Tehnologia ajunge acum la alimente și medicamente cu electronice comestibile

Tehnologia ajunge acum la alimente și medicamente cu electronice comestibile
⏱️ 3 min read

Ce se întâmplă dacă ar exista o modalitate de a adăuga produse electronice la mâncare și medicamente? Poți vedea ceva valoare în asta la un moment dat? Sau crezi că tehnologia este deja prea multe locuri în viața ta? a fi conectat la mâncarea ta este prea mult?

Interesant, se întâmplă, electronice comestibile nu este atât un scenariu „ce se întâmplă dacă”. Și-au dat deja seama cum să o facă. Ei trebuie doar să descopere câteva probleme care există cu el … și să-și dea seama ce vor face cu el.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce sunt Edibile Electronics?

Aceste electronice cu care se joacă sunt un strat foarte, foarte subțire și arată ca tatuaje. De fapt, cu asta se compară, tatuajele temporare pe care le poartă copiii când sunt tineri. Îți amintești că le-ai folosit? O așezați pe piele și puneți un burete umed pe ea, iar aceasta transferă imaginea din hârtie pe pielea dvs. Culoarea nu vă pătește pielea sau nu introduce vopsea în ea, deși, ca și cum ați alege-o, se va desprinde și, după câteva zile, începe să se usuce.

Electronica comestibilă este cam cam aceeași. De fapt, echipa lui Giorgio Bonacchini de la Instituto Italiano di Tecnologia (IIT) din Genova, Italia, a fost inspirată de aceleași tatuaje temporare.

Echipa a imprimat componente electronice organice pe aceeași hârtie de transfer pe care se află tatuajele atunci când le cumpărați. După ce au imprimat componentele electronice pe hârtie, au testat proprietățile circuitelor. Au folosit acest sistem pentru a transfera circuitele pe bucăți de fructe și pastile.

Provocările

Componentele acestui proces sunt cele care îl susțin. În timp ce pelicula de etil celuloză utilizată a fost folosită și ca strat de acoperire pe pastile, tranzistoarele conțin material metalic. Există o doză dietetică recomandată de argint în vrac la 350 micrograme pe zi pentru o persoană de 155 de kilograme. Un tranzistor necesită doar patru micrograme de argint, astfel încât RDA să nu fie o problemă.

Cu toate acestea, există și patru polimeri semiconductori diferiți care sunt utilizați în aceste circuite. Două dintre ele sunt biocompatibile, dar celelalte două sunt destul de noi și nu au fost încă testate complet. Încă lucrează la modul în care interacționează polimerii cu corpul.

știri-comestibile-electronice-pastile-de-fructe

O problemă suplimentară este că procesul de transfer expune materialele la aer, lumină și apă și acest lucru este nefavorabil pentru stratul de polimer. Cu toate acestea, amestecarea polimerilor cu semiconductori ajută la acest lucru.

Ce înseamnă pentru viitor?

Electronica comestibilă nu este o idee complet nouă, dar să o puteți aplica în acest fel este. Chiar anul trecut am înghițit o „pastilă inteligentă” concepută pentru a-mi diagnostica problemele digestive. Problema era electronica din interiorul ei cu adevărat imens. Abia am reușit să o sufoc. Ar fi fost minunat dacă ar fi putut fi pur și simplu o imagine transferată pe mâncarea obișnuită.

Și există atât de multe utilizări interesante ale electronicii comestibile. Monitorizarea tractului digestiv este o utilizare pe care o iau în considerare. De asemenea, se gândesc că ar putea fi folosit pentru produse pentru a-și monitoriza durata de viață comestibilă. Există multe posibilități.

Vedeți valoare în această tehnologie electronică comestibilă? Sau credeți că acest lucru este mult prea multă infiltrare de tehnologie în viața voastră? Adăugați gândurile într-un comentariu de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x