Stand-Bye vă oferă un control mai bun în standby în Windows

Stand-Bye vă oferă un control mai bun în standby în Windows
⏱️ 4 min read

Pe computerele Windows, în special laptopurile, Windows vă poate oferi unele probleme în ceea ce privește gestionarea modului de așteptare și de repaus. Cel mai mult pe care îl puteți face de obicei este fie să dezactivați în totalitate modul de așteptare, fie să setați o limită de timp arbitrară care să pună computerul în modul de repaus.

Problema cu limita de timp implicită este că întrerupe ceea ce faceți chiar și atunci când computerul este utilizat. S-ar putea să redați muzică în timp ce vă aflați în pat, să urmăriți Netflix pe canapea sau să setați Steam pentru a descărca jocuri mari peste noapte. Windows nu-i pasă!

Pentru a remedia această problemă, am căutat o nouă aplicație numită Stand-Bye.

Descărcarea și instalarea Stand-Bye

Stand-Bye este o aplicație dezvoltată de o echipă formată din trei membri, dedicată furnizării unei soluții mai bune la problema de așteptare a Windows. Pentru a descărca Stand-Bye, pur și simplu urmați linkul furnizat și faceți clic pe „Descărcați programul de instalare”.

După ce ați descărcat programul de instalare, găsiți fișierul .msi în folderul de descărcare („C: Users [YOUR USERNAME] Descărcări ”în mod implicit!), Și faceți dublu clic pentru al deschide. În acest moment tot ce trebuie să faceți este să apăsați „Next” și să activați UAC când vi se solicită.

Odată ce ați instalat aplicația, puteți începe să o folosiți în sfârșit!

Setări de bază și praguri

praguri de așteptare

Primul ecran pe care îl vedeți după lansarea Stand-Bye expune majoritatea caracteristicilor sale: posibilitatea de a seta praguri de utilizare, de a anula modul de așteptare atunci când sunetul este redat și propriul său temporizator de așteptare.

Acum, cronometrul de așteptare se explică de la sine. În timp ce sunetul este redat, se aplică mai mult decât s-ar putea vedea imediat, însă: înseamnă că muzica, filmele și jocurile, deopotrivă, vor împiedica activarea standby-ului. Modul de prezentare dezactivează complet funcțiile de așteptare până când îl dezactivați.

Pragurile sunt interesante. Utilizarea medie indică ceea ce utilizează computerul dvs. de obicei și este furnizată ca bază pentru a măsura pragul de utilizare. Indiferent, aș recomanda dezactivarea pragurilor CPU și RAM, deoarece consumul de suport media va însemna că sunetul este redat.

Pragul HDD-ului este bun pentru a lăsa așa cum este, dar pragul de rețea ar trebui să fie ajustat în funcție de viteza dvs. de internet. De exemplu, am o conexiune de 100 Mbps și executarea unei descărcări Steam peste noapte poate folosi o cantitate semnificativă din lățimea de bandă. Setarea unui prag de rețea mai mare în funcție de viteza conexiunii la internet (recomand aproximativ 60% din total) vă va asigura că descărcările dvs. nu vor fi întrerupte peste noapte.

Pentru a afla mai multe despre viteza conexiunii, utilizați un site ca Speedtest!

Setări avansate și procese de excepție

standbye-avansat

Setările avansate pentru Stand-Bye sunt de fapt simple. Există o opțiune de lansare cu Windows (pe care vă recomand să o activați dacă doriți să rulați acest lucru în mod regulat) și opțiuni simple pentru actualizări și notificări / mesaje de sistem. „Întotdeauna pe partea de sus”, pentru cei necunoscuți, va plasa fereastra Stand-Bye deasupra tuturor aplicațiilor. Nu știu de ce ai vrea să faci asta, dar opțiunea există.

procese de așteptare

Acesta este unul mai avansat. Activarea unui proces de excepție va împiedica computerul să intre în standby în timp ce rulează. Eu personal nu am o utilizare pentru acest lucru, deoarece funcțiile tipice ale programului împiedică întreruperea descărcărilor mari sau a vizualizării media, dar dacă ceva ce faceți nu îndeplinește criteriile respective, îl puteți activa aici.

De asemenea, puteți alege să nu utilizați pragurile și să adăugați individual procese pe care nu doriți să le întrerupeți (cum ar fi Steam) aici. Totuși, nu cred că este o soluție bună, așa că încurcă-te doar cu această opțiune dacă știi exact ce faci.

Concluzie

Tu ce crezi?

Orice experiență cu aplicația? Vreo alternativă? Comentează mai jos și anunță-ne!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...