Studiul arată că smartphone-urile și jocurile video afectează somnul adolescenților, făcându-i mai triști

Studiul arată că smartphone-urile și jocurile video afectează somnul adolescenților, făcându-i mai triști
⏱️ 4 min read

S-au spus multe despre efectele smartphone-urilor și ale jocurilor video în rândul copiilor. Nu poate fi bine să fii lipit tot timpul de dispozitivele electronice și se știe că le face mai triste. Dar dovezi noi arată că motivul pentru care sunt mai triști este din cauza modului în care utilizarea le afectează somnul.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Studiul

Adolescenții au crescut cu aceste dispozitive; nu cunosc altă lume. Și când vedem grupuri de oameni împreună, adesea nu vorbesc între ei. Sunt pe telefoanele lor jucând un joc sau petrecând timp pe rețelele de socializare.

Deoarece sunt mai concentrați să fie pe dispozitivul lor decât să converseze cu colegii lor, s-a crezut că lipsa interacțiunii sociale îi dăunează. Dar, în schimb, se pare că ar putea fi lipsa de somn pe care o primesc.

Cercetătorii Universității Stony Brook au studiat datele dintr-un sondaj de aproximativ 3.000 de adolescenți din 2014 până în 2017. I-a întrebat cât timp au petrecut în diferite activități care implică ecrane – vizionarea la televizor, jocuri, pe rețelele sociale și utilizarea internetului. Alte întrebări au tratat obiceiurile lor de somn și dacă au prezentat simptomele tipice ale depresiei. Se remarcă faptul că au fost examinate simptomele depresive, nu depresia reală.

S-a aflat că cu cât timpul de ecranare este mai mare, indiferent de tipul utilizat, acesta prezintă un risc mai mare de depresie. A arătat motivul pentru care au fost deprimați pentru că au raportat, de asemenea, că au suferit insomnie sau că nu au dormit suficient. Cu cât se petrecea mai mult timp pe ecrane, cu atât dormeau mai puțin și se simțeau mai deprimați.

Ratele mai mari de simptome depresive în rândul adolescenților pot fi explicate parțial prin utilizarea omniprezentă a activităților bazate pe ecran, care pot interfera cu somnul restaurator de înaltă calitate,”, A declarat Xian Stella Li, autorul studiului și cercetător postdoctoral la Stony Brook, într-un comunicat.

Rezultatele studiului au fost prezentate la conferința anuală Associated Professional Sleep Societies LLC, SLEEP 2018.

Examinarea datelor

S-au arătat, totuși, diferențe cu tipurile de timp pe ecran pe care le foloseau adolescenții. Mesageria cu prietenii nu era legată la fel de mult de sentimentele de depresie decât era jocul.

Asta are sens, deoarece atunci când petreci mult timp jucând un joc video, este mai izolat. Dacă petreci timp conversând cu prietenii în timp ce ești pe dispozitiv, cel puțin nu ești singur. Somnul în sine era legat doar de aproximativ treizeci și cinci la sută din simptomele depresiei în care timpul a fost petrecut în jocuri.

Aceste descoperiri nu sunt o surpriză, faptul că nu dormi suficient poate afecta sănătatea mentală și fizică, dar legătura dintre simptomele depresiei și timpul petrecut pe ecrane a fost mai dificil de atins.

știri-ecran-timp-somn-bancă

În timp ce unii cercetători au crezut că prea mult timp pe ecrane îi ținea pe oameni izolați și singuri, alții au considerat că este mai fizic și că ecranele luminoase afectează creierul în același mod ca și drogurile dependente. Cu toate acestea, alții sugerează un scenariu în care poate că puiul se întâmplă mai întâi în loc de ou. Poate că adolescenții petreceau timp pe ecrane, deoarece aveau deja simptome de depresie.

Această cercetare nu rezolvă neapărat acest argument, dar întărește ideea că există o relație clară între cei trei factori: timpul de screening, simptomele depresiei și somnul. Și este interesant de observat că cercetările au sugerat, de asemenea, că doar 10 la sută dintre adolescenți primesc opt până la zece ore de somn recomandate în fiecare noapte.

Nu doar adolescenți

Poate că putem atașa acest studiu atât adulților, cât și adolescenților. Nu ascund faptul că obiceiurile mele de somn sunt cumplite. Am adormit de trei ori în timp ce lucram în seara asta. Asta înseamnă că voi avea doar câteva ore de somn reparator bun în seara asta, ceea ce înseamnă că mâine îmi va crea o situație de somn. Nu aș spune că am simptome de depresie, dar cu siguranță îmi afectează sănătatea fizică și mentală.

Acestea fiind spuse, sunt pe ecran toată ziua. Sunt pe iPad-ul meu de când mă ridic până când mă culc. Când nu sunt pe iPad-ul meu, îmi petrec timpul uitându-mă la televizor. Întotdeauna mă confrunt cu timpul de ecranare. Așadar, ar fi rezonabil faptul că poate asta este ceea ce îmi afectează obiceiurile proaste de somn.

Ce legătură ați observat între propriile obiceiuri de somn și timpul de ecranizare? Observați și simptome ale depresiei? Cum simțiți că smartphone-urile și jocurile video afectează tinerii? Sună-te și anunță-ne ce crezi mai jos în comentarii. Între timp, cred că mă duc să dorm puțin.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x