SuperVPN a etichetat o aplicație Android „Foarte periculoasă”

SuperVPN a etichetat o aplicație Android „Foarte periculoasă”

Este deranjant să aflăm că aplicațiile pot fi semnalate ca un pericol și un an mai târziu, încă pot provoca probleme. Cu toate acestea, acolo suntem. Aplicația Android SuperVPN a fost etichetată ca „foarte periculoasă”, în ciuda promisiunii că „vă va proteja confidențialitatea și vă va păstra în siguranță”.

Avertismente anterioare despre SuperVPN

Chiar anul trecut, o revizuire tehnică a spus despre SuperVPN că „ridică atât de multe steaguri vechi, încât este imposibil de recomandat chiar și pentru cele mai simple sarcini”.

Software-ul include atât aplicații gratuite, cât și plătite. În ciuda promisiunii sale de confidențialitate, a preluat două avertismente separate. VPNpro a emis un avertisment că „peste 105 milioane de persoane le-ar putea fi furate datele cardului de credit, fotografiile și videoclipurile private vândute online și înregistrările conversațiilor lor private”.

La doar câteva săptămâni după avertismentul inițial, VPNpro a spus că SuperVPN „permite hackerilor să intercepteze comunicațiile dintre utilizator și furnizor și chiar să redirecționeze utilizatorii către serverul rău intenționat al unui hacker”

Avertisment curent despre SuperVPN

Este întotdeauna surprinzător faptul că există numeroase aplicații VPN care sunt privite ca fiind periculoase. Prin design, se presupune că acestea ascund locația și activitatea browserului dvs. Ar trebui să fie în siguranță – dar acolo te aduc într-un fals sentiment de securitate.

Un al treilea avertisment despre SuperVPN a fost emis la sfârșitul săptămânii trecute. CyberNews a spus: „Un utilizator de pe un popular forum al hackerilor vinde trei baze de date care se presupune că conțin acreditări de utilizator și date despre dispozitiv furate din trei servicii diferite de Android Android … SuperVPN, considerat unul dintre cele mai populare (și periculoase) VPN-uri de pe Google Play cu 100 milioane de instalări, precum și GeckoVPN (10 milioane de instalări) și ChatVPN (50.000 de instalări). ”

Supraveghere securitate foarte periculoasă2

Datele a aproximativ 21 de milioane de utilizatori sunt incluse în încălcare. Informațiile furate includ nume, adrese de e-mail, nume de utilizator, date de plată și detalii despre dispozitiv. Jurnalele de acces sunt incluse și în încălcare.

După ce CyberNews a vizualizat unele dintre datele încălcate, a fost informat că toate datele furate nu au fost partajate. Totuși, din ceea ce a fost împărtășit, a fost văzut ca fiind deosebit de îngrijorător, deoarece s-a aflat că „dispozitivele sunt înregistrate și alocate de dispozitivele pe care le folosește fiecare utilizator, nu numai cu tipul de dispozitiv, ci cu numerele IMSI etc.”

Evident, dacă utilizați SuperVPN, ar trebui să îl ștergeți imediat. Cu toate acestea, nu înseamnă că sunteți clar, deoarece există cel puțin alte șase aplicații pe Google Play care par a fi foarte asemănătoare.

Supervizați aplicația Android foarte periculoasă

Anul trecut, VPNpro a spus despre SuperVPN că „se conectează cu mai multe gazde, unele comunicări fiind trimise prin HTTP nesecurizat. Acesta conținea date criptate. Dar după mai multe săpături, am constatat că această comunicare conținea de fapt cheia necesară pentru a decripta informațiile. ”

În timp ce SuperVPN se află în prezent în Magazin Play (începând cu această scriere), nu a mai fost acolo de-a lungul timpului. Google a eliminat-o în aprilie trecut. Cu toate acestea, la un moment dat, aplicația a revenit.

În timp ce cele două avertismente anterioare despre SuperVPN au fost detaliate mai sus, problemele datează încă din 2016. Aceasta arată că dezvoltatorii de aplicații au învățat cum să joace jocul. Dacă doriți să vă asigurați că lucrați cu un VPN de încredere, consultați lista noastră cu cele mai bune și mai sigure servicii VPN pentru 2021.