Sunetul Windows 10 nu funcționează? Iată câteva remedieri

Sunetul Windows 10 nu funcționează?  Iată câteva remedieri
⏱️ 3 min read

Sunetul este important. Al doilea cel mai important sens din corpul uman (vederea doar îl bate, în ochii mei) și unul dintre principalele domenii în care doriți să funcționeze computerul. La fel ca în cazul tuturor informațiilor legate de computer, sunetul din Windows 10 – indiferent dacă este integrat sau pe un card dedicat – este predispus să nu funcționeze și există o serie de posibilități cu privire la problema reală.

În acest articol vom parcurge câteva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le verificați pe Windows 10 pentru ca sunetul dvs. să funcționeze din nou.

Utilizați caseta „Dispozitive de redare”

Să scoatem lucrurile evidente mai întâi. Dacă ați comutat în mod regulat între căști, ieșiri audio digitale și difuzoarele standard, este posibil să fiți încercat cu ieșirea de sunet „implicită” de pe computer și să nu o setați din nou la normal (sau Windows să o adapteze pentru dvs.).

Faceți clic dreapta pe pictograma difuzorului din colțul din dreapta jos al barei de activități Windows (nu este setată la „dezactivare”, nu-i așa?), Apoi faceți clic pe „Dispozitive de redare”. Boxele dvs. (sau oricare dintre ieșirile audio pe care doriți să le utilizați) au o bifă verde lângă ele? Dacă nu, faceți clic dreapta pe ieșirea audio preferată și faceți clic pe „Setați ca dispozitiv implicit”.

Dacă acest lucru nu funcționează, faceți clic dreapta oriunde în lista dvs. de dispozitive și faceți clic pe „Afișați dispozitivele dezactivate”. Sunetul dvs. preferat a apărut acum, toate în gri? Dacă da, faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Activați”, apoi „Setați ca dispozitiv implicit”.

Actualizați-vă driverele de sunet

Dacă nu primiți niciun sunet, atunci șoferii ar putea fi de vină. Accesați Device Manager (Căutați „Device Manager” din meniul Start), apoi faceți clic pe „Audio, intrări și ieșiri” pentru a vedea marca plăcii dvs. de sunet.

Faceți clic dreapta pe el, apoi parcurgeți rutina de verificare a faptului că este „Activat”, „Căutați modificări hardware”, „Actualizați software-ul driverului” și „Reveniți la driverul”. (Veți găsi acest lucru în „Proprietăți”.)

Dacă problema persistă, puteți dezinstala driverul din managerul dispozitivului, iar atunci când reporniți computerul, Windows îl va reinstala automat, sperăm că este în stare bună de funcționare.

sunet-nu-funcționează-windows-10-manager-dispozitiv

Actualizați / reinstalați controlerele de sunet

Sunetul încă nu funcționează? În Device Manager, accesați „Controlere de sunet, video și jocuri” și vedeți dacă aveți ceva numit „IDT High Definition Audio CODEC”. Dacă nu, dezinstalați toate dispozitivele pe care le găsiți aici. (Se vor reinstala mai târziu.) If you do vezi codecul, apoi procedează după cum urmează:

  • Faceți clic dreapta pe codec și faceți clic pe „Actualizați software-ul driverului”.
  • Selectați „Răsfoiți computerul pentru software-ul driverului”.
  • Faceți clic pe „Permiteți-mi să aleg dintr-o listă de drivere de dispozitiv de pe computerul meu”.
  • Sub Model alegeți „Dispozitiv audio de înaltă definiție -> Următor -> Da”.

sunet-nu-funcționează-Windows-10-dispozitiv-audio-de-înaltă definiție

Salutări către Reddit’s BoneCounty pentru această remediere. A salvat o mulțime de oameni, prin aspectul lucrurilor!

Probleme cu Realtek HD Audio Manager

Acest instrument de gestionare a sunetului este preambalat cu multe PC-uri care utilizează drivere de sunet Realtek. (Și un număr foarte mare dintre ei o fac.) Uneori, totuși, poate provoca probleme. Deschideți Realtek Sound Manager (ar trebui să existe o pictogramă megafon negru în tava de sistem.) Și dezactivați porturile audio „Front Panel” dacă nu le utilizați.

sunet-nu-funcționează-windows-10-realtek-hd-audio-manager

Auzi, Auzi!

Sunetul este o bestie complicată și, chiar dacă suntem destul de încrezători, aceste remedieri ar trebui să vă rezolve, există întotdeauna șansa ca sunetul dvs. Windows 10 să nu funcționeze. Dacă acesta este cazul și ați găsit propriile soluții, anunțați-ne și le putem adăuga aici în viitor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x