de Sacha Greif

Starea JavaScript 2016 Rezultate

Starea JavaScript 2016: Rezultate

Asteptarea s-a terminat

M-am uitat doar prin căsuța de e-mail și am găsit o chitanță pentru minunat Reacționează pentru începători curs datat 4 noiembrie 2015. Așadar, a trecut aproape un an întreg de când m-am aventurat în Vestul sălbatic al dezvoltării moderne JavaScript.

Acum sunt destul de încrezător în abilitățile mele React, dar se pare că, de îndată ce stăpânesc o provocare, apare alta: ar trebui să folosesc Redux? Sau poate căutați în Vue in schimb? Sau mergeți complet funcțional și săriți pe Ulm bandwagon?

Știam că nu pot fi singura cu aceste întrebări, așa că am decis să lansez Starea JavaScript sondaj pentru a obține o imagine mai generală a ecosistemului. Se pare că am lovit un nerv: într-o săptămână, acumulasem peste 9000 răspunsuri (nu se intenționează meme)!

Mi-a luat ceva timp să trec prin date, dar rezultatele sunt în sfârșit live!

Consultați rezultatele sondajului aici

Și dacă doriți să aflați mai multe despre întreaga întreprindere, citiți mai departe.

Analiza datelor

S-ar putea să vă întrebați de ce mi-a luat atât de mult timp să analizez și să public datele. Sperăm că acest lucru va deveni clar atunci când citiți raportul.

Nu am vrut să public pur și simplu o grămadă de diagrame fără context. Statisticile brute sunt minunate dacă știți deja ce căutați, dar dacă căutați îndrumări, atunci acestea se pot adăuga la fel de bine la zgomotul general.

În schimb, am decis să folosesc aceste statistici ca bază pentru un raport detaliat privind starea actuală a JavaScript.

Autorii

Inițial plănuiam să scriu totul singur, dar mi-am dat seama rapid că A) așa va fi mult de muncă și B) Nu am vrut ca raportul să fie prea părtinitor de propriile mele preconcepții.

Așa că am rugat câțiva prieteni dezvoltatori să participe și să scrie diferitele secțiuni ale raportului. Raportul general nu numai că este mult mai obiectiv – și mai interesant – ca rezultat, dar am putut, de asemenea, să obțin experți pentru fiecare subiect (voi fi primul care recunosc că există zone întregi din lumea JavaScript, știu puțin) despre).

Deci, o mulțumire imensă tuturor autorilor care au contribuit la raport: Tom Coleman, Michael Rambeau, Michael Shilman, Arunoda Susiripala, Jennifer Wong, și Josh Owens.

1611451208 183 Starea JavaScript 2016 Rezultate

Graficele

Iată câteva informații suplimentare despre principalele tipuri de diagrame pe care le veți vedea pe parcursul sondajului.

Graficul de bare stivuite

Starea JavaScript 2016 Rezultate

Aceasta este diagrama principală pentru fiecare secțiune. Pentru fiecare tehnologie, arată defalcarea dezvoltatorilor care nu am auzit niciodată de asta, am auzit de asta dar nu sunt interesați/vreau să-l învăț, și l-am folosit și nu voi/l-ar folosi din nou.

Puteți comuta între procente și numere absolute, precum și să filtrați după interes sau satisfacție. Rețineți însă că la filtrare, procentele sunt relative la perechea de valori selectată în prezent (cu alte cuvinte ambele numere totalizează 100%).

Harta termografica

De asemenea, am vrut să explorez corelațiile între fiecare tehnologie.

1611451209 942 Starea JavaScript 2016 Rezultate

Diagramele Heatmap realizează acest lucru arătându-vă cât de probabil este că cineva care folosește o tehnologie (definită ca selectând „Am folosit X și l-aș folosi din nou”) să utilizeze o altă tehnologie, comparativ cu media.

Roz înseamnă foarte probabil, albastru înseamnă foarte puțin probabil. Cu alte cuvinte, o țiglă roz intens în coloana React și rândul Redux înseamnă „Utilizatorii React sunt mult mai predispuși decât media să folosească și Redux”.

Construit cu

Am decis să practic ceea ce am predicat și să construiesc aplicația de sondaj în sine folosind instrumente JavaScript moderne, și anume React alimentat de excelent Gatsby generator de site static.

S-ar putea părea ciudat la început să folosești React pentru ceea ce este în esență o pagină HTML statică, dar se pare că acest lucru aduce o mulțime de avantaje: de exemplu, poți folosi vastul ecosistem de module React, cum ar fi marele Recursuri bibliotecă.

De fapt, cred că acest lucru se poate dovedi a fi un nou, mai bine abordare pentru dezvoltarea site-urilor statice și sper să scriu în curând o postare mai detaliată despre aceasta.

Parteneri

În cele din urmă, nu aș fi putut să-mi iau o lună liberă pentru a lucra la asta fără sprijinul financiar al unor oameni cu adevărat mișto.

Atât Wes Bos (care a eliminat cele menționate anterior Reacționează pentru începători precum și noul ES6 pentru toată lumea) și egghead.io (care, după părerea mea, este cea mai bună resursă disponibilă pentru învățarea dezvoltării JavaScript de vârf) acceptată pentru a sponsoriza proiectul. Multumesc baieti!

Susțineți proiectul

Dacă credeți că ceea ce am făcut aici este valoros și doriți să susțineți proiectul, un tweet sau un share ar fi mult apreciat!

În plus, puteți contribui, de asemenea, la o donație obțineți acces la datele brute anonimizate (sau pur și simplu introduceți „0” pentru al obține gratuit).

Ce urmeaza

Acum că sondajul s-a încheiat și știm cu toții care sunt cele mai bune tehnologii, sperăm că putem purta orice discuții despre „oboseală JavaScript” sau „bătăi nesfârșite” pentru a ne odihni și a continua cu viața noastră de programare.

Haha, parcă!

Dacă un lucru mi-a devenit clar, este că durerile în creștere prin care trece JavaScript în acest moment sunt doar începutul. În timp ce React abia a apărut ca învingătorul Războaielor Front-End din 2015, unii dezvoltatori deja denunță React pentru că nu sunt suficient de funcționali și îmbrățișează Elm sau ClojureScript.

Cu alte cuvinte, treaba mea aici nu este terminată și intenționez pe deplin să fac acest sondaj din nou anul viitor! Dacă doriți să fiți informat când se întâmplă acest lucru, vă încurajez să faceți acest lucru lasă-mi e-mailul tău aici.

Până atunci, nu pot decât să sper că aceste rezultate ale sondajului vor oferi puțină claritate în căutarea noastră nesfârșită de a înțelege ecosistemul JavaScript!