de Parth Shandilya

TC39 și contribuțiile sale la ECMAScript

TC39 si contributiile sale la ECMAScript

Mulți oameni se confundă cu ceea ce este JavaScript și ce este ECMAScript. Uneori este greu de spus cum sunt conectate între ele și ce rol joacă ECMA Internațional și TC39 în standardizarea JavaScript.

1611983286 809 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursa: Warosu.org

În această postare pe blog, voi discuta despre TC39 și contribuțiile sale la ECMAScript.

Să începem cu toate terminologiile de bază utilizate atunci când vorbim despre JavaScript și ECMAScript.

1611983286 387 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursă : GitHub

Ce este ECMAScript?

ECMAScript este un limbaj script standard, dezvoltat cu cooperarea Netscape și Microsoft și derivat în principal din JavaScript Netscape. JavaScript este un limbaj de scriptare utilizat pe scară largă, care este utilizat în paginile web pentru a afecta modul în care arată sau se comportă pentru utilizator.

ECMA-262 este un standard publicat de ECMA International. Conține specificațiile pentru un limbaj de scriptare de uz general, cunoscut sub numele de ECMAScript.

1611983287 358 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursă : my.wikipedia.org

Un pic mai mult despre JavaScript

JavaScript este un limbaj de scriptare care vă permite să creați conținut actualizat dinamic, să controlați multimedia, să animați imagini și să faceți cam orice altceva. (Bine, nu totul, dar este uimitor ce puteți obține cu câteva linii de cod JavaScript.)

Ce este ECMA?

ECMA este o organizație de standardizare pentru sistemele de informații și comunicații. ECMA își propune să se dezvolte standarde și rapoarte tehnice pentru a facilita și standardiza utilizarea tehnologiei de comunicare a informațiilor și a produselor electronice de larg consum. Încurajează utilizarea corectă a standardelor prin influențarea mediului în care sunt aplicate și publică aceste standarde și rapoarte în formă electronică și tipărită.

Și acum, să introducem oamenii muncitori din spatele ECMAScript: TC39.

1611983287 498 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursă : GitHub

Ce este TC 39?

TC39 înseamnă comitetul tehnic numărul 39. Face parte din ECMA, instituția care standardizează limba JavaScript în conformitate cu specificația „ECMAScript”. Funcționează la standardizarea limbajului de programare general, cross-platform, neutru pentru furnizori, care este ECMAScript. Aceasta include sintaxa limbajului, semantica, bibliotecile și tehnologiile complementare care susțin limbajul.

TC 39 funcționează la:

  • Menținerea și actualizarea standardului pentru limbajul de programare ECMAScript.
  • Identificarea, dezvoltarea și menținerea standardelor pentru bibliotecile care extind capacitățile ECMAScript.
  • Dezvoltarea de suite de testare care pot fi utilizate pentru a verifica implementarea corectă a acestor standarde.
  • Contribuția cu standardele selectate la ISO / IEC JTC 1 comitet.
  • Evaluarea și luarea în considerare a propunerilor pentru tehnologii complementare sau suplimentare.

De când a apărut ES6, TC 39 a simplificat procesul de previzionare a propunerii pentru a îndeplini așteptările moderne. Noul proces folosește un superset de HTML pentru formatarea propunerilor. Folosesc cereri de extragere GitHub, care au contribuit la creșterea participării comunității. Numărul de propuneri făcute a crescut, de asemenea.

Specificația este acum mai mult decât un nivel de trai, ceea ce înseamnă că propunerile vor fi adoptate mai repede și nu petrecem ani de zile așteptând să apară o nouă ediție a specificației.

O viziune mai generală

Citind Specificație ECMAScript, înveți cum să creezi un limbaj de scriptare. Citind Documentație JavaScript, veți învăța cum să utilizați acest limbaj de script.

1611983287 87 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursă : tc39 / ecma262

Prelucrarea propunerii

TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursa: pyrus.com

Etapa 0: Strawman

Orice discuție, idee, schimbare sau adăugire care nu a fost încă prezentată ca propunere formală este considerată a fi o propunere „paie” în această etapă. Numai membrii TC39 pot crea aceste propuneri, iar astăzi există peste o duzină de propuneri de paie active.

Etapa 1: Propunere

În această etapă, o propunere este formalizată și se așteaptă să abordeze preocupările transversale, interacțiunile cu alte propuneri și preocupările de implementare. Propunerile din această etapă identifică o problemă discretă și oferă o soluție concretă la această problemă.

În această etapă, propunerea include adesea o descriere API de nivel înalt, exemple de utilizare și o discuție despre semantica internă și algoritmi. Este posibil ca aceste propuneri să se schimbe semnificativ pe măsură ce își fac drumul prin proces.

Etapa 2: Proiect

Propunerile din această etapă ar trebui să ofere o versiune inițială a caietului de sarcini.

În acest moment, este rezonabil ca implementatorii să înceapă experimentarea cu implementări reale în timp de execuție. Implementarea ar putea veni sub mai multe forme: un polyfill, un cod de utilizator care gestionează timpul de execuție pentru a adera la propunere, o implementare a motorului (care oferă în mod nativ suport pentru propunere) sau ar putea fi sprijinită de un compilator în timp de construcție precum Babel.

Etapa 3: Candidat

Propunerile în această etapă sunt recomandări ale candidaților. În această etapă avansată, editorul de specificații și examinatorii desemnați trebuie să fi semnat specificația finală. Este puțin probabil ca o propunere din etapa 3 să se schimbe dincolo de soluții la problemele identificate în natură.

Implementatorii ar fi trebuit să își exprime interesul și pentru propunere – o propunere fără sprijin din partea implementatorilor este moartă în apă. În practică, propunerile se deplasează la acest nivel cu cel puțin o implementare a browserului, un polyfill de înaltă fidelitate sau când sunt acceptate de un transpilator în timp de construcție precum Babel.

1611983288 135 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursă : Înălțarea expertului

Etapa 4: Finalizat

În cele din urmă, propunerile ajung în această etapă atunci când există cel puțin două implementări independente care trec testele de acceptare.

Ce urmeaza?

Propunerile care se îndreaptă spre etapa 4 vor fi incluse în următoarea revizuire a ECMAScript. Când specificația trece prin ratificarea anuală ca standard, propunerea este ratificată ca parte a acesteia.

1611983288 240 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Sursă : get-it-done.co.za

Acesta este modul în care ideile pentru evoluția limbajului ECMAScript sunt acceptate și adăugate la următoarea revizuire a ECMAScript. Și suntem cu toții recunoscători pentru munca depusă de TC39, care este de neprețuit.

Cu aceasta, am ajuns la sfârșitul discuției noastre despre TC39 și contribuțiile sale la ECMAScript.

Mulțumesc pentru lectură.

Surse: Proces TC 39, ECMA International

1611983289 782 TC39 si contributiile sale la ECMAScript
Ți-a plăcut citirea? Medium nu oferă program de parteneriat în țara mea – așa că le cer oamenilor să-mi cumpere cafea.