Terminalul Windows primește noi funcții cu versiunea 1.11

Terminalul Windows primeste noi functii cu versiunea 111
⏱️ 3 min read

  • Microsoft lansează Windows Terminal versiunea 1.11 ca previzualizare.
  • Actualizarea aduce material acrilic pentru bara de titlu, opțiuni de minimizare în bara de sistem, panou și modificări ale interfeței de utilizare a setărilor.

Windows Terminal versiunea 1.11 este acum disponibilă ca o previzualizare cu noi funcții și îmbunătățiri pe care le puteți începe să le utilizați pe Windows 11 și Windows 10.

In conformitate cu lista oficială a modificărilor, această actualizare introduce o opțiune pentru a activa materialul acrilic pentru bara de titlu. Puteți minimiza terminalul din bara de sistem. Este posibil să utilizați fonturi îndrăznețe și luminoase pentru un stil de text mai intens. Puteți trage și plasa foldere pentru a deschide locația în terminal. Puteți schimba sau muta panourile. Există unele modificări ale setărilor și multe altele.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Windows Terminal 1.11 modificări

În versiunea 1.11, există un nou "useAcrylicInTabRow": true pe care l-ați setat în sets.json find pentru a activa bara de titlu acrilic în terminalul Windows.

Acum este posibil să minimizați aplicația Windows Terminal în bara de sistem a barei de activități setând la true cel minimizeToTray și alwaysShowTrayIcon opțiunile din fișierul settings.json.

Puteți alege cât de intens va apărea textul în terminal folosind intenseTextStyle setarea profilului. Puteți fie să vă setați stilul să fie îndrăzneț, strălucitor, atât îndrăzneț, cât și luminos, sau să nu adăugați un stil suplimentar.

De asemenea font obiectul acceptă acum caracteristicile OpenType și axes în fișierul settings.json.

În plus, Windows Terminal versiunea 1.11 modifică comportamentul de lansare prin setarea implicită a terminalului. Ca urmare a acestei modificări, terminalul nu va folosi acum niciun profil decât profilul dvs. implicit.

Ca parte a unora dintre noile modificări ale funcționalităților, acum puteți trage și plasa foldere și fișiere pe ‘+’ butonul și acțiunea respectivă va deschide o nouă filă, panou sau fereastră folosind calea de pornire. Când ține Alt, se va deschide un nou panou. Când ține Schimb, se va deschide o nouă fereastră. Fără modificatori de cheie, se va deschide o nouă filă.

Panoul terminalului a primit și unele actualizări. De exemplu, folosind movePane acțiune, puteți muta un panou într-o filă nouă sau existentă cu această actualizare. Și folosind swapPane acțiune, este posibil să schimbați locurile a două panouri într-o filă.

Puteți face clic dreapta pe o filă și selecta Split Tab pentru a împărți profilul activ într-un nou panou.

Pentru experiența Setări, versiunea 1.11 introduce setări pentru a personaliza atunci când profilul este nefocalizat. Și atunci când adăugați chei la acțiuni, acum trebuie să introduceți doar coarda cheie, în loc să scrieți toate tastele (de exemplu, ctrl).

Windows Terminal 1.11 este acum disponibil ca o previzualizare cu noile caracteristici menționate mai sus și câteva remedieri de erori și îl puteți descărca din Magazin Microsoft sau GitHub. Dacă utilizați canalul stabil al aplicației, acum puteți actualiza la versiunea 1.10, care include toate aceste îmbunătățiri.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x