Stăpânește-ți lista de clienți independenți cu aceste sfaturi și instrumente

Stăpânește-ți lista de clienți independenți cu aceste sfaturi și instrumente
⏱️ 4 min read

Când începeți pentru prima dată ca independent, stăpânirea listei de clienți independenți nu este prima dvs. prioritate. Ești încântat să ai o mână de clienți și posibilitatea de a-i „uimi” cu calitatea muncii tale și cu un serviciu excelent. Puteți urmări cu ușurință detaliile de contact, lucrările în curs, eforturile de marketing și starea de facturare în capul dvs.

Cu toate acestea, odată ce afacerea dvs. independentă începe, stăpânirea listei de clienți independenți devine din ce în ce mai importantă. În acest articol vom lua în considerare câteva opțiuni pentru stăpânirea listei de clienți independenți.

Ușor: foi de calcul Excel

Excel este un instrument atât de versatil pe care îl puteți adapta pentru aproape orice scop. Aceasta este atât puterea, cât și căderea sa. Sigur, este ușor să puneți în funcțiune ceva cu doar un minim de aptitudine tehnică. Puteți chiar descărca o varietate de șabloane diferite pentru a începe. Iată unul din Vertex42.

Dar, odată ce începeți să urmăriți mai multe detalii, poate deveni ceva cu adevărat urât. Dintr-o dată, nu mai este atât de ușor de utilizat. Datele privind diferite file și referințe încrucișate de celule care se rup constant pot fi ușor pierdute.

Excel este o alegere validă pentru stăpânirea listei de clienți independenți dacă știți că cerințele dvs. vor fi întotdeauna simple sau dacă sunteți dispus să renunțați la foile de calcul și să utilizați un alt sistem odată ce lista dvs. devine prea mare.

Bogat în funcții: software CRM

Un CRM este un sistem de management al relației cu clienții. Spre deosebire de Excel, a fost construit special pentru gestionarea clienților. Companiile de toate tipurile și dimensiunile folosesc software-ul CRM, iar de departe cel mai popular este Forta de vanzare. Deși unele dintre cele mai mari organizații din lume folosesc SalesForce, nu este în afara posibilității pentru freelanceri. Pachetul lor de start SalesforceIQ are un preț competitiv de 25 USD pe lună pentru un singur utilizator.

client-list-salesforce

Alte opțiuni mai ieftine includ Zoho CRM, care este foarte bogat în caracteristici și Agil. Nimble este interesant prin faptul că vă permite, de asemenea, să vă gestionați toate conturile de social media din aceeași interfață în stil de tablou de bord. Este minunat dacă marketingul și alte interacțiuni ale clienților au loc în principal pe site-urile de socializare.

Și mai sunt multe dintre care să alegi. Cu toate acestea, cea mai mare cădere a lor pentru profesioniștii independenți este că sunt probabil mai mulți decât ai nevoie. Cea mai mare piață a acestora sunt companiile mari și își adaptează în mod clar software-ul pentru a le atrage. Asta poate însemna că au o grămadă de caracteristici care nu vă vor interesa deloc.

Cel mai bun din ambele lumi: DamnList

Una dintre cele mai bune resurse pe care le-am găsit pentru gestionarea listei mele destul de modeste de clienți independenți este DamnList. DamnList face apel, deoarece este atât de simplu și clar direcționat către profesioniștii independenți și întreprinderile mici. Este, după părerea mea, cea mai bună metodă pentru a vă stăpâni lista de clienți independenți.

listă-client-prezentată

Toate cele mai importante informații pe care vreau să le știu despre clienții mei sunt vizibile pe o singură pagină – fără file complexe și ierarhii imbricate și fără caracteristici fanteziste pe care nu le voi folosi niciodată. Este suficient de inteligent încât să mă ajute când am nevoie de el și să scap din drum când nu am nevoie.

Asta nu înseamnă că nu este foarte flexibil. Puteți adăuga și elimina câmpuri pentru a vedea doar datele importante pentru dvs. Puteți trimite mesaje de e-mail și SMS în lista dvs. direct din software. Puteți colabora cu alții și puteți implementa funcții noi, cum ar fi note sau un calendar, adăugând module. Și dacă DamnList încă nu face ceea ce doriți, are propriul API. Asta înseamnă că vă puteți conecta la un dezvoltator (sau vă puteți flexa mușchii de codare) și puteți modifica sistemul pentru a se potrivi nevoilor dvs.

DamnList umple locul dulce dintre Excel și un CRM cu funcții complete. Nu numai asta, poate importa date din foile dvs. de calcul Excel, economisind o mulțime de tastare atunci când decideți că este timpul să vă extindeți. Cel mai bun dintre toate, puteți începe să utilizați DamnList gratuit și să treceți la planul premium numai atunci când afacerea dvs. crește.

Ce sistem utilizați pentru a vă stăpâni lista de clienți independenți? Spuneți-ne în comentarii!

Credit de imagine: CRM

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x