest mic truc pentru a verifica unde se află problema.

După ce ați introdus corect toate API-urile în tabloul de bord WordPress, accesați acest link folosind browserul: „https://tg-notifcaster.rhcloud.com/api/v1/selfMessage?api_token=(your_token)&msg=ThisIsTest”.

Nu uitați să înlocuiți „(your_token)” cu codul token.

Dacă primiți un mesaj de test în Telegram, atunci problema se află în găzduirea dvs. De cele mai multe ori este vorba despre versiunea PHP învechită. Puteți contacta asistența de găzduire web pentru ajutor suplimentar.

Dacă nu primiți un mesaj de testare, este posibil să fi făcut anumite greșeli în procesul de configurare sau să fi pierdut unul sau două caractere în codul token. Refaceți pașii și efectuați corecțiile necesare.

Dacă tot nu îl poți face să funcționeze, atunci poate că este timpul să ceri ajutor dezvoltatorului de pluginuri.

Concluzie

Pentru a încheia lucrurile, Telegram este un alt mod excelent de a vă conecta cu publicul blogului dvs. Este rapid, sigur și mai personal decât e-mailul sau RSS, deoarece cititorul dvs. va primi probabil mesajele pe mobilul lor.

Ați încercat să utilizați Telegram pentru a vă conecta la cititorii dvs. sau intenționați să îl utilizați în viitor? Împărtășiți-vă gândurile și opiniile folosind comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x