SketchUp este gratuit și s-au răspuns la încă 10 întrebări SketchUp

Sketchup Free Feat
⏱️ 11 min read

SketchUp este un software de top pentru proiectarea construcțiilor cu aplicații largi în inginerie civilă, arhitectură, inginerie mecanică, design interior și alte domenii conexe. Dacă vă gândiți să utilizați SketchUp în proiectele dvs. de desen, am acoperit tot ce trebuie să știți înainte de a începe.

1. Ce este SketchUp?

SketchUp este un software de desen 3D, deținut în prezent de Trimble Inc. Principalele sale aplicații sunt în inginerie civilă, arhitectură, design interior și proiectare de construcții. În plus, susține inginerie mecanică și filmare.

Sketchup Ce este

Programul există din 2000, a fost achiziționat pentru scurt timp de Google în trecut și este încă cunoscut uneori sub numele de „Google SketchUp”. Acest lucru este inexact deoarece Google nu mai este asociat cu acest software. Trimble SketchUp este singura versiune disponibilă în prezent.

Pentru a utiliza sau a descărca SketchUp, trebuie să vă conectați o dată pe site folosind un ID Apple sau Google sau să creați un cont de e-mail separat. Veți fi conectat fără probleme pe toate dispozitivele dvs. folosind un singur cont numit „Trimble Identity”. Toate încercările, achizițiile și reducerile dvs. gratuite sunt asociate cu acesta.

Conectare centrală Sketchup

2. Este SketchUp gratuit?

Da și nu. Dacă cerințele dvs. de redactare sunt simple, există o versiune „SketchUp Free”, care rămâne absolut gratuită de utilizat pentru proiecte personale. Are capabilități decente de redactare, deoarece sunt disponibile multe funcții de bază SketchUp. Dacă ești începător, versiunea gratuită este mai mult decât suficientă pentru a începe.

Cu toate acestea, SketchUp Free nu are unele dintre funcțiile mai avansate de care ar avea nevoie profesioniștii la locul de muncă. Acestea includ accesarea extensiilor SketchUp Pro, Layout și lucrul cu fișiere CAD. Pentru a le folosi, trebuie să alegeți o versiune plătită, cum ar fi „Pro” sau „Studio.

3. Care este diferența dintre SketchUp Free și Pro?

SketchUp Free rulează online și este absolut gratuit de utilizat. Orice modele gratuite pe care le creați pot fi folosite numai în scopuri personale și nu comerciale.

Cu SketchUp Free, sunteți limitat la 10 GB spațiu pentru proiectele dvs., un modelator 3D bazat pe web (pentru desktop), un depozit 3D și un vizualizator de modele mobil. Cu toate acestea, se sincronizează bine cu versiunile plătite, permițându-vă să lucrați cu fișierele native .skp ale SketchUp și chiar să le exportați ca fișiere .stl pentru imprimare 3D. Pentru colaborarea online, SketchUp Free vă limitează la 5 utilizatori și 1 proiect, în timp ce toate versiunile plătite permit utilizatori și proiecte nelimitate

Pentru a utiliza SketchUp Free, faceți clic pe acest link pentru a începe să utilizați browserul dvs. Nu necesită nicio descărcare.

Sketchup gratuit pe browser

SketchUp Pro necesită acces plătit. Depinde dacă mergi pentru o Versiunea Shop, Pro sau Studio, o licență costă între 100 și 700 USD pe an. Licențele Sketchup pot fi utilizate și online. Puteți face upgrade de la o licență gratuită la Pro pe site-ul oficial, apoi puteți descărca și instala software-ul pentru Mac/Windows. Există o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile când utilizați versiunea Pro.

Sketchup Pro

4. Cum pot descărca SketchUp?

Toate descărcările de produse SketchUp pot fi accesat de pe această pagină. Trebuie să vă conectați pentru a vedea opțiunile de descărcare. În afară de software-ul actual, cum ar fi SketchUp Pro 2021, puteți descărca versiunile anterioare.

Descărcări Sketchup

Pentru utilizare desktop, puteți descărca o versiune mai veche gratuită a SketchUp numită „SketchUp Make 2017”. Are multe dintre caracteristicile de bază pe care le-ați găsi în versiunea web a SketchUp, dar nu acceptă multe dintre extensiile și instrumentele avansate pe care le-ați găsi în versiunea Pro.

Chiar dacă nu aveți un abonament plătit, puteți descărca gratuit SketchUp Pro din pagina Descărcări de produse SketchUp. Începe descărcarea imediat ce vă conectați pentru proba gratuită. Instalarea simplă este acceptată atât pentru Windows, cât și pentru Mac.

5. Pot folosi SketchUp online sau pe mobil?

Toate versiunile SketchUp – inclusiv Free, Shop, Pro și Studio – pot fi accesate online. De fapt, cea mai recentă versiune gratuită a lui SketchUp este disponibilă numai pentru utilizarea pe Web. Pentru orice versiune superioară, cum ar fi Pro sau Studio, funcțiile avansate pot fi utilizate online dacă aveți licența necesară.

Pentru a lucra confortabil cu SketchUp, aveți nevoie de o interfață desktop, tastatură fizică și un mouse cu 3 pini cu trackball. Cu toate acestea, puteți utiliza SketchUp pe smartphone-urile și tabletele dvs. cu o aplicație numită SketchUp Viewer. Vă permite să vizualizați și chiar să faceți modificări ușoare în fișierele dvs. .skp.

6. Care sunt cerințele hardware și software SketchUp?

Versiunea web gratuită a SketchUp necesită un computer activat pentru mouse și tastatură cu un browser web cel mai recent conectat la Internet, cum ar fi Chrome, Edge sau Firefox.

Ai nevoie de 4 GB RAM (8 GB este chiar mai bun), un procesor Intel de cel puțin 2,8 GHz și o placă grafică, precum AMD Radeon R9 M37X 2048 MB. Monitorul dvs. ar trebui să aibă suport pentru ecran DPI ridicat și este posibil să aveți nevoie de un mouse 3D.

SketchUp Pro are cerințe hardware și software mai exigente decât versiunea gratuită. În afară de cele de mai sus, aveți nevoie și de o placă video de clasă 3D cu spațiu de 1 GB. Deși puteți utiliza SketchUp Free cu Windows 7, 8 sau Mac OS X 10.12 (Sierra), SketchUp Pro nu va accepta aceste versiuni mai vechi.

7. Ce este 3D Warehouse SketchUp?

3D Warehouse SketchUp este o secțiune dedicată a software-ului, care conține o colecție mare de modele comunitare pe care să le aplicați proiectelor dvs. Aceste obiecte 3D sunt gata de utilizare și acoperă mai multe categorii, inclusiv transporturi, electronice, produse de construcții, scene de film și evenimente, arhitectură, peisaj, mobilier, alimente și băuturi și multe altele.

Este găzduit online și este întotdeauna accesibil din orice browser web. Pentru a-l deschide în SketchUp Free, faceți clic pe pictograma 3D warehouse din bara de instrumente din dreapta ta. Odată ce se deschide fereastra depozitului 3D, puteți selecta orice model, cum ar fi componentele active, produsele și mărcile terțe. Toate sunt libere de utilizat.

Sketchup 3d Warehouse

Fiecare model are comentarii și evaluări ale comunității pentru a vă ajuta să-i evaluați importanța. Înainte de a descărca din depozit, puteți obține informații, cum ar fi informații despre model, dimensiunea fișierului (în MB), gama totală de materiale și poligoane utilizate și data ultimei modificări.

8. Ce sunt extensiile SketchUp (plugin-uri)?

SketchUp are o colecție extinsă de extensii (numite anterior pluginuri), care vă îmbunătățesc designul cu randări frumoase, modele avansate de modelare 3D și compatibilitate cu software-ul terților.

Puteți găsi extensii SketchUp în versiunile Shop, Pro și Studio. În prezent, versiunea SketchUp Web nu acceptă nicio opțiune de instalare a extensiilor. Singura modalitate de a o face gratuit este prin meniul „Extension Warehouse” din versiunea de desktop Make 2017. Rețineți că puteți utiliza numai extensii gratuite sau o extensie de probă gratuită.

Depozitul de extensie Sketchup 1

9. Ce este V-Ray pentru SketchUp?

V-Ray este un software de randare arhitecturală 3D de la Chaos, care oferă redări fotorealiste ale desenelor dvs. (face ca desenele dvs. din SketchUp să arate ca fotografii). Vă puteți reda scenele cu iluminare naturală, efecte de lentile, contururi, adâncimea obiectelor, instrumente de realitate virtuală și obiecte 3D gata de utilizare. Desigur, această componentă își găsește aplicații extinse în imprimarea 3D.

Sketchup V Ray pentru Sketchup

V-Ray îl poate folosi gratuit numai într-o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile. Acesta acceptă SketchUp Make 2017, care poate fi descărcat gratuit. Acolo puteți achiziționa versiunea de încercare gratuită a V-Ray de la Extension Warehouse. Veți avea nevoie de hardware bun: 16 GB RAM, suport pentru plăci grafice DirectX 12 și suport SSE4.2 pentru dispozitivele Windows x64 este recomandat.

10. SketchUp vs. AutoCAD: este SketchUp mai bun decât AutoCAD?

AutoCAD a dominat și a dominat proiectarea mecanică și civilă 2D de aproape două decenii. Cu toate acestea, SketchUp este un înlocuitor bun, deoarece are scoruri în urmă cu AutoCAD în ceea ce privește modelarea 3D și randarea rapidă a software-ului. De asemenea, este mult mai ușor de utilizat pentru un începător.

AutoCAD, totuși, rămâne popular, deoarece modelele AutoCAD sunt standardul în multe industrii. Cu toate acestea, SketchUp acceptă importarea și lucrul cu extensii de fișiere AutoCAD, cum ar fi .dwg și .dxf, precum și fișiere .stl pentru imprimare 3D, fișiere .dae Collada, .fbx și fișiere Google Earth.

11. Unde pot găsi un tutorial bun SketchUp pentru începători?

Puteți accesa tutorialele oficiale ale SketchUp Aici. Dacă preferați să învățați din videoclipuri, există un oficial Canalul canalului YouTube. Toate subiectele abordate pe site-ul SketchUp sunt concepute pentru învățarea în ritm propriu, au conținut exhaustiv care includ subiecte avansate și sunt ușor de utilizat. Acestea acoperă, de asemenea, cele mai actualizate informații. Puteți găsi tutoriale suplimentare SketchUp pe YouTube și Skillshare.

Centrul de ajutor Sketchup

SketchUp este un software avansat care dezlănțuie cu adevărat creativitatea totală a celor cu o înclinație a designului. Cele de mai sus răspunde la unele dintre întrebările frecvente legate de acest software.

Dacă sunteți în căutarea unor alternative gratuite la Microsoft Visio, avem câteva opțiuni bune aici. Consultați, de asemenea, software-ul de diagramă de top care funcționează pe orice browser.

Top 5 destinații din Asia pentru n...
Top 5 destinații din Asia pentru nomazi digitali

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x