Sunetul 3D al PS5 a fost explicat

Sunetul 3D al PS5 a fost explicat

⌛ Reading Time: 4 minutes

Sony a prezentat motorul audio Tempest 3D accelerat hardware al PS5 ca o caracteristică de generație următoare, dar ce este sunetul 3D și cum funcționează pe PS5? Acest articol răspunde la aceste întrebări.

Pentru toți audiofilii de acolo, aceasta nu este o explicație tehnică. Mai degrabă este o prezentare generală a ceea ce este audio 3D în raport cu alte configurări de sunet mai tradiționale și a modului în care funcționează implementarea Sony pe PS5. Citiți mai departe pentru a afla totul despre sunetul 3D al PS5!

Ce este audio 3D?

Redarea tradițională a sunetului este împărțită în canale. În anii 1960, de exemplu, când Beatles a început să-și lanseze muzica, au lansat-o pe un singur canal sau mono. Aceasta înseamnă că, dacă ascultați căști, veți auzi același lucru din ambele părți.

Astăzi, muzica este înregistrată și lansată în stereo, ceea ce înseamnă un sunet cu două canale, deci dacă ascultați ceva la căști, veți auzi două ieșiri ușor diferite care vin din cele două părți. Acest lucru permite muzicienilor și artiștilor să crească foarte mult complexitatea creațiilor lor, modificând ceea ce aude un ascultător din fiecare ureche.

Sunetul surround este pur și simplu un sunet cu mai multe canale, care vine adesea în configurări 5.1 sau 7.1, unde cele cinci sau șapte se referă la numărul de difuzoare din configurare, iar punctul unu se referă la un subwoofer. Deși nu este folosit adesea în muzică, atunci când este folosit în televiziune, film și jocuri, vă împarte sunetul în mai multe canale diferite. Acest lucru vă permite să aveți un sunet direcțional și să vă simțiți ca și cum ați fi poziționat în centrul acțiunii.

Audio 3D este o reinterpretare a ideii de canale în audio. În loc să aibă un număr de difuzoare discrete care emit sunet corespunzător acțiunii din partea stângă a ecranului față de partea dreaptă a ecranului, audio 3D folosește sunet spațial bazat pe obiecte pentru a genera sunet digital din multe, multe surse individuale.

Diagrama audio 3d Ps5

De fapt, în loc de, de exemplu, să redați o piesă cu sunete de ploaie când plouă și să reglați volumul ploii pe măsură ce vă apropiați sau mai departe de sursa ploii, sunetul 3D va simula sunetul picăturilor de ploaie individuale care cad în contextul în care vă aflați pe ecran.

Cum funcționează audio 3D pe PS5 astăzi?

În primul rând, sunetul 3D nu înlocuiește sunetul tradițional și nu va trebui să alegeți între sunetul „obișnuit” și sunetul 3D. Aceste tehnologii funcționează împreună, astfel încât, dacă ascultați audio în stereo pe o bară de sunet de sub televizor, sunetul 3D ar fi trimis prin cele două canale de pe bara de sunet.

Audio-ul 3D al motorului Sony Tempest pe PS5 este ca o versiune brevetată, accelerată hardware a sunetului Dolby Atmos 3D 3D. Este un software care se bazează pe hardware-ul PS5. În cele din urmă, veți putea activa sunetul 3D pe PS5 pe orice sistem de sunet pe care îl aveți, fie că este vorba de sunet surround, stereo sau pur și simplu căști. Cu toate acestea, astăzi nu este cazul.

Ps5 3d Audio Ui

În prezent, suportul audio 3D pe PS5 poate fi activat doar pe căști, deși nu veți avea nevoie de căștile PS5 oficiale ale Sony pentru a utiliza tehnologia. Odată activat, există câteva profiluri audio diferite din care să alegeți pentru a vă personaliza experiența, dar nivelul de fidelitate audio oferit de căști nu este de obicei uimitor, chiar și cu modificări.

Atunci când suportul pentru sunetul 3D vine pe alte dispozitive și este mai configurabil, este posibil ca tehnologia să vadă mult mai multă tracțiune. Având în vedere poziționarea generației următoare a sunetului 3D, nu are prea mult sens să renunți la fidelitatea unui sistem de boxe de înaltă calitate pentru a experimenta noua tehnologie pe orice pereche de căști pe care le ai în jur.

Ps5 Audio Audio Talk

Concluzie

Spre deosebire de feedback-ul haptic și declanșatoarele adaptive ale controlerului DualSense de pe PS5, sunetul 3D poate redefini modul în care fiecare jucător interacționează cu jocurile la un nivel constant, fundamental: auzul. Deși, în prezent, tehnologia este limitată la aplicație la căști, iar dacă nu aveți căști foarte bune, este posibil ca efectele audio 3D să nu fie spulberătoare pe PS5.

Deși, pe măsură ce dezvoltatorii folosesc audio 3D în jocuri și Sony lansează mai multă asistență audio 3D pentru alte sisteme de sunet, imersivitatea sunetului de pe consola Sony poate depăși concurența.

Ați încercat audio 3D pe PS5? Dacă intenționați să obțineți un PS5, aflați mai întâi despre compatibilitatea acestuia cu versiunile anterioare înainte de a obține unul.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.