Software-ul Gnome nu funcționează? Cum se instalează fișiere Deb în Ubuntu 16.04

Software-ul Gnome nu funcționează? Cum se instalează fișiere Deb în Ubuntu 16.04

Un nou software este obligat să conțină unele bug-uri – bug-uri care rămân nedetectate în întreaga fază de pre-lansare. După lansare, când utilizatorii întâmpină aceste erori, acestea sunt înregistrate oficial și apoi sunt remediate după ceva timp. În timp ce această procedură funcționează doar în majoritatea cazurilor, în cazul unei erori majore care afectează unele funcționalități de bază utilizate în afacerile de zi cu zi, lucrurile pot deveni un pic frustrante dacă nu sunt remediate în curând sau dacă remedierea durează să fie lansat tuturor utilizatorilor.

Exemplu: A gândac în aplicația Gnome Software Ubuntu 16.04 care împiedică utilitarul să instaleze fișiere terțe .deb. Deși eroarea a fost raportată pentru prima dată în aprilie și – conform detaliilor documentate – a fost curând remediată, o privire rapidă la secțiunea de comentarii relevă faptul că mulți utilizatori se confruntă în continuare cu problema.

Acum s-ar putea ca acestor utilizatori (care spun că bug-ul există încă) să le lipsească ceva, dar faptul este că sunt încă blocați și probabil nu au nicio idee despre cum să instaleze un pachet terță parte .deb fără Gnome Software. Așadar, ținând cont de acest lucru, vom discuta o mână de soluții alternative, explicând modul în care puteți instala astfel de pachete .deb dacă Gnome Software nu funcționează pentru dvs.

Soluție 1: Reinstalați și utilizați Ubuntu Software Center

Dacă ați fost utilizator Ubuntu în ultimii ani, probabil că știți că începând cu Ubuntu 16.04, Gnome Software a înlocuit aplicația Ubuntu Software Center. Deci, o cale ușoară de a ieși din problema terță parte a instalării .deb este reinstalarea și utilizarea Ubuntu Software Center în loc de Gnome Software.

Pentru a readuce aplicația Ubuntu Software Center, rulați următoarea comandă:

În timp ce comanda menționată mai sus ar trebui să funcționeze fără o problemă (cel puțin în cazul meu a funcționat), doar în cazul în care primiți un tip de eroare „lipsește pachetul”, puteți încerca să o remediați executând următoarele comenzi:

Odată ce instalarea are succes, puteți instala orice pachet .deb prin Ubuntu Software Center.

Soluție 2: utilizarea dpkg

A doua soluție este instalarea fișierelor .deb folosind dpkg, un instrument de linie de comandă care vă permite să instalați, să creați, să eliminați și să gestionați pachetele Debian. Iată comanda pe care trebuie să o executați în cazul în care doriți să utilizați dpkg:

De exemplu:

Vă rugăm să rețineți că, în cazul în care întâmpinați probleme legate de dependență, puteți încerca să le remediați folosind următoarea comandă:

Soluție 3: utilizarea GDebi

A treia modalitate este utilizarea GDebi instrument. Instrumentul vă permite să instalați pachete deb locale și să rezolve și să instaleze automat dependențele acestora (dacă există). Vă puteți gândi la GDebi ca la APT, dar pentru pachetele locale. Pentru a instala instrumentul, executați următoarea comandă:

Instrumentul vine atât ca comandă, cât și ca aplicație bazată pe GUI. Pentru a instala un pachet .deb folosind GDebi pe linia de comandă, rulați următoarea comandă:

Pentru a utiliza clientul grafic, lansați-l mai întâi prin Ubuntu Dash:

Iată cum arată UI-ul instrumentului:

gdebi-gui-launch

Pentru a instala un pachet .deb, selectați-l mai întâi, îndreptându-vă către „Fișier -> Deschidere”. De exemplu, am selectat pachetul KDEConnect.

gdebi-kdeconnect-package

Puteți vedea că butonul „Instalare pachet” este acum activ. Doar faceți clic pe acesta pentru a începe instalarea.

Rețineți că GDebi va încerca întotdeauna să rezolve dependențele din cunoștințele sale despre orice este prezent în depozitele standard Ubuntu – dacă un pachet necesar nu este acolo, procesul de instalare va eșua.

Concluzie

Niciuna dintre soluțiile menționate aici nu este dificil de configurat și de utilizat – depinde doar de ceea ce preferați. Dacă nu sunteți complet alergic la linia de comandă, vă recomand să învățați instrumentul gDebi. Și continuați să căutați de ce problema instalării .deb este încă acolo în sistemul dvs. și aplicați remedierea imediat ce înțelegeți ce nu merge bine.

Scroll to Top