Steam nu se deschide?  Încercați aceste remedieri

Steam nu se deschide? Încercați aceste remedieri

Poți să fii Epic și să arunci toate jocurile gratuite pe care le dorești (le vom lua). Puteți fi Microsoft și încercați să veniți cu tot felul de metode ciudate pentru a revendica jocurile pe computer pentru dvs. Dar nu vei ajunge niciodată la Steam. Pentru persoanele care sunt serioase în ceea ce privește jocurile pe PC, nu există cu adevărat altă opțiune decât să instalați super-ul de joc Valve.

Dar dacă Steam încetează să funcționeze corespunzător sau dacă nu puteți efectua plăți sau nu se deschide deloc, atunci veți fi efectiv blocat dintr-o lume a bunătății jocurilor. Deci, iată o grămadă de remedieri Steam pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă.

PayPal nu funcționează

Există o funcție la îndemână, care leagă perfect PayPal și Steam, ceea ce face rapid și ușor să cumperi jocuri folosind populara platformă de plată. Dar, uneori, acest link poate merge prost și veți primi un mesaj care va spune că nu puteți cumpăra jocul dorit.

În acest caz, cel mai bine este să deconectați Steam de la PayPal și să o luați de la capăt.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma profilului dvs. din colțul din dreapta sus al Steam, apoi faceți clic pe „Detalii cont”. Pe noul ecran sub „Istoricul povestirii și achizițiilor”, dați clic pe Ștergeți lângă detaliile dvs. PayPal.

ad-banner

În mod ciudat, nu puteți adăuga din nou PayPal doar ca metodă de plată aici. Pentru a adăuga din nou PayPal, trebuie să mergeți la casă atunci când cumpărați un joc, apoi selectați PayPal din meniul derulant cu metoda de plată.

Steam nu funcționează Deschiderea soluției Paypal

Introduceți datele dvs. și sperăm că această resetare a linkului Steam-PayPal vă va pune în funcțiune din nou.

Rulați Steam ca administrator

Să începem cu cea mai simplă soluție, care este de a rula Steam ca administrator de sistem. Acest lucru vă va asigura că nu există probleme de securitate sau permisiuni care blochează cumva Steam de la deschidere sau de la anumite jocuri din Steam care funcționează corect.

Pe de o parte, puteți face clic dreapta pe comanda rapidă Steam de pe desktop și faceți clic pe „Rulați ca administrator”.

Dar dacă doriți ca Steam să ruleze întotdeauna ca administrator, puteți accesa directorul de instalare Steam („C: Program Files (x86) Steam” în mod implicit), apoi faceți clic dreapta pe executabilul Steam și faceți clic pe Proprietăți.

Corecțiile Steam care nu se deschid rulează ca administrator X

Apoi, bifați caseta care spune „Rulați acest program ca administrator” și faceți clic pe OK. Steam va rula acum întotdeauna ca administrator până când reveniți aici și debifați caseta.

Actualizați (sau reveniți) driverele GPU

Unul dintre motivele cunoscute pentru care Steam se blochează la pornire este legat de driverele GPU. De-a lungul anilor, au existat mai multe actualizări GPU atât pe AMD, cât și pe partea Nvidia, care au făcut ca Steam să nu funcționeze corect și este posibil ca unele apariții ciudate în timpul unei actualizări GPU să fi făcut ca acesta să nu se mai joace bine cu Steam.

Remediați Steam care nu deschide driverele Nvidia

Actualizarea driverelor GPU ar trebui să fie un proces simplu realizat fie prin GeForce Experience (Nvidia), fie prin Radeon Settings (AMD). Pur și simplu „Căutați actualizări” în oricare dintre aplicații, apoi descărcați cel mai recent driver.

Pentru a reveni la un driver GPU, va trebui să mergeți la oficial Șofer Nvidia sau Driver AMD pagini, apoi urmăriți și descărcați o versiune a driverului cu unul sau doi în spatele celui pe care îl utilizați în prezent.

Remediați codul de eroare: -107

Este posibil să nu vă dați seama, dar clientul desktop Steam utilizează de fapt Chromium, versiunea open-source ușoară a Google Chrome care funcționează în același mod. Asta înseamnă că Steam poate face obiectul acelorași erori ca un browser web obișnuit, inclusiv temutul Cod de eroare: -107, o eroare de protocol SSL.

Remediați Steam care nu deschide Windows 10 Cod de eroare 107

Soluțiile la acest lucru pot fi destul de simple: mai întâi, asigurați-vă că utilizați cea mai recentă versiune de Windows. Apoi, accesați setările „Data și ora” din aplicația Setări Windows și comutați cele două opțiuni la „Setați automat ora” și apoi reporniți.

O altă soluție posibilă pentru acest lucru este să ștergeți fișierul client beta și să reveniți la o versiune Steam stabilă dacă nu sunteți deja pe acesta. Acest lucru ne conduce la următorul punct.

Ștergeți fișierul client „beta”

Dacă rulați o versiune beta de Steam sau, într-adevăr, dacă ați rulat o versiune beta de Steam în orice moment din memoria recentă, atunci riscați întotdeauna ca Steam să nu funcționeze. În cele din urmă, versiunile beta sunt mai puțin stabile decât versiunile „stabile” complete, care este prețul pe care îl plătiți pentru a vă juca cu cele mai recente caracteristici.

steam-not-working-fixes-delete-beta-build

Deci, dacă vă aflați în această situație și Steam nu pornește, trebuie să dezactivați clientul beta fără a intra efectiv în Steam. Pentru a face acest lucru, accesați folderul pachetului din directorul Steam (C: Steam package în mod implicit) și ștergeți fișierul numit „beta”.

„Nu s-a încărcat SteamUI.dll”

Una dintre cele mai frecvente probleme pe Steam este temuta eroare Steamui.dll în care Steam nu reușește să găsească fișierul DLL pe care trebuie să îl deschidă. Există câteva soluții posibile la acest lucru.

Într-o inversare a sfatului nostru anterior, puteți înșela Steam să creadă că versiunea actuală a Steam pe care o executați este o versiune beta. Pentru aceasta, accesați folderul de instalare Steam („C: Program Files Steam” în mod implicit), apoi găsiți „Steam.exe”. Faceți clic dreapta pe el, apoi faceți clic pe Creați o comandă rapidă.

Faceți clic dreapta pe comanda rapidă, faceți clic pe Proprietăți, apoi în caseta țintă adăugați -clientbeta client_candidate până la sfârșitul directorului țintă. Deci, în cazul meu, întreaga casetă va citi:

abur-nu-deschide-creează-o comandă rapidă

Folosiți această comandă rapidă de acum înainte pentru a rula Steam și ar trebui să vă simțiți bine.

Ștergeți memoria cache a aplicației

Dosarul „appcache” din directorul dvs. Steam stochează diverse date despre aplicațiile și configurarea dvs. Steam. În esență, își amintește mici detalii de fiecare dată când deschideți Steam, asigurându-vă că data viitoare când rulați Steam lucrurile vor funcționa puțin mai repede. Cu toate acestea, lucrurile pot merge prost cu memoria cache. Poate „aminti greșit” lucrurile, care ar putea fi o cauză a faptului că Steam nu se deschide.

Pentru a remedia acest lucru, încercați să ștergeți folderul „appcache”. (Nu vă faceți griji, acest lucru va fi recreat data viitoare când veți deschide Steam.)

Mai întâi, accesați directorul Steam („C: Program Files (x86) Steam” în mod implicit), apoi copiați și lipiți folderul appcache într-o locație sigură (pentru orice eventualitate).

fix-steam-not-opening-delete-appcache

După ce ați făcut acest lucru, puteți șterge folderul „appcache” din directorul dvs. Steam, apoi încercați să porniți din nou Steam. Dacă funcționează bine, puteți merge și șterge dosarul original de copie de rezervă a aplicației, deoarece va fi creat unul nou sănătos în locul său.

Verificați dacă serverul Steam este oprit

Când lucrurile merg prost, instinctul vă poate face să doriți să vă rupeți părul, să vă blestemați norocul și să începeți să căutați soluții dure la ceea ce credeți că trebuie să fie o problemă teribilă, potențial fatală, cu computerul.

steam-not-opening-steamstat-us

Nu face asta. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați dacă serverele Steam sunt defecte – ceea ce se poate întâmpla atunci când există întreținere sau un fel de problemă care provoacă o întrerupere. Cel mai bun site pentru a face acest lucru, oriunde v-ați afla în lume, este Steamstat.us, care oferă informații detaliate despre încărcările serverului, ce servere sunt în funcțiune și așa mai departe.

Accesați acest site și vedeți dacă serverul dvs. regional are probleme. Dacă este, va trebui să așteptați. Dacă nu, citiți mai departe.

Nimic nu se întâmplă când încerc să deschid Steam

Steam este împărțit în câteva procese separate pe computerul dvs., ceea ce îl ajută să ruleze frumos și fără probleme. Uneori, când încercați să deschideți Steam, poate provoca o eroare minoră prin care procesul începe pe computerul dvs., dar Steam nu apare de fapt pe desktop sau în zona de notificare. Încercați să îl deschideți din nou, dar literalmente nu se întâmplă nimic.

Acest lucru se poate datora faptului că procesul Steam a început, dar partea care se referă la afișarea interfeței Steam nu a început. Dacă ți se întâmplă asta, lovește Ctrl + Schimb + Esc. În Managerul de activități, faceți clic pe „Mai multe detalii” în partea stângă jos, dacă nu a fost deja selectat, apoi derulați în jos în lista Procese până când ajungeți la „Steam – Steam Bootstrapper, Client Service, WebHelper” și așa mai departe. Faceți clic dreapta pe toate procesele Steam pe care le vedeți aici și faceți clic pe „Terminați sarcina”.

managerul de activități care nu deschide aburul

Odată ce nu mai sunt deschise procesele Steam, încercați să deschideți din nou Steam și ar trebui să funcționeze.

Sau Faceți trucul de reinstalare rapidă

Dacă tot ce eșuează și Steam-ul dvs. încă nu se deschide, există o modalitate rapidă de a o reinstala, păstrând în același timp toate preferințele și jocurile intacte. În folderul de instalare Steam ștergeți Tot în afară de Steam.exe, steamapps și userdata. Apoi, faceți dublu clic pe „Steam.exe” și lăsați-l să se reinstaleze. (Dacă doriți ca noul dvs. folder Steam să fie instalat în altă parte pe computer, puteți muta Steam.exe, steamapps și userdata într-o altă locație înainte de a face acest lucru.)

Vrei să faci mai multe lucruri în Steam? Consultați ghidul nostru despre cum să redați în flux jocurile desktop și non-Steam folosind Steam Link. De asemenea, avem un hack excelent pentru a adăuga jocuri emulate fără probleme în biblioteca dvs. Steam.

Credit de imagine: Aplicația magazin de jocuri Steam pe ecranul laptopului de aproape. de către DepositPhotos

Scroll to Top