Televizorul nu se conectează la Wi-Fi? Iată cum să remediați problema

Featured Image Tv Wi Fi Not Working Here Are Solutions
⏱️ 16 min read

Aproape toate televizoarele inteligente au capacitate Wi-Fi. Dacă televizorul dvs. este online, puteți rula orice aplicație Google Play și chiar puteți proiecta ecrane folosind telefonul. În mod clar, acest lucru nu ar fi posibil fără acces la Internet. Cu toate acestea, este posibil să întâmpinați ocazional probleme de conectivitate. Dacă televizorul tău inteligent nu se conectează la Wi-Fi, chiar dacă Wi-Fi-ul funcționează corect pe alte dispozitive, una dintre următoarele soluții va ajuta la restabilirea conectivității.

De ce nu se conectează televizorul meu la Wi-Fi?

Dacă Wi-Fi-ul de acasă funcționează pe alte dispozitive, dar nu pe televizor, puteți exclude orice problemă de rețea din cauza unui modem sau router. Cu toate acestea, ar putea exista unele probleme nerezolvate în software-ul televizorului.

 • Semnal slab al receptorului Wi-Fi: Indiferent dacă televizorul dvs. inteligent primește Internet de la un set-top box sau un dongle USB, uneori receptorul său poate să nu detecteze semnalul. Acest lucru este legat de problemele legate de ciclul de alimentare al dispozitivului. În cele mai multe cazuri, oprirea televizorului și repornirea acestuia după ce a trecut un timp poate restabili conectivitatea. În caz contrar, este posibil să fie nevoie să faceți o resetare completă.
 • Multe alte dispozitive conectate la aceeași rețea: În timp ce routerul/MiFi obișnuit acceptă multe dispozitive de acasă, acesta afectează viteza generală a rețelei. Ecranele televizoarelor inteligente sunt vulnerabile la încetinire și tamponare din cauza dimensiunii lor relativ mari și a unei configurații foarte diferite. Chiar și atunci când televizorul Wi-Fi arată o stare „conectat”, puterea semnalului poate fi slabă. Acest lucru poate cauza dificultăți în deschiderea aplicațiilor.
Tv Wifi Nu se conectează Dispozitivul Eșantion TV
Sursa imaginii: Pixabay
 • Canal WLAN necorespunzător: O cauză potențială pentru care televizorul nu se conectează la Wi-Fi este lipsa de suport pentru canalele WLAN ale routerului. Majoritatea caselor au un canal WLAN de 2,4 GHz pentru a îndeplini standardele 802.11b/g/n/ax. Se va conecta cu ușurință la orice televizor care a fost proiectat în ultimii ani. Dacă utilizați canalul WLAN avansat de 5 GHz cu un televizor relativ mai vechi, poate cauza întreruperi de conexiune sau viteze mai mici.
 • Probleme VPN: dacă televizorul dvs. inteligent este conectat la un serviciu VPN, orice întrerupere a conexiunii din cauza eșecului VPN va duce la starea „Fără Wi-Fi”. Revocarea temporară a accesului VPN sau dezinstalarea aplicației VPN ajută la rezolvarea problemei.

Deși există multe alte probleme de software care pot afecta Internetul TV, în calitate de consumator, nu le veți putea rezolva singur. Doar producătorul sau un tehnician calificat poate rezolva astfel de probleme de back-end.

Cum să remediați conexiunea Wi-Fi pe Smart TV

Pentru orice probleme cu Wi-Fi TV care nu necesită diagnosticare avansată, puteți încerca următoarele soluții. Metodele variază de la producător la producător, dar strategia generală de depanare este similară.

1. Uitați rețeaua Wi-Fi și Reconectați-vă

Capacitatea televizorului de a prelua SSID-ul și parola Wi-Fi este de mare ajutor, deoarece nu trebuie să le amintiți de fiecare dată. Dar o nouă autentificare poate ajuta la rezolvarea oricăror probleme de conectivitate din cauza puterii slabe a semnalului. Așa cum procedați pe un telefon, tabletă sau laptop, uitați de rețeaua Wi-Fi de pe un televizor inteligent folosind telecomanda, apoi reconectați-vă la aceeași rețea Wi-Fi ca și cum ar fi un nou SSID/parolă.

 1. Apăsați butonul Acasă de pe telecomanda televizorului.
 2. Navigați la opțiunea „Setări generale” folosind tastatura direcțională sau tastele săgeți ale televizorului. Este disponibil sub „Setări” într-o ordine derulantă. În unele modele de televizor, este posibil să nu găsiți o opțiune separată „Setări generale”.
 3. Din Setări/Setări generale, încercați să găsiți opțiunea „Rețea și Internet” pentru dispozitivul dvs. Selectând-o, se afișează SSID-ul curent.
Tv Wifi nu se conectează la rețea și la internet
 1. Continuați să defilați în jos prin detaliile SSID și selectați opțiunea „uitați rețeaua”. Pentru a vedea acest lucru în unele modele de televizoare, poate fi necesar să navigați la un meniu imbricat făcând clic pe SSID.
Tv Wifi nu se conectează Uitați selecția opțiunii de rețea

Uitarea rețelei înseamnă că toate informațiile SSID salvate sunt șterse pentru totdeauna.

 1. Faceți clic pe „OK” pentru a continua.
Tv Wifi nu se conectează Uitați rețeaua
 1. După ce ați uitat rețeaua, reporniți televizorul.
 2. Folosind telecomanda televizorului, reveniți la opțiunea „Rețea și Internet”.
 3. Scanați toate rețelele Wi-Fi disponibile și reintroduceți parola pentru SSID-ul pe care tocmai l-ați uitat. Sistemul va salva automat detaliile pentru autentificarea viitoare.
 4. Verificați dacă problemele de conectivitate Wi-Fi au fost rezolvate.
Tv Wi-Fi nu se conectează Reintroduceți parola Wi-Fi

Metoda de mai sus funcționează numai cu un SSID care necesită o parolă sau un PIN sigur. Toate routerele și modemurile se încadrează în această categorie. Nu va funcționa cu un VPN și alte rețele care necesită autentificare suplimentară.

2.Conectați-vă la o nouă rețea Wi-Fi

Poate părea derutant atunci când o rețea Wi-Fi nu reușește să se conecteze la televizorul tău inteligent, dar se va face cu ușurință cu alte dispozitive de acasă, cum ar fi smartphone-urile și computerele. Aceste erori de conexiune apar din cauza mai multor alte dispozitive care se fixează pe aceeași rețea sau din cauza unei configurări greșite WLAN între televizor și sursa Wi-Fi. În astfel de cazuri, cel mai bine este să stabiliți o conexiune cu o nouă sursă Wi-Fi.

 1. Folosind butonul Acasă al telecomenzii televizorului, navigați la „Rețea și Internet”.
 2. Derulați în jos pentru a vedea toate rețelele disponibile.
 3. Căutați rețele noi sau faceți clic pe „Adăugați o nouă rețea” pentru o nouă configurație Wi-Fi TV.
Tv Wifi nu se conectează Adăugați o rețea nouă
 1. Introduceți parola unei noi rețele Wi-Fi și finalizați autentificarea.
 2. Verificați dacă televizorul se conectează fără probleme cu cel mai recent Wi-Fi.
 3. Dacă adăugarea unui nou SSID Wi-Fi nu restabilește accesul la Internet, treceți la următoarea metodă.
Tv Wifi nu se conectează Introduceți numele rețelei Wifi

3. Alocați un IP static dedicat televizorului dvs

Există moduri wireless alternative pe televizor și puteți încerca să îl activați pe cel potrivit pentru a se conecta cu un anumit SSID. Încercați să schimbați canalul WLAN de la 2,4 GHz la 5 GHz dacă modelul dvs. de televizor acceptă frecvența avansată, ceea ce este posibil să nu fie cazul dacă este un model mai vechi. Dacă nu, pur și simplu alocă un IP static dedicat dispozitivului tău.

 1. Folosind butonul Acasă de pe telecomanda televizorului, accesați „Rețea și Internet”.
 2. Ar trebui să găsiți o setare opțională numită „Setări IP”. Poate fi etichetat diferit pe dispozitivul dvs.
 3. Faceți clic pe meniul „Setări IP” pentru a vedea toate modificările disponibile ale adresei IP în rețeaua dvs.
Televizorul Wifi nu se conectează Setările IP
 1. Pe un computer Windows conectat la aceeași rețea Wi-Fi ca și televizorul dvs., deschideți promptul de comandă în modul Admin.
 2. Tip arp -a pentru a genera o listă de dispozitive disponibile conectate la rețeaua dvs
Tv Wifi nu conectează toate dispozitivele conectate la Wifi
 1. Detectați o adresă IP statică care poate fi realocată televizorului dvs. Dacă acest lucru nu este posibil, va trebui să achiziționați unul de la ISP-ul dvs. sau un serviciu VPN.
 1. Reveniți la „Setări IP” și alegeți „IP static” dintre opțiunile disponibile. (Alte opțiuni includ Dynamic/DHCP.)
Televizorul Wifi nu se conectează Alegeți adresa IP statică
 1. Reintroduceți adresa IP statică și salvați-o pe televizor.
 2. Reconectați-vă la același Wi-Fi cu noua adresă IP statică.
Tv Wifi nu se conectează Adăugarea adresei IP

4. Activați Accesul la locație pe televizorul dvs

Este dezactivat accesul la locație pe televizor? Vă poate împiedica să accesați Wi-Fi. Toate serviciile Google Play și aplicațiile terță parte necesită locația exactă a televizorului. Chiar și atunci când televizorul nu are un modul GPS, informațiile rețelei Wi-Fi pot detecta locația aproximativă, care trebuie să fie pornită.

 1. Din butonul Acasă al telecomenzii televizorului, navigați la „Setări generale” sau la o opțiune cu nume similar.
 2. Selectați „Preferințe dispozitiv” pentru a activa setările avansate pe televizor.
Tv Wifi nu se conectează Meniul Preferințe dispozitiv
 1. Derulați în jos prin preferințele dispozitivului pentru a găsi opțiunea „Locație” pe televizor. La unele modele de televizoare, puteți accesa această opțiune direct din setările ecranului de pornire.
Tv Wifi nu se conectează locația din preferințele dispozitivului
 1. Dacă locația este dezactivată, reporniți-o, astfel încât Wi-Fi să poată descoperi locația exactă a dispozitivului.
Tv Wifi nu se conectează locația oprită

5. Verificați setările de dată și oră

Dacă data și ora sistemului de pe televizor sunt incorecte, poate duce la probleme de rețea. De obicei, se întâmplă din cauza setărilor incorecte ale fusului orar. Trebuie să remediați data și ora curente, urmate de o resetare automată.

 1. Accesați „Setări -> Preferințe dispozitiv” și faceți clic pe „Dată și oră” și opțiunile disponibile pentru fusul orar.
 2. Dacă data/ora este corectă, nu veți vedea nicio opțiune disponibilă. Dacă data/ora este incorectă, remediați-o selectând „Setați data/ora automată” și fusul orar corect.
 3. Dacă televizorul dvs. are setări de sincronizare a orei, utilizați ora de difuzare sau cea generată de rețea.
Stv Wifi nu se conectează setările de dată și oră

6. Dezinstalați orice aplicație de care nu aveți nevoie

Ca și în cazul oricărui alt dispozitiv electronic, un televizor inteligent are spațiu de stocare limitat. Dacă utilizați un set-top box sau un dongle USB pentru accesul la Wi-Fi, acesta poate acumula un număr mare de aplicații descărcate. Unele dintre ele pot provoca încetiniri în aplicația principală, ceea ce este crucial pentru conexiunea la internet. Este o idee bună să dezinstalați acele aplicații inutile.

 1. Din Setări de pe ecranul de start, accesați opțiunea „Aplicații”, care se află de obicei înainte de „Preferințe dispozitiv”. În unele cazuri, meniul „Aplicații” poate fi accesat direct din ecranul de pornire.
 2. Navigați la aplicațiile pe care doriți să le dezinstalați. Selectați-le și faceți clic pe butonul „Dezinstalare”.
Tv Wifi nu se conectează Dezinstalați aplicațiile de care nu aveți nevoie

7. Reporniți și Resetați

Dacă toate metodele de mai sus nu reușesc să restabilească conexiunea la internet pe televizorul inteligent, este posibil să doriți să reporniți sau să resetați. O repornire determină instalarea de noi actualizări de software, dând viață rețelei dvs. În schimb, o resetare șterge toate datele de pe televizor, așa că va trebui să vă introduceți din nou acreditările.

Aceste metode pot fi folosite pentru a remedia problemele legate de accesul Wi-Fi și pentru a trata orice probleme persistente de afișare sau sunet. Folosiți-le ca ultimă soluție.

 1. Accesați „Setări” și faceți clic pe „Preferințe dispozitiv” pentru a căuta mai multe opțiuni.
 2. Vedeți dacă opțiunile „Repornire” și „Resetare” sunt disponibile în meniu. Dacă nu sunt disponibile aici, verificați manualul televizorului sau site-ul web al producătorului pentru a le găsi.
Tv Wifi nu se conectează Opțiuni de repornire și resetare
 1. Selectați „Repornire” sau „Resetare”, după cum este necesar.

Când faceți clic pe „Reporniți acum”, televizorul se va opri și reporni automat. Niciuna dintre datele de la televizor nu va fi ștearsă. Cu toate acestea, dacă există actualizări în așteptare sau conexiunea la rețea trebuie reparată, acele procese se vor finaliza înainte de a putea accesa ecranul de pornire al televizorului.

Televizorul Wifi nu se conectează Reporniți

Dacă faceți clic pe „Resetați”, toate datele și aplicațiile dvs. de televiziune vor fi șterse complet. După o repornire automată, va trebui să reintroduceți SSID-ul rețelei și parola și parola contului dvs. Google.

Dacă aveți un cod PIN pentru televizor, trebuie să îl introduceți și în timpul unei resetari. Nu resetați niciodată televizorul dacă ați uitat codul PIN. Sunați în schimb un tehnician.

Televizorul Wifi nu se conectează Opțiunea de resetare

întrebări frecvente

Pot conecta date mobile la televizorul meu inteligent?

Da, puteți conecta datele mobile de pe smartphone sau tabletă la un televizor inteligent. Va funcționa la fel ca orice alt SSID Wi-Fi, dar hotspot-ul mobil trebuie să fie întotdeauna pornit în timp ce utilizați conexiunea la internet pe smart TV.

Am încercat aceste metode, dar televizorul meu încă nu se conectează la Wi-Fi. Ce ar trebuii să fac?

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează pentru dvs., puteți utiliza câteva opțiuni suplimentare unice pentru marca dvs. de televiziune.

Televizorul Samsung nu se conectează la Wi-Fi

 • Depanați folosind ecranul Stare rețea.
 • Încercați funcția de autodiagnosticare a televizorului Samsung.
 • Asigurați-vă că distanța dintre modem sau router și televizor este de 10,5 picioare fără obstacole.

Televizorul Sony nu se conectează la Wi-Fi

Resetați televizorul prin deconectarea sursei de alimentare și așteptând 60 de secunde. Dacă la televizor este conectat un dispozitiv USB extern, deconectați-l mai întâi.

Televizorul LG nu se conectează la Wi-Fi

 • Dezactivați pornirea rapidă.
 • Dezactivați funcția Simplink de la LG.
 • Eliminați orice memorie USB atașată la televizor.
 • Faceți un test de hotspot pentru smartphone.

Aceste metode vor funcționa cu un dispozitiv MiFi?

Majoritatea acestor metode ar trebui să funcționeze indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați pentru a vă conecta. Cu toate acestea, avem și alte câteva metode pentru a depana în special problemele de conexiune MiFi.

Credit imagine: Loewe Technology via Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x