Tehnica de conducere osoasă: cum funcționează și unde este utilizată

Tehnica de conducere osoasă: cum funcționează și unde este utilizată
⏱️ 5 min read

„Conducerea osoasă” sună puțin înfiorător și aceasta este o primă impresie corectă, dat fiind că funcționează prin trimiterea vibrațiilor sonore prin oasele din cap. Pe cât de ciudat este gândul, totuși, este aplicat în moduri suficient de reci încât orice hipera-conștientizare reziduală a propriilor oasele nu va dura prea mult timp.

În timp ce tehnologia de conducere osoasă a existat de ceva vreme, mai ales în aparatele auditive și tehnologiile industriale specializate, căștile bazate pe ea (bonephone-urile!) Încep, de asemenea, să decoleze și, în cazul în care nu era deja suficient de sci-fi, tu poate obține, de asemenea, dispozitive care transformă degetul într-un difuzor al telefonului.

Cum funcționează conducerea osoasă?

Oamenii obțin de obicei undele lor sonore din aer. Călătoria unui sunet din aer către creierul tău arată astfel:

  • Sunetul atinge urechea exterioară, care o colectează și o canalizează către urechea medie.
  • Timpanul dvs. preia vibrațiile undelor sonore și le amplifică.
  • Legate de timpan sunt trei oase mici, numite osicule. Acestea trimit vibrațiile către o porțiune în formă de spirală a urechii interne numită cohlee.
  • Cohleea este locul în care se întâmplă adevărata magie: transformă vibrațiile în semnale electrice – un format pe care creierul nostru îl poate înțelege.
  • Aceste impulsuri nervoase sunt trimise de-a lungul nervului auditiv pentru procesarea creierului.

mecanismul de conducere osoasă

Conducerea osoasă omite doar primii trei pași și merge direct la cohleea ta. Deoarece vibrațiile sunt deja în oasele tale, ele nu trec deloc prin urechea externă și medie. Cu toate acestea, cohleea încă le poate ridica și transforma, trimitând o secvență similară (dar nu identică!) De impulsuri nervoase. Este ca și cum ați găti paste uscate dintr-o cutie în loc să le faceți de la zero – săriți câțiva pași, dar obțineți un rezultat destul de similar.

Aplicații actuale de conducere osoasă

cască cu conducere osoasă

În timp ce majoritatea presei se adresează noilor aplicații pentru consumatori, conducerea osoasă a început ca tehnologie medicală. Este posibil ca Ludwig von Beethoven să fi fost prima persoană care a încercat acest lucru: a experimentat diferite moduri de a trece o tijă de metal de la pianul său până la cap și, deși sunetul probabil nu a fost grozav, se spune că a fost destul de util. De atunci, conducerea osoasă a fost utilizată pentru a trata mai multe tipuri diferite de pierderi de auz, probabil cu rezultate mai bune.

Tehnologia consumatorului este locul în care se întâmplă lucrurile interesante. Căștile normale se pot simți uneori puțin izolate, deoarece vă aflați într-o dimensiune complet diferită a sunetului decât lumea din jur. Conducerea osoasă nu blochează zgomotul extern, totuși, așa că, dacă trebuie să acordați atenție mediului din jur, un set de telefoane audio vă va permite să ascultați muzica și auzi ce spune șeful tău.

Acest lucru este deosebit de util pentru alergători, bicicliști și alți sportivi în aer liber care trebuie să știe ce se întâmplă în jurul lor. Chiar și scafandrii SCUBA, echipajele de mașini de curse și echipele militare au considerat că conducerea osoasă este un mare ajutor și a fost principalul rezultat audio pentru Google Glass. Dintr-o perspectivă socială, ar putea fi, de asemenea, un lucru bun pentru lume, în general, ca majoritatea oamenilor să fie reglați în același strat de sunet de bază, mai degrabă decât în ​​propriile bule de căști.

Acele dispozitive nebune cu conducere osoasă

os-conducere-orii

Dacă sunteți dezamăgit de această versiune a viitorului (nu există mașini zburătoare? Hoverboard-urile au roți?), s-ar putea să vă bucurați să auziți că acum puteți efectua apeluri telefonice apăsând degetul pe maxilar pentru a auzi sunetul de pe telefon.

În prezent, cele două companii care produc aceste dispozitive sunt Orii (Hong Kong) și Sgnl (Coreea de Sud). În timp ce acestea vin în diferite stiluri (ca un inel și, respectiv, o brățară), funcția de bază este aceeași: împerecheați dispozitivul cu telefonul smartphone și puteți apela, trimite mesaje text, interacționa cu asistenți vocali și, mai mult, doar apăsând degetul în sus împotriva osului de lângă ureche pentru sunet. Sunetul de pe telefonul dvs. se deplasează prin Bluetooth către dispozitiv, care apoi transmite sunetele sub formă de vibrații care sunt transportate prin osul degetelor până la osul maxilarului.

Ambele produse au intrat pe piață și au performat destul de bine. Vocile nu creează forme de undă foarte complexe, astfel încât chiar și rularea vibrațiilor prin oase multiple nu degradează calitatea. Prea zgomotos? Folosiți doar degetul pentru a împiedica intrarea în ureche a excesului de zgomot exterior. Da, în multe privințe este doar un alt lucru ciudat de extensie a smartphone-ului, dar, în afară de faptul că este pur și simplu nebun, este un pas foarte interesant către o interfață mai organică cu tehnologia umană.

Viitorul

Conducerea osoasă nu este probabil să înlocuiască complet hardware-ul sonor tradițional, mai ales că unii oameni folosesc căști special pentru a scăpa de mediile zgomotoase și pentru că calitatea sunetului pe care o obțineți de la conducerea osoasă nu este excelentă. Basul nu se descurcă atât de bine, iar telefoanele audio pot fi cu ușurință înecate în medii în care există mult zgomot extern.

Conștientizarea situațională adăugată este un mare plus pentru mulți, însă conexiunea smartphone-ului prezintă un viitor posibil foarte interesant pentru modul în care interacționăm cu tehnologia noastră. Ceasurile inteligente nu au oferit cu adevărat suficientă valoare adăugată pentru ca majoritatea oamenilor să se deranjeze să ridice unul și același lucru ar putea fi valabil și pentru lucruri precum Orii și Sgnl. Cu toate acestea, există cu siguranță o versiune a viitorului în care portabilele cu conducere osoasă decolează până în punctul în care vorbirea în mâna goală nu vă aduce o a doua privire pe stradă.

Credite de imagine: Căști cu conducere osoasă, Orii Lifestyle Photo, Fapt biologic

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x