Skype vs. WhatsApp: Ce aplicație de apelare video este cea mai potrivită pentru tine?

Skype vs. WhatsApp: Ce aplicație de apelare video este cea mai potrivită pentru tine?
⏱️ 5 min read

Dacă doriți să efectuați apeluri video în aceste zile, aveți deseori două aplicații recomandate: Skype și WhatsApp. Deși par să realizeze același loc de muncă, fiecare acoperă o nișă specifică, care este important de luat în considerare atunci când alegeți una pentru a efectua apeluri.

Care este diferența dintre Skype și WhatsApp și care este cel mai bun pentru tine?

Focusul Skype vs. WhatsApp

O bună parte a înțelegerii diferențelor dintre cele două aplicații este pe care se concentrează fiecare. În timp ce fac o treabă similară, au experiență diferită, ceea ce le face potrivite pentru diferite scenarii.

Skype este conceput în principal pentru apeluri pe computer. Puteți utiliza un smartphone pentru a apela alte persoane, dar poate fi prohibitiv dacă îl utilizați pe o conexiune mobilă 4G. Așa cum este prezentat în acest articol, acest lucru oferă Skype un avantaj față de WhatsApp în ceea ce privește calitatea brută.

WhatsApp este cel mai bun pentru apelurile mobile. Puteți să-l utilizați pe un PC, dar este puțin ciudat și are mai multe setări decât Skype. Cu toate acestea, dacă doriți să ajungeți din urmă cu cineva care utilizează planul dvs. de date mobile, veți găsi că WhatsApp vă va trata mai bine.

Calitate video

După cum ți-ai putea imagina, Skype are o calitate video mai bună decât WhatsApp. Acest lucru se datorează faptului că este conceput pentru utilizarea computerului, deci trebuie să fie compatibil cu camerele web HD.

În comparație, WhatsApp nu poate folosi o cameră web. Există un client pentru PC, dar nu este compatibil cu camerele web. Ca atare, trebuie să vă bazați pe camera și conexiunea telefonului pentru calitate video.

Înregistrarea apelurilor

Skype vine cu suport nativ pentru înregistrarea apelurilor, astfel încât să puteți înregistra și salva cu ușurință conversația cu șeful dvs. Pe de altă parte, WhatsApp nu are o funcție de înregistrare nativă. Deși există hack-uri terțe, majoritatea nu sunt simple și s-ar putea să nu funcționeze bine.

Apeluri de grup

Necunoscut de mulți, puteți avea un chat video de grup pe WhatsApp, deși acest lucru este limitat la patru persoane pentru moment. Skype poate sprijini până la 50 de persoane în chatul video de grup.

Apel video de grup Skype

Securitate și confidențialitate

Ambele aplicații au criptare aplicată comunicațiilor; cu toate acestea, WhatsApp face un pas mai departe cu criptarea implicită end-to-end. Acest lucru înseamnă că nici dezvoltatorii WhatsApp nu pot privi în comunicațiile dvs.

Criptare Skype Whatsapp

Skype folosește criptarea end-to-end, dar nu este activată în mod implicit. Ca atare, WhatsApp este cel mai bun pentru comunicațiile private, deoarece nu trebuie să vă faceți griji că o setare va fi activată pe dvs. sau pe aplicația destinatarului.

Cu toate acestea, merită menționat faptul că ambele aplicații sunt deținute de companii mari care sunt interesate de datele dvs. WhatsApp este deținut de Facebook, iar Microsoft a luat Skype sub aripa lor. Ca atare, aveți grijă la ce date partajați cu aceste aplicații.

Stocare in cloud

Skype, în mod implicit, vă sincronizează mesajele în cloud. Aceasta înseamnă că puteți accesa Skype de pe orice computer sau telefon și veți vedea toate conversațiile gata de pornire.

Skype Whatsapp Cloud

În comparație, WhatsApp nu are stocare în cloud. Dacă vă pierdeți telefonul, veți pierde mesajele cu acesta (cu excepția cazului în care activați backupul zilnic).

Stabilitate

Skype a fost cel mai bun program VOIP existent, dar de când Microsoft l-a cumpărat, a suferit de calitate în timp. Oamenii raportează că Skype acționează lent, se blochează și chiar provoacă un ecran albastru al morții.

În comparație, aplicația pentru telefon WhatsApp este foarte stabilă și nu are probleme. Versiunea pentru PC este o aplicație web și, de asemenea, cauzează probleme mici sau deloc.

Care este cel mai bun pentru tine?

După cum puteți vedea, ambele programe au performanțe bune în nișele lor individuale. A decide care este pentru tine este la fel de simplu ca să-l alegi pe cel care se potrivește nevoilor tale.

Skype este câștigătorul clar pentru utilizarea computerelor și a afacerilor. Spațiul de stocare bazat pe cloud îl face ușor să urmăriți conversațiile oriunde vă aflați, iar Skype este compatibil cu camerele web HD pentru discuții profesionale.

Pe de altă parte, WhatsApp este perfect pentru chatul mobil. Dacă nu vă pasă de calitatea video sau de stocare în cloud și doriți doar să discutați cu prietenii, veți găsi WhatsApp un partener excelent. Este bun pentru apeluri improvizate când sunteți în afara și nu vă va prăbuși.

Alegerea dintre doi titani

Când vine vorba de Skype vs. WhatsApp, poate fi o alegere grea. Ambele sunt deținute de companii mari și ambele sunt folosite de milioane de oameni. Totuși, lucrurile devin mai ușoare când vă dați seama că Skype este conceput pentru utilizarea în bandă largă a computerului, în timp ce WhatsApp este cel mai bun pe telefoanele mobile. Cel mai bun dintre toate, nu trebuie să rămâneți cu Skype sau WhatsApp, deoarece există multe alternative pentru a efectua apeluri gratuite.

Credit de imagine: Apel prin chat video de către DepositPhotos

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x