Știri surprinzătoare că aplicațiile populare folosesc date despre locație pentru publicitate

Știri surprinzătoare că aplicațiile populare folosesc date despre locație pentru publicitate

⌛ Reading Time: 3 minutes

Puteți suporta încă un articol despre modul în care datele cu caracter personal sunt utilizate în mod abuziv? Dacă puteți, este important să știți – totul este. De data aceasta, știrile raportează că aplicațiile terțe, chiar și cele populare, folosesc datele dvs. de locație, chiar și atunci când nu dezvăluie asta. Și sunt date extrem de precise, capabile să detecteze unde vă aflați la câțiva metri.

Data Grab

New York Times a raportat că cel puțin 75 de companii profită de datele „anonime” privind locația aplicației de la aproximativ 200 de milioane de smartphone-uri. Uneori datele sunt colectate de până la 14.000 de ori într-o zi.

Reporterii au reușit să urmărească oamenii până la câțiva metri de locul în care se aflau. Ei au descoperit că companiile dețineau date despre locație de la companii, inclusiv spitale, școli, magazine și case. Datele de localizare a persoanelor din sălile de urgență sunt vizate chiar și împărtășite cu avocații pentru vătămări corporale.

Sigur, datele despre locație sunt anonime și nu sunt asociate cu un anumit telefon sau persoană, dar reporterii au găsit cu ușurință identificarea persoanelor pe baza rutinei lor zilnice culese din datele despre locație, cum ar fi locul unde dorm în fiecare seară, naveta zilnică sau hangouturi frecvente.

Aplicații populare care participă

Din cele douăzeci de aplicații populare care au fost testate, șaptesprezece au trimis coordonatele de locație exactă la șaptezeci de companii. Trei dintre aplicațiile iOS și o singură aplicație Android au explicat utilizatorilor că datele ar putea fi utilizate pentru publicitate.

Din nou, acestea sunt aplicații populare de la terți, inclusiv WeatherBug, Weather Channel, TheScore, GasBuddy, DC Metro și Bus, Tube Map – London Underground, Perfect365, SnipSnap Coupon App și Masha and the Bear: Free Animal Games for Kids.

știri-aplicații-locație-date-iOS

Unele dintre aceste aplicații adună date despre locație în scopuri necesare funcțiilor aplicației, dar nu dezvăluie utilizatorilor că datele sunt utilizate și în alte scopuri. Aplicația Weather Channel este deținută de o filială IBM și analizează datele utilizatorilor pentru fonduri speculative, deși aplicația specifică doar că datele sunt utilizate pentru „date meteorologice locale personalizate, alerte și prognoze”.

În plus

Ceea ce este frustrant este că, pentru a utiliza anumite funcții ale acestor aplicații, trebuie să le permitem să acceseze datele despre locație. Cu toate acestea, există unele care colectează date despre locație care nu au nevoie de ele, deci este o idee bună să parcurgeți periodic aplicațiile dvs. pentru a vedea care dintre acestea le permite accesul la datele de locație și dacă este necesar.

Da, știam cu toții că se utilizează date despre locație, dar ți-ai dat seama că al tău era cel mai probabil folosit în această măsură, chiar și din aplicațiile populare? Lăsați-vă gândurile și îngrijorările în comentariile de mai jos și spuneți-ne ce părere aveți despre aplicațiile de la terțe părți care utilizează datele dvs. de locație pe baza cunoștințelor dvs.