Telefon Android furat sau pierdut? Iată cum să-l găsești și să-l recuperezi

PXL 20221208 040705608 1
⏱️ 4 min read

Dacă smartphone-ul tău Android a fost pierdut sau furat recent, nu toată speranța este pierdută. Există câteva moduri universale de a urmări orice telefon Android, indiferent de producător. În cazul în care încercările dvs. de urmărire nu reușesc, puteți utiliza în continuare aceste metode pentru a vă bloca telefonul de la distanță și pentru a șterge toate datele personale de pe acesta. Iată cele două moduri universale de a găsi un telefon Android pierdut sau furat.

Citeste si: Apple Music Classical acum disponibil pentru precomandă în App Store Apple

Găsiți telefonul dvs. Android folosind numărul său IMEI

Fiecare telefon, fie că este Android sau nu, are un număr IMEI unic pe care îl folosește pentru a se conecta la turnurile celulare din apropiere. De urmărire numărul IMEI al telefonului tău Android pierdut sau furat, poți să triangulezi poziția acestuia cu ajutorul turnului celular pe care îl folosește pentru a efectua un apel. Dacă nu se efectuează niciun apel folosind smartphone-ul, atunci numărul IMEI singur nu poate determina poziția acestuia. Un alt lucru de remarcat aici este că doar poliția are instrumentele adecvate pentru a urmări un telefon după numărul său IMEI. Deci, în cazul în care telefonul este furat, va trebui să depuneți un FIR al incidentului și apoi să trimiteți o cerere pentru a vă localiza telefonul.

De asemenea, puteți utiliza numărul IMEI pentru a vă bloca dispozitivul în cazul în care acesta este pierdut sau furat. Puteți face acest lucru singur folosind portalul CEIR (Registrul central de identitate a echipamentelor) lansat de GoI. Iată cum.

cum să găsiți un telefon Android pierdut sau furat

Pasul 1: Depuneți un raport al dispozitivului dispărut la poliție și păstrați o copie a raportului.

Pasul 2: Obțineți un duplicat card SIM pentru numărul pierdut de la furnizorul de servicii de telecomunicații. Este necesară o cartelă SIM duplicată, deoarece CEIR îi cere să trimită un OTP în timp ce acceptă cererea de blocare IMEI.

Pasul 3: Păstrați gata raportul de poliție, împreună cu dovada identității. Factura de achiziție mobilă este, de asemenea, un document valabil.

Pasul 4: Du-te la Portalul CEIR și completați formularul de solicitare pentru a bloca numărul IMEI.

Pasul 5: După trimiterea formularului de solicitare, vi se va da un ID de solicitare. Acest ID poate fi folosit pentru a urmări starea formularului de solicitare și pentru a debloca IMEI dacă dispozitivul dvs. va fi recuperat în viitor.

Folosiți Google Find My Device

Utilizați Google Find my Device pentru a verifica numărul IMEI

Utilizarea serviciului Google Find My Device este cea mai rapidă și simplă modalitate de a găsi locația live a dispozitivului dvs. Dacă dispozitivul dvs. este oprit sau nu este conectat la Internet, Find My Device vă va afișa ultima locație înregistrată a smartphone-ului dvs. Pentru a vă urmări smartphone-ul utilizând acest serviciu, accesați Găsește-mi dispozitivul pagină web și conectați-vă folosind Contul dvs. Google. Asigurați-vă că acesta este același Cont Google care este conectat la telefonul pierdut. Find my Device vă va arăta locația live sau ultima cunoscută a dispozitivului dvs., în funcție de starea conexiunii acestuia. De asemenea, puteți șterge de la distanță toate datele de pe smartphone folosind acest serviciu.

Citeste si: Cum să conectați AADHAAR cu cardul dvs. PAN?

Concluzie

Acestea sunt cele două moduri rapide de a vă găsi telefonul Android pierdut sau furat. În funcție de producător, smartphone-ul dvs. poate avea un serviciu nativ de urmărire. Telefoanele inteligente Samsung vin cu o opțiune „Find My Mobile”, care poate fi accesată din secțiunea „Biometrie și securitate” din Setări. Odată pornit, puteți utiliza această funcție pentru a urmări smartphone-ul Samsung în cazul în care acesta este pierdut sau furat.

Pentru cele mai noi gadget și știri tehniceși recenzii gadgeturmareste-ne pe Stare de nervozitate, Facebook și Instagram. Pentru cele mai noi videoclipuri cu tehnologie și gadgeturi abonați-vă la noastre Canalul canalului YouTube. De asemenea, puteți fi la curent cu ajutorul Aplicația Android Routech. Puteți găsi cele mai recente știri despre mașini și biciclete aici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x