Te ascultă tehnologia ta?

Te ascultă tehnologia ta?
⏱️ 6 min read

Având în vedere că probabil vă aflați în raza de acțiune a cel puțin unui microfon pentru majoritatea zilei, ați fi justificat să vă faceți griji că cineva ar putea să vă asculte. Amazon, Google și Facebook, cu dispozitivele lor inteligente de acasă și aplicațiile pentru smartphone-uri, ar putea să te spioneze, așa cum sugerează adesea zvonurile, dar probabil că nu sunt.

În teorie, hackerii sunt o preocupare mai mare – ar putea intra în microfonul dvs. la fel de ușor ca și camera web. Cu toate acestea, microfoanele nu sunt chiar mine de aur de informații sensibile, așa că nu sunt deloc piratate deloc. În general, având în vedere cât de mulți oameni ar putea să vă asculte, este aproape surprinzător faptul că nu au fost raportate mai multe cazuri.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Sa întâmplat totuși?

Răspunsul scurt este da: companiile și hackerii au obținut ambele acces la microfoanele utilizatorilor fără permisiunea lor. Există o singură poveste confirmată a unui dispozitiv inteligent care înregistrează și stochează în mod accidental vorbirea, dar au existat alte două cazuri majore de utilizare a microfonelor inteligente pentru smartphone.

Pentru hackeri, microfoanele medii ale utilizatorilor nu sunt doar cele mai interesante ținte de acolo; cele mai multe hacks majore de acest gen au fost legate de spionaj. Hacks-urile camerelor web reprezintă o preocupare mult mai mare în general, deoarece este mult mai ușor să scanați prin video pentru a găsi materiale interesante.

Dispozitivele dvs. o fac prin design?

ascultare-inteligentă-acasă

Răspunsul scurt: aproape sigur nu. Aproape orice computer, telefon și dispozitiv inteligent de acasă ar trebui să vă păstreze microfonul privat în mod implicit. Casele inteligente ascultă întotdeauna, dar stochează doar câteva secunde de audio la un moment dat – tot ce spui care nu include „Ok Google” sau „Hei Alexa” se șterge aproape de îndată ce ai spus-o. Dacă Facebook îți afișează un anunț pentru vacanța tropicală despre care tocmai vorbeai, nu asculta – a folosit doar toate celelalte date pe care le are deja despre tine pentru a-ți da seama la ce te gândești.

Desigur, s-ar putea întâmpla. În 2014, Amazon a depus un brevet pentru tehnologie care să permită Echo să asculte cuvintele cheie și propozițiile din jur pentru a relua dorințele și preferințele oamenilor. Acesta este doar un „brevet exploratoriu”, pe care companiile îl înregistrează tot timpul fără să-l urmeze vreodată, dar arată că există posibilitatea.

Cât de vulnerabile sunt dispozitivele mele?

ascultare-hacking

Aproape totul este piratabil. Este doar o chestiune de cât de greu este să ajungi la vulnerabilitate.

  • Calculatoare: Hackarea unui microfon de computer este probabil cea mai ușoară. Hackerii relativ necalificați o pot face dacă pot obține doar niște software pe mașina dvs.
  • Telefoane: Orice aplicație cu permisiuni pentru microfon poate auzi mai mult sau mai puțin ce dorește (totuși se iau măsuri pentru a pune în aplicare o securitate suplimentară), deci aplicațiile rău intenționate sunt cele mai frecvente încălcări. Hackerii pot intra pe telefonul dvs. și pot instala software-ul în alte moduri, dar acest lucru este destul de rar. Cel mai bun pariu aici este să dezactivați permisiunile pentru microfon pentru orice aplicație în care nu aveți încredere / pentru care nu aveți nevoie de microfon.
  • Huburi inteligente pentru casă: În ciuda îngrijorărilor, aceste dispozitive au mai puțini vectori de atac decât computerele sau telefoanele. Cele mai multe vulnerabilități demonstrate necesită o persoană care are acces fizic sau se află în raza de acțiune Bluetooth, deși hack-ul Bluetooth cunoscut a fost în mare parte remediat.

Cum mă pot proteja?

ascultare-android-sec

Acoperirea camerei web este o idee destul de bună. Sunt ușor de piratat și nu doriți să fiți pe lista scurtă a unor camere web interesante. Totuși, urmărirea lui Mark Zuckerberg și înregistrarea pe microfon nu vor funcționa. Banda nu oprește undele sonore.

  • Calculatoare: Dezactivați microfonul când nu este utilizat. Hackerii hotărâți îl pot reporni, dar le este mai ușor să treacă la o antilopă mai lentă. Dacă sunteți încă paranoic, singura opțiune este să vă deschideți computerul și să scoateți microfonul.
  • Smartphone: Verificați permisiunile și asigurați-vă că numai aplicațiile în care aveți încredere au permisiuni pentru microfon. Din nou, hackerii ar putea ocoli acest lucru, dar dacă nu sunteți Edward Snowden, smulgerea microfonului este probabil exagerată.
  • Dispozitiv inteligent de acasă: Păstrați-vă rețeaua în siguranță, nu vă păstrați dispozitivul într-un loc public și nu lăsați niciun tip cu aspect schimbător cu șurubelnițe să se apropie prea mult de Alexa. Pentru Echo, puteți utiliza, de asemenea, comutatorul de ucidere a microfonului cablat în partea de sus; nu există nicio modalitate de a o dezactiva cu software-ul.

Ar trebui să îmi fac griji?

Puteți să vă scoateți toate microfoanele și să interziceți accesul acasă la orice lucru mai inteligent decât un prăjitor de pâine, dar dacă mergeți la câțiva metri de cineva care poartă un telefon, veți fi din nou în aer. Având în vedere această realitate, nu are rost să ne îngrijorăm prea mult. Companiile nu vă colectează datele (încă), hackerii nu cred că microfonul dvs. este foarte interesant și, atâta timp cât nu sunteți o țintă ușoară, probabil că nu sunteți în mare pericol.

La fel ca în majoritatea lucrurilor, va trebui să așteptăm până când apare o problemă mare înainte de a obține o soluție mare, așa că până atunci, continuă să vorbești cu prietenii tăi robot.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x