Smart Switch-urile Kill sunt inteligente?

Smart Switch-urile Kill sunt inteligente?

⌛ Reading Time: 3 minutes

În 2005, îmi amintesc că am avut un prieten care a putut raporta că i-a fost furat telefonul și a putut să îl blocheze, astfel încât hoțul să nu se poată autentifica într-o rețea celulară cu acesta. Trecem rapid în anii 2010 și ne-am întâlnit cu o situație în care guvernul nu numai că susține comutatoarele de ucidere, ci și făcându-le obligatorii. Există ceva la asta? Sunt întreruperile într-adevăr o idee bună pentru scopurile pe care le servesc? Ce scop are chiar un kill-switch? Ca întotdeauna, ne vom scufunda în subiect în primul rând și vom răspunde la toate aceste întrebări!

Ce face un Kill Switch?

Pentru a fi scurt, un comutator kill kill este un mecanism utilizat pentru a dezactiva un telefon prin hardware sau software în așa fel încât să-l facă inutilizabil pentru orice scop normal (altul decât o hârtie). Pentru smartphone-uri, situația este ceva mai nuanțată. Este suficient să întrerupeți doar accesul la rețelele celulare prin listarea neagră a numărului său IMEI?

Deoarece și smartphone-urile au acces la Wi-Fi, pur și simplu tăierea lor din rețelele terestre celulare scapă doar de jumătate din utilitatea lor. Kill-switch-urile trebuie să fie mai multe activ. Anumite programe software – precum Avast !, Lookout și Prey – permit utilizatorilor să-și blocheze telefoanele în așa fel încât să fie complet inutile.

Premisa din spatele switch-urilor kill, pe care probabil le-ați adunat deja din context, este să dezactivați un telefon în cazul în care este furat, ceea ce îl face lipsit de valoare pentru hoț. Hoții își doresc nu numai dispozitivul fizic, ci și accesul la datele dvs., astfel încât să poată extrage valoare (prin hacking-ul dvs. PayPal, serviciile bancare la domiciliu etc.) din acesta. Blocarea telefonului nu numai că îl transformă într-o cărămidă (în cel mai rău caz); de asemenea, vă șterge complet datele.

Comutatoarele Kill sunt eficiente?

Da, ei sunt! Atunci când telefoanele au comutatoare kill, furtul scade ca urmare. Apple a adăugat un kill switch la dispozitive în septembrie 2013 și furtul a scăzut în zonele în care cota de piață a companiei este mai mare (San Fransisco, New York și Londra). În timp ce problema trebuie studiată mai îndeaproape, switch-urile de instalare instalate de Apple sunt promițătoare și exemplare pentru alți producători.

De ce vrea guvernul să intre?

Pentru unii oameni puternic implicați în spațiul tehnologic, este oarecum surprinzător că guvernul dorește de fapt să mandateze comutatoarele ucide de pe smartphone-uri. Anumite cifre, cum ar fi San Francisco DA George Gascon, au susținut legile care obligă producătorii și transportatorii să instaleze comutatoare de ucidere, citând scăderea cu 40% a furtului din orașul său din decizia Apple din 2013. Unii se tem că acest lucru va permite guvernului să aibă mai multă autoritate asupra autonomiei datelor cetățenilor săi.

Susținătorii legilor “kill switch” susțin beneficiile unui astfel de lucru, spunând că ar reduce în mod semnificativ furtul. Aceasta nu este o minciună, dar suntem gata să predăm autorității asupra hardware-ului sau software-ului instalat în telefoanele noastre către stat?

Puteți instala tehnic propriul kill switch dacă doriți (gratuit) descărcând software-ul care vă permite să o faceți. Android are chiar și un manager de dispozitive pe care îl puteți utiliza prin contul dvs. Google, care vă permite să obțineți același rezultat.

Tu ce crezi? Ar trebui să fim de partea guvernului și să aplicăm o obligație legală pentru telefoanele noastre de a include switch-uri kill? Spune-ne într-un comentariu!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.