Ștergerea adnotărilor YouTube pe videoclipuri în ianuarie

Ștergerea adnotărilor YouTube pe videoclipuri în ianuarie

⌛ Reading Time: 2 minutes

Știți acele adnotări care sunt adăugate videoclipurilor YouTube pentru clarificări suplimentare? Dacă nu, este în regulă, deoarece probabil este motivul pentru care YouTube le elimină în câteva săptămâni. A trecut o vreme de când le-ați putut adăuga, iar acum vor fi eliminate complet.

Decizia YouTube

Aceasta nu este deloc o decizie surprinzătoare, deoarece a trecut atât de mult timp de când YouTubers a reușit să le adauge sau să le editeze oricum. Scrierea era pe perete și cu siguranță nu era pe videoclip.

Înainte, atunci când creați un videoclip, puteți adăuga text, linkuri sau spoturi la videoclipurile dvs. pentru a adăuga clarificări suplimentare sau pentru a corecta o supraveghere de la momentul creării acestuia. Instrumentul a fost adăugat procesului de creare YouTube în 2008 sub forma unui editor cu două panouri care avea videoclipul pe o parte și adnotările pe cealaltă.

Cu toate acestea, vizionarea videoclipurilor în 2008 este foarte diferită de vizionarea videoclipurilor în 2018. Majoritatea dintre noi nu mai vizionăm videoclipuri pe computer. De fapt, peste 70% din videoclipuri sunt vizualizate pe dispozitive mobile: telefoane, tablete etc. Adnotările nu pot fi văzute pe dispozitive mobile.

Din această cauză, în martie 2015, YouTube a adăugat carduri interactive la videoclipuri. Acestea sunt pictogramele „i” cu cercul cu litere mici din colțul din dreapta sus al unui videoclip. Dacă sunt apăsate sau atinse, acestea devin un card interactiv cu acele informații suplimentare care erau furnizate doar prin adnotări.

Acest lucru s-a dovedit suficient de reușit pentru YouTube, încât au întrerupt utilizarea editorului de adnotări în mai 2017. Adnotările nu mai puteau fi adăugate sau editate pe videoclipuri. Deși, dacă un videoclip a fost vizionat pe un computer desktop, adnotările ar putea fi vizualizate în continuare.

Începând cu 15 ianuarie, însă, acele adnotări vechi nu vor mai fi vizibile chiar și pe un computer desktop. YouTube le elimină cu totul.

În plus

Dacă aveți videoclipuri mai vechi care se bazau pe adnotări pentru a furniza spectatori informații suplimentare, aveți foarte puțin timp să vă întoarceți și să le editați. Îi lasă pe YouTubers în pericol. Deși, cel mai probabil, au văzut scrisul pe perete și s-au ocupat deja de asta după ce editorul de adnotări a fost eliminat anul trecut.

Vă va afecta deloc această decizie a YouTube? Sunteți un creator care acum trebuie să revină și să editeze videoclipuri vechi? Sau nici măcar nu vedeți adnotările deoarece sunteți unul dintre utilizatorii de telefonie mobilă care adună mai mult de șaptezeci la sută din utilizarea sa? Spuneți-ne ce părere aveți despre eliminarea adnotărilor YouTube în 2019 în secțiunea de comentarii de mai jos.