Spammerii bombardează utilizatorii Apple cu apeluri de grup FaceTime

Spammerii bombardează utilizatorii Apple cu apeluri de grup FaceTime
⏱️ 3 min read

Majoritatea oamenilor au învățat să se bazeze pe videoconferințe în timpul pandemiei. Aceste platforme au fost utilizate atât pentru uz personal, cât și pentru afaceri. Nu a durat mult până când spammerii și farsii au început să exploateze platformele. utilizatorii de macOS și iOS raportează că sunt asediați de apelurile FaceTime de grup care sunt fie spam, fie farse.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Grup FaceTime Apel Spam

Apelurile FaceTime de grup sunt disponibile doar pe iOS și Mac de câțiva ani. Cu siguranță, caracteristica a fost folosită în ultimul an în timpul pandemiei. S-a dovedit a fi destul de util, împreună cu Zoom, Skype, Teams etc.

La doar câteva luni după ce oamenii au început să fie în carantină și să se adăpostească acasă, utilizatorii FaceTime au început să raporteze acest lucru erau inundați de apelurile FaceTime de grup care par a fi spam sau farse. Mai rău încă, nu pare să existe prea multe recursuri, deoarece numerele care apelează nu pot fi blocate.

Au existat rapoarte din iunie anul trecut despre aceste apeluri de grup FaceTime, iar frecvența pare să fi crescut semnificativ în ultimele câteva săptămâni. Au fost până la 31 de utilizatori la un moment dat la aceste apeluri video. Când cineva închide telefonul, un număr diferit îl sună imediat, frustrând utilizatorii.

Rapoartele despre apeluri sunt postate către comunitatea de asistență Apple și Reddit. „De atunci, am mai primit aproximativ șapte apeluri pe parcursul zilei”, a spus un utilizator. „Când mi-am dat seama ce este, am închis telefonul și am sunat înapoi de încă 11 ori”, a spus altul.

Un raport a explicat modul în care funcționează: „Volumul ridicat de apeluri de apel pare să fie rezultatul altor persoane care primesc apelul care apelează pe toți înapoi atunci când apelul inițial eșuează la scurt timp după ce a răspuns. Pe măsură ce tot mai mulți oameni primesc apeluri de urmărire, și ei încep să apeleze. ”

Nicio remediere până acum

În acest moment, nu există nicio soluție. Aceste apeluri nu pot fi blocate. Apelurile FaceTime funcționează la fel ca apelurile telefonice obișnuite. Fiecare număr de telefon sau ID-ul Apple trebuie blocat individual. Dacă ați încercat vreodată să blocați apelurile telefonice spam, înțelegeți – acestea vă sună doar de la un număr diferit.

Apeluri facetime de grup Ios

Nu puteți bloca apelurile din afara listei de contacte. Cu toate acestea, puteți face acest lucru în timp ce vă aflați în modul Nu deranjați. Dar acest lucru nu este foarte favorabil, să funcționezi tot timpul în DND.

O altă opțiune este să dezactivați complet apelurile FaceTime. Dar asta înseamnă că blocați și apelurile FaceTime de la familie, prieteni și colegi. Cu toate acestea, vremurile disperate necesită măsuri disperate.

Dacă aceste știri nu v-au împiedicat să utilizați FaceTime, consultați această listă de comenzi rapide de la tastatură FaceTime pe Mac pentru a utiliza aplicația mai productiv.

Credit de imagine: Apple Newsroom și domeniul public

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x