de Doug Arcuri

Tastarea se simte bine, dar nu este pentru mine

O scurtă analiză a învățării la atingere

Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru

Observațiile mele recente despre „oameni cu tastaturi” m-au motivat să scriu această postare. Observații precum o relatare care tastează într-un stil „vânat și ciocănit” la tastatură. Sau un prieten care proclamă că „a tastat mai priceput cu două degete decât zece”. Conversațiile pe care le-am purtat în jurul acestui subiect s-au încheiat în opinii puternice, fără acordul de a învăța în mod eficient abilitatea.

Desigur, stilul de tastare este o alegere personală. Nimeni nu te va obliga vreodată să o faci altfel. Cei care sunt curioși se identifică și descoperă alegerea. Curiozitatea mea m-a determinat să mă diversez Ale mele tastare. Întrebările adresate mie erau „Cu toți acești ani în spatele tastaturii, cum mă măsoară stilul meu? Pot să mă descurc mai bine? ”

Această postare explorează stilul meu de tastare și o încercare privind învățarea tastării tactile cu măsurători de viteză și erori. Voi încheia ce tip de atingere simte ca și de ce nu pot trece de la strategia mea de autodidact de tastare.

Motivație

Cu douăzeci de ani în spatele tastaturii, percep propriul meu stil de tastare ca fiind jenant de ineficient și stângaci. Pot măsura această opinie pe mai mulți factori.

  • Nu folosesc toate degetele disponibile.
  • Mâinile mele plutesc și se mișcă semnificativ pentru a găsi chei.
  • Mă uit la tastatură pentru a-mi alinia poziția.

Din aceste puncte ale strategiei autodidacte de tastare, o voi eticheta așa cum arată: tastarea flotantă. Am impresia că viteza mea este decentă, dar nu am o măsurare precisă. Să aflăm.

Linia mea de bază de tastare

Pentru a măsura, avem nevoie de un instrument. Am ales site-ul keybr.com pentru a efectua măsurători de tastare a vitezei și a ratei de eroare. Ceea ce mi-a plăcut la keybr este învățarea lui fără sens. Fără jocuri de tastare. Are algoritmi care detectează slăbiciunea cheilor de învățare. Sunt înregistrate eșantioane de litere strânse în limba engleză. Interfața cu utilizatorul este clară, simplă, iar statisticile sunt excelente.

Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Un eșantion de captură de la keybr.com.

Am început cu stilul meu tipic de tastare. În cel mai bun caz tastarea flotantă utilizează predominant atât degetele arătătoare, cât și degetele mijlocii. Degetele sunt pe bara de spațiu. Folosesc aceste șase degete acolo unde este nevoie. Degetele mele nu simt tastele, dar aterizează cu competență pe tastele potrivite. Mâinile zboară peste tastatură în timp ce scriu. Mă uit la tastatură dacă și când nu pot detecta poziția următoarei taste.

Să ne uităm mai întâi la viteza relativă de tastare.

1612111388 606 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Viteza de tastare float.

Liniile marcate cu roșu sunt viteza medie și cea mai mare de tastare. Aici, viteza medie de tastare este de 60 wpm (cuvinte pe minut). Graficul verde se bazează pe toți ceilalți utilizatori care sunt eșantionați la keybr. Din perspectiva lor, viteza mea medie este în percentila 89 și viteza maximă este de 95%.

1612111389 235 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Graficul liniei de bază de tastare flotantă.

Mai sus, putem vedea cursul a 132 de probe prelevate pe parcursul a 35 de minute. Mă simt confortabil cu durata acestui eșantionare, deoarece vedem o linie constantă peste 100 de eșantioane. Rata de eroare și viteza de tastare sunt în general consistente.

1612111389 620 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Histogramă rapidă / lentă la tastarea flotantă.

Aici, putem vedea pe parcursul a 132 de mostre că viteza mea de tastare este, în general, „rapidă”, cu puncte în timp peste anumite taste care sunt „lente”. Am făcut acest lucru până la combinații de cuvinte unice care m-au făcut să privesc în jos la tastatură.

Tastarea prin atingere

Motivația mea de mai sus prezintă toate motivele pentru care vreau să câștig viteză și să reduc rata de eroare. Mai multe degete, mai puțină mișcare a mâinilor și focalizare pe ecran. După scurte cercetări, singurul alt stil care răspunde tuturor celor trei preocupări este tastarea prin atingere.

Tastarea este o modalitate eficientă de a utiliza toate degetele de la tastatură. Ajută la minimizarea mișcării mâinilor și la scăderea ratei de eroare. Scopul principal al tastării prin atingere este de a avea ochii pe ecran fără a privi tastatura. Aceasta este să ne concentrăm clar pe conținut.

Bine, să aruncăm o privire asupra valorilor mele legate de tastarea tactilă.

1612111390 270 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Viteza medie de tastare tactilă.

După cum putem vedea mai sus, media mea este mult mai mică la 37 wpm. Ceea ce este interesant este că viteza mea maximă este similară cu tastarea flotantă de bază. Ca o întindere, putem spune că „potențialul meu de vârf” este de 70 wpm. Acest lucru va necesita o practică dedicată semnificativă. Cu toate acestea, am observat că am început să liniez linia în viteză și să mă mișc în rata de eroare.

1612111390 335 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Atingeți tastarea timp de 25 de zile.

Mai sus este graficul a peste 1200 de eșantioane. Este vorba de 10 ore de antrenament pe parcursul a 25 de zile. Putem vedea un platou de eroare și viteză de tastare. În timp, media se va îmbunătăți pe măsură ce voi continua undeva la 50-55 wpm. Acest lucru nu corespunde strategiei mele autodidactice de tastare la 60 wpm. Din perspectiva keybr, viteza mea medie este în percentila 54 și viteza maximă este de 92%.

1612111391 410 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Histogramă rapidă / lentă la tastarea la atingere.

Pe măsură ce devin mai încrezător în tastarea la atingere, fiecare tastă devine verde și viteza de tastare se va îmbunătăți. Putem vedea aici că am avut dificultăți cu R, S și D conducând instrumentul să se articuleze continuu pe mâna stângă. A existat, de asemenea, o bună parte a timpului în care Q a fost muncit.

1612111391 539 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Frecvența relativă de ratare. Tastarea prin atingere (verde) versus tastarea prin flotare (violet). Mai jos este mai bine.

În cele din urmă, ajungem la erori. Revizuirea raportului de accesare / ratare sau a frecvenței relative de ratare pe tastă este clară. Bara verde este reprezentativă pentru tastarea prin atingere iar violetul este tastarea flotantă. Cu cât bara este mai joasă, cu atât mai bine. Din moment ce învăț, este firesc să existe o tendință mai mare a tastelor ratate cu tastarea tactilă. Douăzeci dintre cele 26 de taste indică un număr mai mare de erori.

Preluare prin tastare tactilă

Măsurile sunt clare. Putem face o concluzie timpurie. Pentru mine, s-ar putea să nu existe un avantaj în ceea ce privește viteza sau rata de eroare folosind tastarea tactilă. În afară de aceasta, există recenzii importante de luat în seamă.

Se simte foarte bine

Legat de memoria musculară, tastarea prin atingere a dovedit că a oferit o senzație de „se simte bine” atunci când a venit vorba de identificarea îmbunătățită a articulației mijlocii, inelare și roz. De exemplu, tastarea cuvintelor apropiate sau adiacente produce sentimente bune în timp. Exemple de cuvinte precum „erau”, „secții” și „triste” s-au simțit interesante. Pe măsură ce numeroase degete „s-au rostogolit” prin taste, dopamina mea a atins apogeul.

Identificarea mușchilor degetelor

Keybr a preluat slăbiciunea de la extremitățile mâinii stângi și drepte. Degetele mele mijlocii, inelare și roz măcinează practica față de practică. La început, mi-a fost foarte dificil să scriu secvențe precum „ca” și să identific chei precum O versus I și să găsesc P și Q. Cu toate acestea, în timp, identificarea degetelor individuale a devenit mai ușoară. De asemenea, am observat că degetele mele de la extremitate se simțeau mai independente și aveau mai multă claritate individuală, în special degetul mijlociu față de cel inelar.

Disciplinați cu cheile de acasă

A fost foarte greu să înțeleg locația mea pe tastatură, așa că m-am forțat să „găsesc denivelările”. După fiecare cuvânt am „resetat” cu forță la denivelările F și J, le-am simțit, apoi am continuat cu cuvântul următor. Acest lucru m-a încetinit.

Dificultate cu tastele cele mai apropiate de palme

Un rezultat foarte interesant al tastării prin atingere este că minimizează mișcarea mâinilor și a degetelor în mod orizontal și se concentrează pe verticală. Observ că tastele M și X au comandat mâinilor să se miște oarecum în jos, nefiresc. Acest lucru s-ar putea datora lungimii degetelor mijlocii și înclinației naturale pe care degetele sunt îndreptate în sus în timp ce mi-am sprijinit palmele.

Privind tastele umflă numerele

Am avut tendința să mă uit la tastatură când mâinile mele au început să se abată de la tastele de acasă. Cuvintele care au început cu B și G m-au făcut să arăt în timp ce tastam. După cum sa menționat mai sus, fie a fost oprit în mișcare pentru a găsi umflăturile, apoi a merge la cheie, fie a arăta rapid și reajustează. Uneori, acesta din urmă se simțea mai repede. Să dovedim acest lucru.

1612111392 585 Tastarea prin atingere se simte bine dar nu este pentru
Plantarea mâinilor mele a avut un efect semnificativ începând cu eșantionul 1.206.

La proba 1.206 m-am forțat să-mi țin palmele plantate și să nu mă uit niciodată la tastatură. Scăderea rezultatului este văzută mai sus, deoarece viteza mea a scăzut cu 10 wpm, iar rata mea de eroare a crescut. A fost dificil să lupți prin el și, prin urmare, acesta va fi următorul obstacol al memoriei musculare. Această acțiune va fi mai dificilă decât să-mi descoperi degetele mijlocii, inelare și roz de la probele de la 1 la 650.

Concluzie

Pe ce ne concentrăm crește. Ar trebui să crească această abilitate?

Pe măsură ce practic în continuare, am găsit două moduri de tastare. Dacă vreau să scriu mai repede și cu mai puține erori, aleg tastarea flotantă. Când vreau să mă simt bine, atât din punct de vedere social, cât și din dopamină, aleg tastarea tactilă.

Voi continua să practic tastarea tactilă, dar, analizând datele, este posibil să nu fie pentru mine. Va fi necesară o practică intensă dedicată pentru a arunca strategia mea de auto-tastare … tastarea flotantă. Este posibil ca articulația mea să nu crească suficient pentru a atinge viteze mari. Această postare îmi dă speranță și acesta ia acea speranță.

Care este stilul tău de tastare?