Ștergeți Windows 10 Actualizați memoria cache pentru a recupera spațiul

Ștergeți Windows 10 Actualizați memoria cache pentru a recupera spațiul
⏱️ 4 min read

Ori de câte ori vă actualizați sistemul, Windows va memora automat toate fișierele de instalare ale actualizării Windows. Deși acest lucru poate părea ciudat, acest lucru vă ajută în multe situații în care sunteți forțați să reaplicați actualizările Windows. Folosind fișierele memorate în cache, Windows poate aplica din nou actualizările fără a le descărca din nou. Pe cât de bun este, folderul cache de actualizare Windows poate crește în dimensiune și poate consuma tot spațiul util pe hard disk. Desigur, acest lucru depinde în totalitate de numărul de actualizări și de dimensiunile acestora. În aceste cazuri, ștergerea cache-ului de actualizare Windows vă poate ajuta să recâștigați spațiul pe hard disk pierdut. Mai mult, ștergerea cache-ului de actualizare ajută și în situațiile în care fișierele de actualizare sunt corupte. Iată cum puteți șterge memoria cache a actualizărilor Windows în Windows 10.

Ștergeți cache-ul de actualizare în Windows 10

Ștergerea cache-ului de actualizare în Windows este ușoară, dar nu atât de simplă pe cât ar trebui. Deși putem utiliza utilitarul de curățare a discului, este posibil să nu ștergem complet memoria cache actualizată, așa că vom folosi metoda manuală.

Pentru a începe, trebuie să oprim serviciul de actualizare Windows înainte de a putea șterge cache-ul de actualizare. Pentru aceasta, căutați „Servicii” în meniul Start și deschideți-l. Dacă utilizați sistemul dvs. ca utilizator standard, deschideți-l ca administrator folosind meniul cu clic dreapta.

Odată ce fereastra de servicii a fost deschisă, găsiți serviciul „Windows Update”, faceți clic dreapta pe acesta și apoi selectați opțiunea „Stop”. Această acțiune oprește serviciul de actualizare Windows.

win10-clear-update-cache-stop-service

După oprirea serviciului, apăsați „Win + R”, introduceți calea de mai jos și apăsați butonul Enter. Acesta este folderul în care Windows stochează toate fișierele legate de actualizările Windows.

win10-clear-update-cache-run-command-soft-distrib

Odată ce vă aflați în acest folder, deschideți folderul „Descărcați”, selectați toate fișierele din acesta și apăsați tasta Ștergere de pe tastatură pentru a șterge toate fișierele. Este posibil să vi se solicite permisiunile de administrator; pur și simplu faceți clic pe butonul „Continuați” pentru a finaliza procedura.

win10-clear-update-cache-update-download-folder

Dacă doriți să câștigați mai mult spațiu, puteți șterge și fișierele din folderul „DeliveryOptimization”. Înainte de a putea face acest lucru, trebuie să dezactivați caracteristica Windows Delivery Optimization. Pentru aceasta, căutați „Căutați actualizări” în meniul Start și deschideți-l.

win10-clear-update-cache-check-updates

În fereastra „Actualizare și securitate”, faceți clic pe linkul „Opțiuni avansate” din pagina Windows Update.

win10-clear-update-cache-advanced-options

Odată ce fereastra Advanced Options a fost deschisă, faceți clic pe linkul „Alegeți cum sunt livrate actualizările”.

win10-clear-update-cache-alege-cum-actualizări-livrate

Acțiunea de mai sus vă va duce la fereastra de setări pentru Optimizarea livrării. Aici, comutați butonul pentru a dezactiva caracteristica de optimizare a livrării Windows.

win10-clear-update-cache-toggle-button

După dezactivarea funcției de optimizare a livrării, apăsați „Win + R”, introduceți calea folderului de mai jos și apăsați butonul Enter.

win10-clear-update-cache-delivery-optimization-run-command

Aici, în acest folder, selectați toate fișierele și folderele folosind comanda rapidă de la tastatură „Ctrl + A” și apăsați tasta Ștergere de pe tastatură. Această acțiune șterge toate fișierele din folder.

win10-clear-update-cache-delete-delivery-optimization-files

Dacă doriți, puteți verifica dimensiunea tuturor acelor fișiere și foldere făcând clic dreapta și selectând opțiunea „Proprietăți”. În cazul meu, fișierele și folderele din folderul Optimizare livrare se ridică la aproape 7 GB.

win10-clear-update-cache-delivery-optimization-folder-size

După ce ați terminat totul, reveniți la fereastra Servicii, faceți clic dreapta pe serviciul „Windows Update” și selectați opțiunea „Start”. Această acțiune pornește serviciul dacă nu a făcut-o deja.

win10-clear-update-cache-start-service

Este atât de simplu să ștergeți cache-ul de actualizare în Windows 10. Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a șterge cache-ul de actualizare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x