Studiul găsește dispozitive Android care trimit date către Google de 10 ori mai mult decât dispozitivele iOS trimise către Apple

Studiul găsește dispozitive Android care trimit date către Google de 10 ori mai mult decât dispozitivele iOS trimise către Apple
⏱️ 3 min read

Este greu să știți în ce companii de tehnologie să aveți încredere în datele noastre. Știm de ani de zile că Google ne folosește datele și am aflat recent că și Facebook era la fel. Dar ce zici de Apple? S-ar putea să surprindă unii oameni, dar dispozitivele Android trimit date la Google mai des decât Safari le trimite la Apple, potrivit unui nou raport.

Android vs. iOS

Au existat multe opinii cu privire la care este mai bine, Android sau iOS, și acesta este doar un alt factor de luat în considerare. Asociația comercială Digital Content Next a împărtășit cercetarea condus de Douglas C. Schmidt, profesor de informatică la Universitatea Vanderbilt, pe care l-a împărtășit într-o lucrare intitulată „Google Data Collection”.

Un interes pentru descoperirile sale este că un telefon Android care utilizează browserul web Chrome activ în fundal a trimis informații de locație la Google de 340 de ori pe o perioadă de 24 de ore. Cu siguranță, sună mult. În comparație, pe un dispozitiv iOS cu Safari deschis, Google nu a putut colecta date decât dacă cineva a folosit în mod activ dispozitivul.

Și mai surprinzător este faptul că cercetarea a arătat că un telefon Android inactiv care rulează Chrome trimite de cinci ori mai multe cereri de date pe oră către Google decât un iPhone inactiv care rulează Safari. În plus, un dispozitiv Android inactiv comunică cu Google de aproape zece ori mai mult decât un dispozitiv Apple comunică cu serverele Apple.

Aplicații terțe Conectarea la Google

Această cercetare a arătat, de asemenea, cum Google poate conecta datele anonime pe care le colectează la informațiile personale ale utilizatorilor săi.

Atunci când utilizați un dispozitiv Android, datele despre activitate și vizitele pe pagini web ale unor terți colectate în publicitate „anonimă” pot fi în continuare asociate cu identitatea Google a unui utilizator prin intermediul serverelor Google.

știri-android-ios-gestionarea-datelor-google

Google poate asocia, de asemenea, cookie-uri dintr-o pagină web terță parte la contul Google al unui utilizator dacă o aplicație Google a fost utilizată în același browser care a fost utilizat pentru a accesa pagina web terță parte.

Politici de colectare a datelor

Google și Apple diferă foarte mult în ceea ce privește politicile lor de colectare a datelor. Google a fost chemat recent pentru a urmări în continuare datele despre locație chiar și după ce setarea a fost dezactivată pentru a face acest lucru. Acest lucru este conceput, deoarece informațiile despre locație sunt utilizate pentru direcționarea anunțurilor.

Apple are o politică diferită. Datele pe care le colectează sunt folosite pentru a-și îmbunătăți serviciile, cum ar fi Siri și pentru a depana paginile web care utilizează prea multă memorie în Safari. Dar datele sunt randomizate înainte de a fi trimise, astfel încât serverele să nu primească date brute de utilizator. În plus, Apple oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege dacă doresc să opteze pentru a furniza date de utilizare.

știri-android-ios-manipulare-date-oraș

Concluzie

Bine, deci nu am rezolvat această întrebare veche aici dacă Android sau iOS sunt mai bune. Cu siguranță, această cercetare arată că atunci când vine vorba de partajarea datelor dvs., Apple iese înainte în această cercetare. Dar pot exista modalități necunoscute prin care Android iese în evidență.

Acestea fiind spuse, probabil că acest lucru nu va schimba părerea nimănui. Fanii Android vor insista în continuare că produsul lor este mai bun decât cel al Apple, iar fanii iOS vor folosi acest studiu pentru a arăta de ce au rămas atât de loiali. Vor fi, de asemenea, indivizi care vor afirma cu tărie că niciunul dintre ei nu ar trebui să aibă încredere.

Dar vrem să știm ce părere aveți. Această cercetare te răzgândește? Întărește ceea ce știați deja sau este ceva ce nu credeți că este important? Spuneți-ne ce părere aveți despre rezultatele cercetării în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...