Sugar: Un mediu de lucru Linux și o platformă de învățare pentru copii

Sugar: Un mediu de lucru Linux și o platformă de învățare pentru copii
⏱️ 6 min read

În această revizuire a mediului desktop, ne îndepărtăm de normă și ne concentrăm pe un mediu desktop foarte specializat. Zahăr este un mediu desktop conceput pentru educație și ușurință în utilizare și este creat foarte bine pentru ceea ce este. Acest articol trece în revistă Sugar Desktop Environment, experiența sa de utilizator, câteva caracteristici notabile și câteva recomandări despre cine ar trebui să utilizeze Sugar.

Prima impresie

De la început, este foarte evident că Sugar este foarte specializat. Folosesc Fedora SoaS (Zahăr pe un stick) Rotire, care este concepută pentru a fi doar blițată pe un stick USB și utilizată în acest fel, dar punctul este valabil. Este clar specializat și făcut pentru a fi folosit într-un mod special. Pictogramele sunt mari, cursorul este enorm și se presupune că este ușor de utilizat pentru un copil mic.

Vizualizare listă zahăr

Experiența utilizatorului

Experiența utilizatorului Sugar este incredibil de simplă. Vizualizarea Favorite este doar o pictogramă din centru care vă controlează sesiunea, vizualizarea Jurnal chiar sub aceasta și un inel de aplicații favorite preselectate în jurul acesteia. Există o opțiune pentru a căuta o listă cu toate aplicațiile din partea dreaptă sus și puteți căuta în sistem folosind bara din stânga sus. Este destul de simplu și este conceput să fie. Este axat pe învățarea interactivă pentru copii și își face treaba extrem de bine.

Jocuri

Nu ar fi o platformă interactivă de învățare în copilărie fără jocuri, nu? Multe dintre jocuri sunt concepute pentru a preda rezolvarea problemelor și pentru a vă ajuta cu abilități de bază, cum ar fi tastarea, fizica, matematica, astronomia și multe altele.

Testoasa de tip

Acesta este un joc pe care mi-aș dori să îl am când eram copil. Este un joc clasic de tastare, dar face lucrurile distractive și simple. Apreciez, de asemenea, că este gratuit și open source, astfel încât nimeni să nu folosească datele de tastare ale copiilor dvs.

Broască țestoasă de tipar de zahăr

Memora

Un joc de bază de memorare a cardului care ajută la predarea memorării și a aritmeticii de bază. Trebuie să răsuciți o carte în partea de sus, să calculați ce ar fi aceasta și să căutați acea soluție în partea de jos. Poate părea simplu, dar dacă încercați să învățați un copil aritmetic, poate fi minunat.

Sugar Memorează

Labirint

Un joc simplu de rezolvare a labirintului. Este deosebit de ușor, deoarece face aproape imposibil să faci o greșeală, dar poți alege în mod continuu puzzle-uri din ce în ce mai grele până când ajungi la cele masive. Dacă copilul tău crede că unul este ușor, cere-i să aleagă un nivel mai greu. Puteți obține unele destul de complexe care fac să transpire aproape oricine.

Labirint de zahăr
Sugar Maze Hard

A picta

Dacă copilul tău este un artist major, acesta este cel pentru ei. Îi învață o teorie de bază a culorilor, făcându-i să se amestece cu roșu, verde și albastru pentru a obține orice culoare doresc și le permite să atragă doar după conținutul inimii lor. Acest lucru este recomandat mai ales dacă aveți un ecran tactil, deoarece acestea pot desena cu mâinile.

Vopsea de zahăr

Performanţă

Nu am un frumos htop ieșire pentru tine. Virtual Machine Manager raportează că Sugar folosește aproximativ 1,6 GB RAM la repaus și aproximativ 0% CPU. Acesta este un mediu desktop destul de greu și nu îl recomand pentru mașinile în special lipsite de memorie, dar dacă aveți un desktop sau laptop mai vechi cu cel puțin 4 GB RAM (mai bine dacă puteți face upgrade la 8 GB), acesta este Pentru dumneavoastră.

Dezavantajele zahărului

Unul dintre lucrurile care nu-mi plac la Sugar este că nu mă simt foarte controlat de sistem. Se simte foarte abstract de mine, ceea ce îmi închipui că părinților nu le-ar plăcea. Aș dori să pot manipula sistemul puțin mai mult decât este posibil. Poate fi instalat ca pachet pe un sistem, deci există întotdeauna această opțiune.

Unde să experimentați zahărul

Sugar este disponibil pe o varietate de sisteme Linux. Unul dintre cele mai convenabile pentru dedicarea unui laptop sau desktop vechi acestei cauze este Sugar on a Stick (SoaS). Aceasta este o colaborare între SugarLabs și Proiectul Fedora, creând un sistem modern, performant, pe care copiii dvs. îl pot folosi pe aproape orice hardware. Există chiar și suport pentru Raspberry Pi, care poate face tot acest proces chiar mai simplu pentru părinți. Fiți avertizat că proiectul Fedora nu acceptă oficial Pi 4 în acest moment, așa că veți avea nevoie de un Pi 3. Există câteva documente oficiale excelente pe Github pagină.

Cine ar trebui să folosească zahăr

este evident că Zahărul este destinat copiilor. Puteți alege vârsta dvs., astfel încât să o puteți seta teoretic ca adult dacă doriți, dar nu există prea multe învățări pentru adulți în Sugar. Mi-aș putea imagina configurarea unei mașini vechi care se întinde special pentru a fi folosită cu Sugar, astfel încât copiii să poată învăța în timp ce joacă niște jocuri distractive.

Asigurați-vă că verificați unele dintre celelalte recenzii despre Linux Desktop Environment, inclusiv GNOME, KDE, Cinnamon, XFCE și multe altele.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x