Spotify face reclamele podcasturilor mai interactive

Spotify face reclamele podcasturilor mai interactive
⌛ Reading Time: 2 minutes

Reclamele fac parte din viața pe internet. Dacă ascultați podcasturi, aproape sigur ați auzit că gazda podcastului vă spune despre un produs în care trebuia să vă amintiți o adresă URL lungă. Acele zile au trecut în Spotify, deoarece creatorii de podcasturi pot acum plasa reclame pe care se poate da clic pentru a merge împreună cu anunțul audio.

Iată cum Spotify descrie noul său anunț interactiv într-o postare pe blog:

Adesea sunteți forțat să vă amintiți un cod promoțional sau o adresă URL sau să faceți o notă mentală pentru a căuta oferta când reveniți la telefon sau laptop. Acest proces este departe de a fi perfect. De aceea, suntem încântați să anunțăm o nouă experiență publicitară care se lansează pe podcasturi numite carduri cu îndemn (CTA).

În esență, atunci când un prezentator de podcast vă vorbește despre un produs printr-un anunț, poate crea un card cu un link pe care se poate face clic pentru a merge împreună cu anunțul. Dacă doriți să susțineți emisiunea pe care o ascultați, puteți da clic pe anunț și să valorificați oferta. Acest lucru vă împiedică să vă amintiți adrese URL complicate sau coduri promoționale, deoarece oferta este încorporată în link.

Cum să ascultați podcasturi la viteze mai rapide și mai lente pe iPhone

LEGATE DECum să ascultați podcasturi la viteze mai rapide și mai lente pe iPhone

Sună bine, deoarece oricum asculți o reclamă, așa că a vedea o cartelă vizuală care o reprezintă nu sună groaznic. Cu toate acestea, există o altă parte a acestui lucru care ar putea deranja unii utilizatori. „Cardurile CTA vor apărea în aplicație de îndată ce începe redarea unui anunț podcast și vor reapărea mai târziu în timp ce explorați aplicația Spotify, ceea ce face mai ușor să verificați marca, produsul sau serviciul despre care ați auzit în timp ce ascultați.” spune Spotify.

Afișarea reclamelor în afara podcastului propriu-zis ar putea deranja oamenii, deoarece acum anunțul la care au fost forțați să stea în timpul podcastului îi urmărește. Nici Spotify nu a spus dacă acest lucru se aplică numai utilizatorilor gratuiti. Utilizatorii Spotify Premium care văd reclame în afara podcastului în sine vor supăra cu siguranță mulți utilizatori plătitori.

Bună, Spotify, podcasturile distrug experiența muzicală

LEGATE DEBună, Spotify, podcasturile distrug experiența muzicală

Va trebui să așteptăm și să vedem exact cum implementează Spotify acest lucru în viitor. Funcția este programată să fie lansată astăzi pentru a „selecta podcasturi Spotify originale și exclusive în SUA”. Odată ce va fi disponibil pe scară largă, vom putea evalua mai bine dacă aceasta este o mișcare pozitivă pentru ascultători, deoarece le este mai ușor să susțină emisiunile care le plac sau o modalitate intruzivă de a implementa mai multe reclame în Spotify.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.