Tastatura pentru laptop nu funcționează? Încercați aceste remedieri

Tastatura pentru laptop nu funcționează?  Încercați aceste remedieri
⏱️ 5 min read

Tastatura laptopului dvs. este un ingredient vital în ceea ce face din laptop un laptop. Face parte din pachetul general de portabilitate pentru care plătești o primă, iar când încetează să funcționeze, brusc laptopul tău strălucitor pare puțin redundant. De ce se întâmplă acest lucru și cum vă opriți ca tastatura laptopului să nu se încurce? Aici vă arătăm cele mai frecvente probleme și soluții.

Tastatură laptop Lent de răspuns

Dacă tastatura funcționează, dar există o întârziere sau o întârziere între apăsarea tastelor și intrările dvs. care apar pe ecran, atunci vestea bună este că aceasta nu este aproape sigur o problemă hardware.

Un motiv pentru o reacție lentă la apăsarea tastaturii este că funcția de accesibilitate „Taste de filtrare” este activată. Acest lucru face ca tastatura să ignore scurtele apăsări de tastă pentru a facilita tastarea utilizatorilor cu tremor de mână. O caracteristică de neprețuit pentru unii, dar nu pentru cei mai mulți.

Pentru a dezactiva tastele de filtrare, faceți clic pe meniul Start, apoi pe pictograma Cog setări -> Ușor de acces. Faceți clic pe Tastatură în panoul din stânga, apoi derulați în jos și asigurați-vă că „Utilizați tastele de filtrare” este setat la „Dezactivat”.

În caz contrar, puteți derula în jos acest ghid până la secțiunea despre reinstalarea driverelor de tastatură laptop. Tastarea lentă sau care nu răspunde poate fi adesea rezultatul unui driver defect.

Software-ul pentru tastatură laptop nu funcționează

Dacă laptopul dvs. pornește în BIOS când apăsați butonul relevant, vestea bună este că tastatura laptopului dvs. funcționează. Vestea proastă este că Windows nu o vede așa și va trebui să o convingeți.

Notă: poate fi necesar să conectați o tastatură externă la laptop pentru a trece prin acest proces, deoarece va trebui să aveți o modalitate de a introduce parola Windows.

Verificați Windows 10 pentru erori de fișier de sistem tastatură

Dacă tastatura laptopului dvs. nu funcționează din cauza unei probleme de software, atunci primul lucru sensibil este să rulați o scanare a fișierelor de sistem, care va scana fișierele de sistem Windows esențiale pentru erori, apoi, dacă este posibil, va remedia orice corupție.

Pentru a face acest lucru, apăsați tasta Victorie tasta, apoi introduceți cmd în caseta Căutare. Când apare promptul de comandă în rezultate, faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Rulați ca administrator”.

În promptul de comandă, introduceți următoarele și așteptați finalizarea procesului:

Tastatura pentru laptop nu funcționează Sfc

Reinstalați Driverul tastaturii

Accesați „Manager dispozitive”, apoi derulați în jos și faceți clic pe Tastaturi. Dacă există un semn de exclamare de la tastatura implicită pentru laptop (numită „Tastatură standard PS / 2” în cazul nostru), atunci Windows a detectat o problemă. Faceți clic dreapta pe tastatură, faceți clic pe „Dezinstalare dispozitiv”, apoi reporniți computerul.

laptop-tastatură-nu-funcționează-dezinstalare

Tastatura ar trebui să se reinstaleze instantaneu – chiar dacă tocmai vă autentificați în Windows – și, sperăm, ar trebui să fie din nou în funcțiune.

Dezinstalați tastaturile secundare

Uneori, driverele de pe alte tastaturi pe care le-ați atașat anterior pot interfera și dezactiva automat tastatura laptopului. Lăsați din nou configurarea tastaturii prin dezinstalarea tuturor driverelor de laptop care nu sunt tastatura principală.

laptop-tastatură-nu-funcționează-dezinstalare-hid-tastatură

În Manager dispozitive din nou, faceți clic pe Vizualizare, apoi pe „Afișați dispozitivele ascunse”. Accesați tastaturile, apoi faceți clic dreapta și dezinstalați tot ceea ce se numește „Dispozitiv de tastatură HID”. Acesta este de fapt un termen destul de captivant, deoarece diverse alte dispozitive externe – chiar și șoareci – pot fi incluse aici. Nu uitați să reinstalați un dispozitiv, trebuie doar să îl conectați.

Hardware pentru tastatură laptop nu funcționează

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să abordați exact care este problema cu tastatura. Este o problemă hardware (mai gravă) sau una software?

Pentru a izola problema, deoarece laptopul dvs. pornește, apăsați în mod repetat butonul care vă duce la ecranul BIOS-ului. Acest lucru variază între diferite mărci de laptopuri, dar este de obicei Șterge, F2, F8 sau F12 cheie. Dacă laptopul dvs. pornește la Windows, atunci fie apăsați butonul greșit, fie într-adevăr tastatura nu funcționează la un nivel hardware.

Dacă sunteți sigur că ați apăsat butonul corect și BIOS-ul dvs. nu pornește, atunci tastatura laptopului dvs. are probabil o problemă hardware. Acest lucru ar putea fi ceva la fel de simplu, deoarece conectorul dintre tastatură și placa de bază s-a slăbit.

laptop-tastatură-nu-funcționează-conector-cablu

Dacă nu vă simțiți confortabil cu deschiderea laptopului, atunci luați în considerare să îl luați la un specialist care poate arunca o privire. Dacă doriți să încercați să vă verificați problema, puteți utiliza un instrument pentru a ridica tastatura și a verifica conexiunea de dedesubt (pe propriul risc). Odată ce puteți vedea robinetul care conectează tastatura la placa de bază, asigurați-vă că nu este slăbit (sau mai rău, rupt) și ferm în slot.

Dacă panglica sau conectorul sunt deteriorate, atunci va trebui să vă reparați laptopul. Dacă a fost slăbit, atunci este posibil să fi rezolvat problema!

În cel mai rău caz în care tastatura laptopului nu poate fi reparată, poate fi necesar să recurgeți la tastatura de pe ecran. Iată câteva modalități de a utiliza bine tastatura de pe ecran. Când laptopul dvs. este din nou în funcțiune, puteți crește productivitatea cu ajutorul acestor comenzi rapide de la tastatură pentru Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

5 1 vote
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x