Acest articol este destinat persoanelor care doresc să codeze, încearcă să învețe sau se întreabă dacă ar trebui să îl învețe.

Te gandesti sa inveti sa codezi Acesta este putinul usor
sursă:https://www.freepik.com

Când vine vorba de învățarea codării, uzarea este o problemă imensă. Majoritatea oamenilor renunță. Și, așa cum a spus Steve Jobs, renunțarea este un lucru „rațional” de făcut atunci când ceva este foarte, foarte greu. Și dacă nu-l iubești, nu o vei vedea.

Dar iată o întorsătură: ne plac lucrurile la care suntem buni. Înainte de a ne face bine, noi ca lucruri pe care „le prindem”. Gândiți-vă la ultima dată când primiți ceva nou și vă veți aminti acel sentiment de:Da, pot face asta! Voi ajunge acolo!

Din păcate, majoritatea oamenilor nu se bucură de călătoria lor de a învăța să codeze, chiar dacă devine unul dintre cele mai dependente lucruri pe care le veți face vreodată, odată ce începi să capeți gustul succesului. Trucul este să începi să gusti mici victorii, devreme și des.

Povestea mea

Dar nu știam toate acestea acum 4 ani. Îmi amintesc clar primele mele încercări confuze de codificare din 2014. Nici măcar nu știam ce este un IDE. Nu m-a ajutat că aveam 34 de ani, nu aveam fundal și nu cunoșteam niciun programator.

Am încercat să învăț să codez. Nu o singură dată. De două ori. Și de ambele ori am renunțat. Sunt foarte muncitor, foarte concentrat și dor de provocare. Și am fost învinsă de ambele ori.

Mi s-a părut prea grea provocarea. Până când … așteptați, voi sări înainte.

Permiteți-mi să fiu clar și să reiterez – nu a fost greu codarea. A fost învățând să cod a fost greu. Și aceasta este o distincție foarte critică. Nu subiectul este greu, ci procesul de învățare a acestuia.

Mi-au trebuit 3 ani renunțând, încercând din nou, risipind inutil dolari, citind tot felul de lucruri aparent promițătoare, primind sfaturi contradictorii și încercând să le iau amândouă aminte, nopțile cu ochi sumbre și zilele frustrate.

La sfârșitul anului 2017, am lansat un mic produs de pornire, cu cheltuieli personale uriașe. Mi-era teamă că nu voi strânge fonduri la timp și cofondatorul meu s-a aplecat. Angajasem dezvoltatori – și asta nu putea dura mult. Într-o zi mi-am răsfoit jurnalul și am văzut un model.

Mă gândeam la învățătură greșit.

Am notat toate lucrurile pe care le-am simțit înfrânt. Lista a avut puțin de-a face cu codarea, dar totul are de-a face cu a mea alegeri, comportament, priorități și … aici este cel mare… concepțiile mele greșite.

Mai puțin de un an mai târziu, mă descurcam bine la hackathons, ținându-mă de cei care trecuseră la bootcamp-urile scumpe din SUA, ajutând alți începători să înceapă codarea și, în cele din urmă, făcând ceea ce visasem să fac în 2014 – programând aproape fiecare zi. Trecusem de „obținerea pragului” pentru a … „uau … nu mă descurca!”.

Și cea mai bună parte? Știam că dacă nu reușesc la pornire, următorul va fi mult mai ușor, deoarece învățasem suficient pentru a atinge un obiectiv cheie: Am devenit propriul meu „cofondator tehnic”. Am putut să-mi prototipez propriile idei.

Gata cu încercarea de a-i convinge pe alții să „construiască un prototip simplu”.

Îmi place atât de mult codarea și mă simt îmbunătățindu-mă în fiecare zi. Îmi place că abia am zgâriat suprafața – programarea este un cadou care continuă să ofere!

Și acum știu, de asemenea, că aș fi putut să-mi ating obiectivul cu mai puțin de jumătate din efort și cheltuială.

Dar sunt acum în pericol să uit cum a fost în 2014, sau chiar 2016, și ceea ce am crezut, simțit, îngrijorat și cu care m-am luptat în acele zile timpurii, timpurii. Și acum știu, de asemenea, că aș fi putut să-mi ating obiectivul cu mai puțin de jumătate din efort și cheltuială. Oamenii sunt atât de pricepuți la comprimarea deceniilor de informații în învățături pe care alții le pot folosi – de exemplu, fiecare autobiografie reprezintă decenii de învățare în câteva sute de pagini. Podcast-urile îți pot oferi într-o oră ceea ce a trebuit oamenilor să învețe.

Și așa am decis să folosesc notele jurnalului meu pentru a crea un curs complet care ajută pe oricine, oriunde, să se pregătească pentru călătoria de codificare. Există o mulțime de cursuri care vă învață cum să codificați. Dar există foarte puține informații care vă pregătesc cu ceea ce trebuie să știți inainte de te scufunzi în învățare.

Sunt foarte încântat să anunț că am lansat cursul despre Udemy! Și dacă sunteți un cititor FreeCodeCamp, veți găsi în această postare un indiciu despre cum să obțineți un cod promoțional special!

Pentru cine este cursul?

Este pentru oamenii, în special cei care și-au petrecut timpul în alte cariere, care se întreabă dacă pot învăța să codeze (puteți), sunt interesați de ceea ce ar fi nevoie (mult, dar mai puțin decât vă așteptați dacă învățați de la greșeli!), au încercat și au renunțat (aceasta este majoritatea!), sunt confuzi sau copleșiți de tsunami-ul alegerilor și deciziilor (prea mult zgomot, insuficientă îndrumare), sau au început codificarea și doresc să vă asigurați că vă atingeți rezultate cu efort minim risipit.

A, și dacă doriți să economisiți timp, efort și bani în timp ce învățați să codificați, atunci acest curs este pentru dvs. Pentru că am pierdut peste 8 luni de timp (mai mult de 500 de ore) și am pierdut peste 1.100 de dolari la subiecte de care nu aveam nevoie pentru obiectivul meu specific.

Am proiectat cursul pentru a vă ajuta să găsiți cea mai scurtă cale către obiectivele dvs. specifice de codificare. Amintiți-vă de vechea zicală „Oamenii nu cumpără doar un burghiu – ci cumpără posibilitatea de a agăța imaginea de perete‘? Acest lucru este 100% adevărat.

Nu vrei să înveți doar să codezi. Doriți să creați ceva cu cod. Vrei să rezolvi probleme, să construiești o afacere, să obții o stare de flux, să îi ajuți pe ceilalți, să vinzi lucruri, să înveți lucruri.

Nu există lipsă de exerciții (resurse de învățare la cod). Există un deficit de îndrumări despre cum să găsiți burghiul, unde să îl obțineți, cum să îl utilizați pe peretele dvs. specific, pentru imaginea dvs. specifică.

Și iată ceva ce nu veți auzi de la alte cursuri – vă cer chiar să luați în considerare renunțarea dacă obiectivul dvs. poate fi atins printr-un mijloc în afară de învățarea programării.

Timpul este cea mai de preț resursă neregenerabilă

Cred cu adevărat că cele mai prețioase resurse sunt timpul, efortul și banii tăi. Dintre acestea, cea mai importantă resursă este timpul, deoarece celelalte două pot fi reînnoite și recuperate. Deci, dacă veți petrece timp pe ceva, asigurați-vă că vă apropie de acest obiectiv.

Având în vedere acest lucru, dacă doriți să investiți 3 ore cu mine pentru a vă găsi cea mai scurtă cale de a învăța să codificați, atunci mergeți la site-ul cursului meu și utilizați formularul de acolo, înscrieți-vă (nu popup-ul!). Dacă adăugați cuvintele „FREE MY TIME” la mesaj, voi ști că sunteți un cititor FreeCodeCamp și vă voi trimite un cod promoțional, deoarece la fel ca dvs., FreeCodeCamp mi-a dat un început solid.

[Update] Quincy la FreeCodeCamp a relansat Podcast FreeCodeCampși își folosește experiența incredibilă de educator pentru a strânge conținut care vă va ajuta în călătoria dvs. Am fost recent episodul 53 iar unele dintre lucrurile din această postare sunt prezentate mai detaliat acolo. De asemenea, puteți accesa podcastul de pe iTunes, Stitcher, și Spotify sau direct din această pagină.

Pot fi contactat pe Twitter: @ZubinPratap