Tastatura nu mai funcționează? Iată câteva remedieri simple

keybrd
⏱️ 4 min read

Nu este nimic mai enervant decât o tastatură disfuncțională. Chiar și o cheie defectă vă poate perturba fluxul de lucru și vă poate împiedica productivitatea. Pentru jucătorii de pe computer, o cheie care nu răspunde îi poate împiedica complet să joace un joc. Puteți încerca să utilizați o tastatură pe ecran pentru orice sarcini mici, dar va trebui să vă reparați tastatura la un moment dat. În acest articol, vă oferim câteva remedieri simple pentru când tastatura nu mai funcționează.

Citeste si: MediaTek Dimensity 9200 SoC anunțat pentru smartphone-urile emblematice 5G

Reporniți computerul

Repornirea computerului poate rezolva probleme minore de fundal sau erori software care îl pot împiedica să îndeplinească funcțiile de bază. Repornirea computerului ar trebui să fie primul pas în diagnosticarea oricărei probleme. Faceți clic pe Windows pictograma din colțul din stânga jos al ecranului și selectați „Reporniți” din opțiunile de alimentare. Verificați dacă tastatura funcționează corect după repornire. Dacă problema persistă, derulați în jos pentru alte remedieri.

Verificați comutatorul de alimentare de pe tastatură

Dacă utilizați o tastatură fără fir, este foarte probabil ca aceasta să vină cu un întrerupător de alimentare. Acest comutator v-a dezactivat tastatura atunci când nu este utilizată. Este util atunci când computerul este pornit, dar nu utilizați tastatura. Oprirea tastaturii vă poate ajuta să economisiți o cantitate semnificativă de baterie. Este foarte probabil să fi oprit întrerupătorul de alimentare de pe tastatură și să fi uitat să îl porniți. Verificați dacă comutatorul este pornit înainte de a încerca alte remedieri din această listă.

Încercați să utilizați un alt port USB

Este posibil ca dvs tastatură a încetat să funcționeze din cauza unui port USB defect al computerului. Încercați să conectați tastatura la un alt port USB pentru a vedea dacă funcționează. Dacă tastatura tot nu funcționează, este fie o problemă hardware legată de problema dvs., fie o problemă software la capătul computerului.

Intrați în modul BIOS pe computer

Intrarea în modul BIOS este o modalitate rapidă de a afla dacă problema este legată de hardware sau software. Pentru a intra în BIOS, apăsați în mod repetat tasta F2 sau Ștergere în timp ce computerul se repornește. Cheia poate varia pentru diferite PC-uri, așa că este recomandat să faceți o căutare rapidă pe Google pentru care cheie funcționează pe computerul dvs. Dacă nu puteți intra în BIOS, problema este legată de hardware.

Curățați-vă tastatura

Dacă nu aveți un aspirator cu tastatură, folosirea unei perii duce la bun sfârșit treaba.

Ai fi surprins cât de des tastaturile nu mai funcționează pentru că acumulează prea multă murdărie. Este foarte frecvent ca particulele de praf și alte tipuri de murdărie să se așeze sub tastele de pe tastatură. Dacă doriți să curățați temeinic tastatura, consultați ghidul nostru complet aici. Pentru o curățare ușoară, pur și simplu atingeți murdăria de sub taste folosind o perie mică și atingeți ușor tastatura pe masă pentru a împinge murdăria afară. Curăță-ți tastatura cu o cârpă din microfibră și vezi dacă funcționează din nou.

Actualizați sau reinstalați driverele pentru tastatură

Pasul 1: Tastați „Manager dispozitive” în bara de căutare din colțul din stânga jos al ecranului și selectați-l.

Pasul 2: Faceți clic pe „Tastatură” pentru a extinde secțiunea.

Pasul 2: Faceți clic pe „Tastatură” pentru a extinde secțiunea.  tastatura laptopului introduce caractere greșite

Pasul 3: Faceți clic dreapta pe tastatura listată în listă și selectați „Actualizați driverul”. Urmați instrucțiunile de pe ecran și driverul va fi actualizat.

Pasul 3: Faceți clic dreapta pe tastatura listată în listă și selectați „Actualizați driverul”.  Urmați instrucțiunile de pe ecran și driverul va fi actualizat.

Dacă tastatura dvs. tot nu funcționează, încercați să dezinstalați driverul făcând clic pe „Dezinstalați dispozitivul” în loc de „Actualizați driverul”. Reporniți computerul. Sistemul de operare va descărca automat driverul necesar pentru tastatură.

Citeste si: La ce să te aștepți de la noua achiziție Twitter?

Concluzie

Există câteva remedieri simple pentru când tastatura nu mai funcționează. Dacă ați încercat toate remediile menționate mai sus și tastatura dvs. tot nu funcționează, poate fi necesar să o duceți la un centru de reparații pentru a o repara sau să cumpărați una nouă. Dacă ați considerat că aceste remedieri sunt utile, spuneți-ne în comentarii!

Pentru cele mai recente știri despre gadgeturi și tehnologie și recenzii despre gadgeturi, urmăriți-ne pe Stare de nervozitate, Facebook și Instagram. Pentru cele mai noi videoclipuri cu tehnologie și gadgeturi, abonați-vă la noi Canalul canalului YouTube. De asemenea, puteți fi la curent cu ajutorul Aplicația Android Routech. Puteți găsi cele mai recente știri despre mașini și biciclete aici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x